- 1
- 2
-
Arkadiusz
- 24/05/2007 10:21
~Na czym jesteście?
~Jak jest a jak miało być?
~Czy żałujecie?
Bądźcie obiektywni i "samokrytyczni" samo zachwalanie własnych wyborów dla zasady zamaże tylko nam obraz..
Osobiście mam swoją faworytkę ale chyba Wy wiecie lepiej..
Z góry dzięki, 3 rok
7. -
Siemion
- 25/05/2007 00:59
- jest jak miało być; ) czyli raczej luzy .. przynajmniej na uczelni bo sporo trochę projektów do roboty zadają, te przedmioty które są ze specjalizacji to nawet są ciekawe i robi się coś konkret <pomijam przedmioty przymusowe dla całego roku...bo te to przegięcie i właściwie największe umęczenie dla wszystkich specjalizacji>
- nie żałuję bo mnie tam się na GIP-ie podoba; )
p.s.. to była wypowiedź w pełni obiektywna co by nie było; ) -
Andrzej
- 30/05/2007 09:41
- nie jest aż tak ciężko jakby sie mogło zdawać, początek może jest trochę trudny i przerażający, ale potem wszystko zaczyna iść już normalnie;
- są przedmioty które zrozumieć nie trudno, ale są i takie których do końca tak naprawdę sie nie da, chyba, że ma się bardzo dużo czasu na przerabianie materiału z fizyki, matematyki i innych takich w wolnych chwilach (chodzi o wykłady u prof. Barlika);
- kadra, to jest to czego inne specjalizacje mogą nam pozazdrościć :))
- co do samej nazwy "Geodezja i Nawigacja Satelitarna" - to narazie (8 sem.) nic z tego nie było, ale ja nie narzekam;
- wielki minus to SIP ... nie wiem po co nam to potrzebne !!! Materiał, który przerabiamy i wszystko co jest związane z tym przedmiotem to po prostu porażka (choć może jest to wina prowadzącego); -
Szkrrrapka
- 30/05/2007 22:39
-
IzabelaGawrońska
- 31/05/2007 13:39
Czy zazwyczaj jest tak ze jeśli wybieramy np. GIP to wszyscy sie tam dostają czy raczej jest jakiś przesiew. -
Słodycz
- 31/05/2007 18:00
-
Słodycz
- 31/05/2007 18:02
-
Michał Jachyra
- 31/05/2007 20:07
-
<< Asia>>
- 31/05/2007 20:46
Jakby to powiedział pan Olszak...
:-P -
Słodycz
- 31/05/2007 21:17
a tak na serio to najwiecej ludzi w tym roku poszlo na Kataster no i Gip jest zawsze oblegany. -
nietoperek
- 31/05/2007 22:44
Wiem, że osoby ze średnią poniżej 3.5, które chciały być na magisterce, napisały podanie do Pani Dziekan i jakoś na specjalizacji są.
A jeśli ktoś ma wielką chęć bycia na danej specjalizacji, to na pewno coś wykombinuje i może się uda stworzyć dodatkowe miejsce... :D -
Łuki
- 01/06/2007 14:00
Nikt jeszcze nie pisał o KiSiG'u.
No cóż,specjalizacja ta ma opinie tej na której się najmniej robi i tak chyba jest. W tym semestrze (VIII) odzwyczaiłem się od robienia ćwiczeń, sprawozdań i od nauki.
Pewnie jest to poczęści sprawa prowadzących - mamy zajęcia głównie ze "starą gwardią", Myślę że gdybyśmy mieli zajęcia z młodszymi prowadzącymi (np. z Lewiszem) to byłoby ciekawiej.
Po przejrzeniu programu przedmiotów na semestr IX wydaję i się, że na następnym semestr będzie bardziej intensywny, ciekawy i będzie więcej do roboty. No bo ile się można opierdalać.
-
Elerrina
- 04/06/2007 22:18
Kadra spoko jest, większość, no ale każdy ma swoich ulubieńców i mniej ulubionych.
