Geodezja PW Warszawa [1217]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witajcie

Czy posiada może ktoś pytania z zeszłych lat z egzaminu z GOGu u dr Iwanickiego?
  • Anonim

Pisane było rok temu na gronie nie wiem czy jest jeszcze nie chce mi się szukać jeśli to o ten przedmiot w ogóle chodzi bo nigdy ich nie odróżniałem i nie odróżniam nadal...

-cel, podstawa prawna, przez kogo jest prowadzone rozgraniczenie, scalenie, podział
    -kiedy robi się scalenie z urzędu
    -podstawowe 2 zasady przy scalaniu
    -kiedy geodeta przy ustalaniu przebiegu granic nie musi zawiadamiac sąsiadów i wlascieciela o tym, ze przebiegu(ad. podziału)
    -kiedy w rozgraniczeniu można wytyczyć granice i zastabilizowac punkty gr.
    -kiedy robi się postępowanie sadowe w rozgraniczeniu
    Lasy: jakie mapy, w jakich skalach tresc mapy
    Cos o podstawie prawnej , kto i cel rozgraniczenia, scalenia i podziału
    Było kiedy można podzielić na działkę mniejsza 0,3 ha
    Oznaczenia z map lasów i opisać co oznacza co i gdzie występują

to oczywiście nie jest dosłownie

a no i zróbcie ściągę z podstaw prawnych on głównie tego chce jak napiszesz mu wszystkie ustawy rozporządzenia do danego pytania to już masz 3 bo chociaż wiesz gdzie szukać nawet jeśli nic nie napiszesz.
  • margot

a pytanka w miare sie powtarzaja czy srednio?
  • Anonim

Raczej nie ale pole manewru ma ograniczone.. Idźcie na 1 termin trzeba sie postarać by go nie zaliczyć.. stawia minimum 3.
  • Anonim

a jak z pomocami naukowymi? :p
  • Anonim

u nas bylo tak ze odsłaniał na rzutniku po jednym pytaniu i dawal czas na napisanie, średnio chodził po sali, ale trzeba było sie streszczac z pisaniem odpowiedzi bo to bylo po 5 minut na pytanie mniej wiecej.
  • margot

halo nasi!
    jak wrazenia po pierwszym terminie?
  • Anonim

nie najgorzej, aczkolwiek okaże się jak będą wyniki.. były 4 pytania: podział, rozgraniczenie, scalenie i lasy.. nic z początkowych definicji, tzn. działek, gruntów itp.. no wszędzie były pytania o podstawę prawną.. no plus wszystko co w notatkach :) co robi geodeta gdy... cele kto prowadzi itp..
  • Koperek

mnie rozbroiło jedno pytanko z lasów. Co to jest miąższość drzewostanu i jak się ją wyznacza ? :/

A tak to podstawa: - kiedy jest podział z urzędu i cos odnośnie planu miejscowego,
    -cel scalenia i do czego służy wartość szcunkowa,
    -i jeszcze jedno którego nie pamiętam (sorki)
  • margot

ok, dziekuje bardzo !
  • Anonim

>Koperek napisał
    >mnie rozbroiło jedno pytanko z lasów. Co to jest
    >miąższość drzewostanu i jak się ją wyznacza ? :/

heheh, no pamietam że też to trafiłem, wlasna definicje napisałem; ]

| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)