-
witam
Mam pytanie do starszych rocznikow, czy moglibyscie mi powiedziec czego moglbym sie spodziewac po GiK'u? Znaczy jak tam jest ogolnie? Bo ja wogole nie przypuszczalem ze sie tu dostane, a tu prosze:-)
Ponadto, jak jest z planem tygodniowym dla 1 roku? Bo nigdzie go nie moge znalezc...
z gory dziekuje. -
Małgośka
-
martah
chyba dość późno na takie pytanie:) ja oglądałam przedmioty rozpisane na lata i treści, które obejmują poszczególne zajęcia. większości słów tam jeszcze nie rozumiem;) ale plany też tam jakieś są.
http://www.gik.pw.edu.pl/index.php?... -
<< Asia>>
Jest oczywiście ustalona liczba godzin różnych przedmiotów, ale plan tygodniowy to we wrześniu dopiero...
Martah, dobra jesteś. Ja jeszcze nie czytałam "przedmiotów rozpisanych na lata i treści, które obejmują poszczególne zajęcia" a będę na 3 roku...
:-D -
-
martah
-
Mario
Witam wszystkich. Generalnie bardzo dobrze wybraliście. Pierwsze dwa lata geodezji to spacerek podczas którego spotka was kilka niewielkich trudności jak np. gleboznawstwo, rachunek wyrównawczy z którym sporo osób ma problemy, oraz oczywiście matematyka szczególnie dla tych którzy byli w technikum. Generalnie trudności większe zaczynają sie na trzecim roku, ale jak sie sprężycie to dacie rade. Jeżeli uda sie wam przejść pierwszy semestr to można śmiało mówić, że trochę postudiujecie.
Pozdrawiam:-) -
Mariusz
-
Małgośka
slyszlam cos o kursach wyrownawczych we wrzesniu. jest coś ntakiego? Nio i jezeli jest to czy warto z tego korzystac? -
lehu
o zadnych kursach wyrownawczych nie slyszalem ani we wrzesniu ani nigdy, nie sadze ze cos takiego jest bo bym o tym wiedzial - w koncu dopiero co skonczylem 1 rok :D.
no chyba ze komus "rachunek wyrownawczy" kojarzy sie z >>zajeciami wyrownującymi po liceum, wprowadzającymi w rzeczywistosc uczelni wyzszej<<. Ojj rachunek wyrownawczy to zupelnie inna bajka... - w sumie jeden z najtrudniejszych przedmiotow na 1sem... -
lehu
a jesli masz stary informator (moze w tym roku jest nowy, bo w 2005 byl stary, nieaktualny informator) to mozesz go wyrzucic bo wiele sie pozmienialo - sa inne przedmioty i inny wymiar godzin. -
Łukasz
ja bym sie nastawil na idiotyczne kawaly szeligi...caly czas to samo
nastawil bym sie na dobre notatki z rachunku
nastawilbym sie na mate
no i jakby tak troche sciagi z gleb poprawic
i to chyba wszystko -
#Bakey#
i módlcie sie zeby nie trafic na rachunek do witkowskiego;
a tak na serio to mozna znalexc wiele fajnych wykładowców, a zwłaszcza jest kilka miłych pań magister i doktorek; ]
na wolne dni w planie nie macie co liczyc; ale spoko bo mozna sobie bardzo fajnie ułozyc rozkład godzin migrujac z jednej grupy do drugiej chociaz to troche kłopotliwe:P trzymajcie sie młodzi geodeci!; ] -
Małgośka
-
Anonim
nie strasz tak Witkowskim :) ja z nim miałem i był lajcik :D zresza w I sem wszyscy z nim mieć będziecie :p o jakich panich doktorach mówisz? :D czyżby naszym kwiatku? :p -
Rachell
nie wiem kto to witkowski ale straszcie dalej, lepiej wiedziec wczesniej kogo sie trzeba bac; ) Wiec jak sa tam jeszcze jakies typy ktorych lepiej unikac to mowcie kto? -
Łukasz
heh jesli by wspomniec o dr. Kwiatkowskiej...to bojcie sie zeby nie trafic na cwiczenia z gleboznawstwa :D bo bedziecie mieli co robic....ja mialem i moja rada nie nalezy okazywac strachu...jesli widzi ze ktos zaczyna sie motac w zeznaniach to przemagluje...ale jesli twardo stawiacie na swoim tylko bez zadnego wybijania sie to bedziecie mogli liczyc na sympatie trzeba byc tylko pewnym siebie :) :) (wiem co mowie :D mialem glebki i ochrone na 2 sem :D ) -
Anonim
Oj rany, nic tu na pierwszym roku przynajmniej strasznego nie ma; -) No może poza matematyką, która mi osobiście średnio leżała; > Nie ma tu znaczy na Giku, tym bardziej na 1 roku czegoś, czego się nie da przeżyć, nawet Pażyńskiego się przeżyje, pomimo, że czasem trzeba powtarać ćwiczenia; ] Z gleboznawstwa trzeba sie nastawić na dobre ściągi i tyle, no i czasem na notatki jak kto chce; > zresztą co wam opowiadać, pójdziecie to zobaczycie sami; ] i tak jak was przydzielą tak was przydzielą, z tego co wiem, to podział na glebkach był ciekawy, bo było tak, kto chcesz na rysuek to idzie a kto chce na gleby to idzie i na rys było2 razy więcej osób niż na glebach na danej godzinie; ] ale poza tym, z przepisywanie się z rachunku chyba było ciężko o ile się wogóle nie dało, nie pamiętam. w każdym razie gratuluję wyboru; -) Pozdrawiam. -
#Bakey#
>5UCK.MY.D1CK napisał
>o jakich panich doktorach mówisz? :D
>czyżby naszym kwiatku? :p
O kwiatku też można wspomnieć chociaż tożelazna osoba;
Mi raczej chodziło o pania Dorotkę od glebek bardzo sympatyczna kobieta, zajęcia z nią były konkretne i przyjemne, zawsze można było z nią pogadać po zajęciach; ]
w sumie to zgadzam się nie ma czego bać na GiKu na 1 roku -
Małgośka
Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji dotyczących sprzętu potzrebnego na GiKu (komputer, oprogramowanie, rapitografi siakieś(?) )? Byłabym wdzieczna very :)
PS. Słyszałam że trzeba sie na początku mocno trzymać za kieszeń :/ -
lehu
komputera ani oprogramowania (przynajmniej w teorii) uzywac nie mozna - wszystko na 1 roku trzeba liczyc recznie. No chyba ze prowadzacy sie zgodzi; P
wydatki - rapitografy, szablony(!!), dobre linijki, kalki, brystol, dobra gumka, zyletka...
czyli nic strasznego - najdrozsze sa rapitografy i szablony.
Radze sie rozejzec dobrze, bo sa czesto jakies promocje, w ktorych mozna kupic tanio zestaw rapitografow - w zeszlym roku faber castell taka promocje mial i byla bardzo oplacalna byla.