SIP niepotrzebny, głupi, ale trzeba to przeżyć tak jak i MNU.
Pozdrawiam i wszystko jest spoko, wkońcu to będzie 4 rok dla Was.
W mojej intepretacji: się zachrzania ale jest luz. -
Mario
- 05/06/2007 06:57
-
Arkadiusz
- 05/06/2007 09:04
>Tak, tak psioczcie na SIP. Mniej ludzi pójdzie na SIP,
>będzie póżniej mniejsza konkurencja w pracy.
mógłbyś przybliżyć co tam robicie? ogólny zarys mam ale ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce..
7. -
Piękny Adam
- 05/06/2007 12:52
-
nietoperek
- 05/06/2007 17:08
A poza tym, to dużo materiałów, dużo kserówek i dużo poruszonych tematów.
Co do wyboru, to w pełni zgadzam się z Elerriną - jeśli się lubi tą tematykę, to człowiek się odnajdzie i zadomowi. Ale jeśli tematyka geodezji wyższej, satelitarnej i astronomii jest obca, niezrozumiała i nie do pojęcia, to nie radzę, bo sie będziecie męczyć i narzekać. -
karin
- 06/06/2007 19:52
Dziś określany jest jako "wymóg rynku" w geodezji. To dziedzina dopiero u nas rozwijająca, za to w krajach zachodnich na bardzo wysokim poziomie.
Dlatego też, tak naprawdę program studiów pozostaje tu wiele do życzenia. Prowadzący niekiedy uczą nas jakichś przestarzałych schematów, a sami też nie bardzo się w tym orientują. Wspomniany SIP, to u nas Podstawy Geoinformatyki - tez narzekamy na niego najbardziej.
Ja tę specjalizację wybrałam sobie dużo wcześniej i wcale się nią nie rozczarowałam. Fakt, że z czystą geodezją nie ma to prawie NIC wspólnego. Oczywiście - na dobrą sprawę roboty jest mało, ale jeśli chcesz się rozwijać, to masz takie możliwości.
Mało materiałów, żadnych kserówek, wszystko robimy na komputerach na zajęciach i nic w domu. Jeden z ciekawszych przedmiotów to analizy przestrzenne, a co za tym idzie modelowanie, optymalizacja itp.
Z pracą jest ok. Możliwa w branży GIS, IT, GUSie, organach jednostek samorządu terytorialnego.
-
lehu
- 06/06/2007 23:45
-
<< Asia>>
- 07/06/2007 09:23
Sama w sobie specjalizacja wydaje mi się ciekawa i pociągająca. Jednak moje oczy chyba nie wytrzymają tych ćwiczeń.
Co do pracy: może niech się wypowie ktoś starszy, ale chyba możliwości na rynku pracy są mniejsze niż po pozostałych specjalizacjach... -
IzabelaGawrońska
- 07/06/2007 10:11
-
lehu
- 07/06/2007 14:56
-
Arkadiusz
- 07/06/2007 18:10
>a czy koniecznie trzeba miec te 3.5 zeby sie dostac
>gdziekolwiek? czy wtedy jedynie wyjscie to podanie i
>modlitwa...?
Teoria z praktyka na naszej kochanej uczelni mija się szerokim łukiem więc pewnie ludzie poniżej 3,5 dostaną możliwość pójścia na specjalizacje z "niedoborem" chętnych.. ploty chodzą u nas że tak na SiP wrzucili w tym roku ludzi.. -
kasia
- 01/07/2007 21:21
-
Jacek N
- 02/07/2007 11:20
Co do tego żeby trudno się było dostać na GIP to taka nie do końca prawda. Może w tym roku tak było, ale w poprzednim można się było załapać bez problemu, to zależy od rocznika, w przeciwieństwie np do katastru, który co roku jest chyba mocno oblegany.
W przypadku fotki tez chyba nie trudno się dostać, chociaż przy wyborze tej specjalizacji trzeba sobie zdawać sprawę, że w fotce też chyba nie jest wesoło z robotą. Jak już szukać pracy w fotogrametrii to tylko w firmach specjalizujących się w tej dziedzinie, a tych znowu aż tak dużo to chyba nie ma.
