-
Anonim
Witajcie
Czy posiada może ktoś pytania z zeszłych lat z egzaminu z GOGu u dr Iwanickiego? -
Anonim
Pisane było rok temu na gronie nie wiem czy jest jeszcze nie chce mi się szukać jeśli to o ten przedmiot w ogóle chodzi bo nigdy ich nie odróżniałem i nie odróżniam nadal...
-cel, podstawa prawna, przez kogo jest prowadzone rozgraniczenie, scalenie, podział
-kiedy robi się scalenie z urzędu
-podstawowe 2 zasady przy scalaniu
-kiedy geodeta przy ustalaniu przebiegu granic nie musi zawiadamiac sąsiadów i wlascieciela o tym, ze przebiegu(ad. podziału)
-kiedy w rozgraniczeniu można wytyczyć granice i zastabilizowac punkty gr.
-kiedy robi się postępowanie sadowe w rozgraniczeniu
Lasy: jakie mapy, w jakich skalach tresc mapy
Cos o podstawie prawnej , kto i cel rozgraniczenia, scalenia i podziału
Było kiedy można podzielić na działkę mniejsza 0,3 ha
Oznaczenia z map lasów i opisać co oznacza co i gdzie występują
to oczywiście nie jest dosłownie
a no i zróbcie ściągę z podstaw prawnych on głównie tego chce jak napiszesz mu wszystkie ustawy rozporządzenia do danego pytania to już masz 3 bo chociaż wiesz gdzie szukać nawet jeśli nic nie napiszesz. -
margot
-
Anonim
Raczej nie ale pole manewru ma ograniczone.. Idźcie na 1 termin trzeba sie postarać by go nie zaliczyć.. stawia minimum 3.
-
-
Anonim
-
Anonim
u nas bylo tak ze odsłaniał na rzutniku po jednym pytaniu i dawal czas na napisanie, średnio chodził po sali, ale trzeba było sie streszczac z pisaniem odpowiedzi bo to bylo po 5 minut na pytanie mniej wiecej. -
margot
-
Anonim
nie najgorzej, aczkolwiek okaże się jak będą wyniki.. były 4 pytania: podział, rozgraniczenie, scalenie i lasy.. nic z początkowych definicji, tzn. działek, gruntów itp.. no wszędzie były pytania o podstawę prawną.. no plus wszystko co w notatkach :) co robi geodeta gdy... cele kto prowadzi itp.. -
Koperek
mnie rozbroiło jedno pytanko z lasów. Co to jest miąższość drzewostanu i jak się ją wyznacza ? :/
A tak to podstawa: - kiedy jest podział z urzędu i cos odnośnie planu miejscowego,
-cel scalenia i do czego służy wartość szcunkowa,
-i jeszcze jedno którego nie pamiętam (sorki) -
margot
-
Anonim
>Koperek napisał
>mnie rozbroiło jedno pytanko z lasów. Co to jest
>miąższość drzewostanu i jak się ją wyznacza ? :/
heheh, no pamietam że też to trafiłem, wlasna definicje napisałem; ]