-
Mag Pilar
A ogólnie ciężko jest na tej całej geodezji ? Jak tam jest z geometrią wykreślną i grafiką inż ? -
Ylaa
>Mag Pilar napisała:
>A ogólnie ciężko jest na tej całej geodezji ? Jak tam
>jest z geometrią wykreślną i grafiką inż ?
Właśnie, może ktoś się wypowiedzieć <bardzo ładnie prosi> ?
Czy bez uczestniczenia w wykładach jest szansa nadgonić tematy samodzielnie ? (chodzi mi głównie o geom. wykr, grafikę i ergonomię, gdyż nie mam żadnej szansy chodzić na nie) :/ -
mycholg
Na wykładach z geometrii generalnie warto być, ponieważ na koniec semestru z wykładów jest test, a materiał przerobiony na wykładzie jest "praktykowany" na ćwiczeniach. Dodam jeszcze, że na ćwiczeniach przyda się podzielność uwagi, szybkie rysowanie, może być przydane pisanie poszczególnych kroków wykonania zadania (później w domu ciężko dojść końca, która kreska była narysowana najpierw a która później) i co najważniejsze - dokładność, to liczy się najbardziej; )
Grafika - nie wiem jak teraz, bo macie ją już w tym semestrze ale jeżeli ktoś nie chciał chodzić to nie chodził, później i tak trzeba było tylko wkuć materiał przesłany przez prowadzącego na zaliczenie wykładów.
Ergonomia - .... jakby to napisać :D kto nie chce ten nie chodzi, później i tak musi wykuć parę stron niepotrzebnych nam praw, ustaw etc. Jeżeli już zdecydujecie się pójść to kupcie sobie aparaty słuchowe, albo nie, kupcie prowadzącej megafon, a najlepiej dwa :D. Pani bardzo cicho mówi więc żeby ją usłyszeć siadacie w rzędach 1-4 albo w ogóle :P -