KiSIG to nieroby.
-
Mario
- 06/07/2007 12:12
-
..::Pawełek::..
- 14/11/2007 21:46
-
Ola
- 15/11/2007 02:03
ktoś idzie na studia inżynierskie? :D -
Elerrina
- 15/11/2007 11:13
Pozdrawiam gorąco! -
Mariusz
- 15/11/2007 17:23
-
(:___:)
- 15/11/2007 23:58
-
Arkadiusz
- 21/11/2007 17:13
-
Elerrina
- 21/11/2007 19:20
-
rudy102
- 21/11/2007 20:37
-
margot
- 09/11/2008 00:34
- co robi się na poszczególnych specjalizacjach (jakie zagadnienia i czy ciekawe, czy np kataster to same nudy i co się robi na SIPie bo my dopiero zaczęliśmy zapoznawać się z tematyką),
- jak oceniacie kadrę - fajna czy robi problemy,
- czy jest trudno, czy da się przeżyć (słyszałam że GINS jest ciężki)
- czy są jakieś praktyki
i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy :)
Z góry bardzo dziękuję i cieplutko pozdrawiam życząc przyjemnego długiego weekendu
-
arti.
- 09/11/2008 10:37
-
marta
- 09/11/2008 23:11
-
Arkadiusz
- 17/11/2008 20:42
>Jako, że termin wyboru specjalizacji zbliża się
>nieuchronnie, pomyślałam że podbiję temat. Mam
>nadzieję, że osoby będące już na magisterce pomogą
>niezdecydowanym w wyborze pisząc z grubsza
>- co robi się na poszczególnych specjalizacjach (jakie
>zagadnienia i czy ciekawe, czy np kataster to same nudy i co
>się robi na SIPie bo my dopiero zaczęliśmy zapoznawać
>się z tematyką),
>- jak oceniacie kadrę - fajna czy robi problemy,
>- czy jest trudno, czy da się przeżyć (słyszałam że
>GINS jest ciężki)
>- czy są jakieś praktyki
>i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy :)
>
>Z góry bardzo dziękuję i cieplutko pozdrawiam życząc
>przyjemnego długiego weekendu
>
KiSIG - nieroby, zjadą mnie ale co tam, sami dobrze wiedzą że bujają sie na tej specjalności, chcesz sie opitalać do mgr idź tam.
KiGN - nuda, nuda, nuda połowa ludzi marzy by być rzeczoznawca majątkowym (powodzenia - w tym roku zamknęli studium podyplomowe), poza tym przepisujesz książki/ustawy i ściągasz na potegę bo inni tez sciągają śrubując w ten sposób sztucznie poziom.
GiNS - Jakoś urwał mis ię kontakt z ludźmi co poszli na GiNS, ciekawe dlaczego..? Specjalność ciekawa (mój 3 typ)
GIP - Sporo zwlniają z zajęc, te same projekty co roku, plan kiepski ale zawód dobry i zawsze pełno pracy.
SIP - najbardziej niedoceniana spejalność na tym wydziale, to była moja druga opcja, przyszłość geodezji, ciekawa praca, niestety od 2 lat trafiają tam w 90% ludzie co wcale tam być nie chcieli...
FiT - o swojej specjalności się nie wypowiem bo mi nie wypada, dziś wybrałbym tak samo.
Pamiętajcie, że warto by z tych studiów wynieść coś więcej niż 4 sezony Prison Break'a i 3 Herosów a specjalność to ostatnia chwila by to zrobić. -
Panna Anna
- 17/11/2008 22:45
-
Arkadiusz
- 18/11/2008 06:46
Pozdrawiam i
Miłego dnia.
- 1
- 2
Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...
Miejsca grona (4)
-
RETRO
Kolejowa 8/10, Warszawa
-
DS Akademik
Akademicka 5, Warszawa
-
Gmach Główny PW
Rektorska, Warszawa
-
The Shot