Geodezja PW Warszawa [1217]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krystian

witam

Mam pytanie do starszych rocznikow, czy moglibyscie mi powiedziec czego moglbym sie spodziewac po GiK'u? Znaczy jak tam jest ogolnie? Bo ja wogole nie przypuszczalem ze sie tu dostane, a tu prosze:-)
    Ponadto, jak jest z planem tygodniowym dla 1 roku? Bo nigdzie go nie moge znalezc...

z gory dziekuje.
  • Małgośka

ja mambplan tygodniowy z informatora. Mam cala siatke godzin :P
  • martah

chyba dość późno na takie pytanie:) ja oglądałam przedmioty rozpisane na lata i treści, które obejmują poszczególne zajęcia. większości słów tam jeszcze nie rozumiem;) ale plany też tam jakieś są.

http://www.gik.pw.edu.pl/index.php?...
  • << Asia>>

Jest oczywiście ustalona liczba godzin różnych przedmiotów, ale plan tygodniowy to we wrześniu dopiero...

Martah, dobra jesteś. Ja jeszcze nie czytałam "przedmiotów rozpisanych na lata i treści, które obejmują poszczególne zajęcia" a będę na 3 roku...
    :-D
  • martah

no ba:)
  • Mario

Witam wszystkich. Generalnie bardzo dobrze wybraliście. Pierwsze dwa lata geodezji to spacerek podczas którego spotka was kilka niewielkich trudności jak np. gleboznawstwo, rachunek wyrównawczy z którym sporo osób ma problemy, oraz oczywiście matematyka szczególnie dla tych którzy byli w technikum. Generalnie trudności większe zaczynają sie na trzecim roku, ale jak sie sprężycie to dacie rade. Jeżeli uda sie wam przejść pierwszy semestr to można śmiało mówić, że trochę postudiujecie.
    Pozdrawiam:-)
  • Mariusz

muszny dobrze mowisz dać ci piwa:)
  • Małgośka

slyszlam cos o kursach wyrownawczych we wrzesniu. jest coś ntakiego? Nio i jezeli jest to czy warto z tego korzystac?
  • lehu

o zadnych kursach wyrownawczych nie slyszalem ani we wrzesniu ani nigdy, nie sadze ze cos takiego jest bo bym o tym wiedzial - w koncu dopiero co skonczylem 1 rok :D.

no chyba ze komus "rachunek wyrownawczy" kojarzy sie z >>zajeciami wyrownującymi po liceum, wprowadzającymi w rzeczywistosc uczelni wyzszej<<. Ojj rachunek wyrownawczy to zupelnie inna bajka... - w sumie jeden z najtrudniejszych przedmiotow na 1sem...
  • lehu

a jesli masz stary informator (moze w tym roku jest nowy, bo w 2005 byl stary, nieaktualny informator) to mozesz go wyrzucic bo wiele sie pozmienialo - sa inne przedmioty i inny wymiar godzin.
  • Łukasz

ja bym sie nastawil na idiotyczne kawaly szeligi...caly czas to samo
    nastawil bym sie na dobre notatki z rachunku
    nastawilbym sie na mate
    no i jakby tak troche sciagi z gleb poprawic
    i to chyba wszystko
  • #Bakey#

i módlcie sie zeby nie trafic na rachunek do witkowskiego;
    a tak na serio to mozna znalexc wiele fajnych wykładowców, a zwłaszcza jest kilka miłych pań magister i doktorek; ]
    na wolne dni w planie nie macie co liczyc; ale spoko bo mozna sobie bardzo fajnie ułozyc rozkład godzin migrujac z jednej grupy do drugiej chociaz to troche kłopotliwe:P trzymajcie sie młodzi geodeci!; ]
  • Małgośka

oj...oj...oj....nie straszyc tu
  • Anonim

nie strasz tak Witkowskim :) ja z nim miałem i był lajcik :D zresza w I sem wszyscy z nim mieć będziecie :p o jakich panich doktorach mówisz? :D czyżby naszym kwiatku? :p
  • Rachell

nie wiem kto to witkowski ale straszcie dalej, lepiej wiedziec wczesniej kogo sie trzeba bac; ) Wiec jak sa tam jeszcze jakies typy ktorych lepiej unikac to mowcie kto?
  • Łukasz

heh jesli by wspomniec o dr. Kwiatkowskiej...to bojcie sie zeby nie trafic na cwiczenia z gleboznawstwa :D bo bedziecie mieli co robic....ja mialem i moja rada nie nalezy okazywac strachu...jesli widzi ze ktos zaczyna sie motac w zeznaniach to przemagluje...ale jesli twardo stawiacie na swoim tylko bez zadnego wybijania sie to bedziecie mogli liczyc na sympatie trzeba byc tylko pewnym siebie :) :) (wiem co mowie :D mialem glebki i ochrone na 2 sem :D )
  • Anonim

Oj rany, nic tu na pierwszym roku przynajmniej strasznego nie ma; -) No może poza matematyką, która mi osobiście średnio leżała; > Nie ma tu znaczy na Giku, tym bardziej na 1 roku czegoś, czego się nie da przeżyć, nawet Pażyńskiego się przeżyje, pomimo, że czasem trzeba powtarać ćwiczenia; ] Z gleboznawstwa trzeba sie nastawić na dobre ściągi i tyle, no i czasem na notatki jak kto chce; > zresztą co wam opowiadać, pójdziecie to zobaczycie sami; ] i tak jak was przydzielą tak was przydzielą, z tego co wiem, to podział na glebkach był ciekawy, bo było tak, kto chcesz na rysuek to idzie a kto chce na gleby to idzie i na rys było2 razy więcej osób niż na glebach na danej godzinie; ] ale poza tym, z przepisywanie się z rachunku chyba było ciężko o ile się wogóle nie dało, nie pamiętam. w każdym razie gratuluję wyboru; -) Pozdrawiam.
  • #Bakey#

>5UCK.MY.D1CK napisał
    >o jakich panich doktorach mówisz? :D
    >czyżby naszym kwiatku? :p

O kwiatku też można wspomnieć chociaż tożelazna osoba;
    Mi raczej chodziło o pania Dorotkę od glebek bardzo sympatyczna kobieta, zajęcia z nią były konkretne i przyjemne, zawsze można było z nią pogadać po zajęciach; ]

w sumie to zgadzam się nie ma czego bać na GiKu na 1 roku
  • Małgośka

Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji dotyczących sprzętu potzrebnego na GiKu (komputer, oprogramowanie, rapitografi siakieś(?) )? Byłabym wdzieczna very :)
    PS. Słyszałam że trzeba sie na początku mocno trzymać za kieszeń :/
  • lehu

komputera ani oprogramowania (przynajmniej w teorii) uzywac nie mozna - wszystko na 1 roku trzeba liczyc recznie. No chyba ze prowadzacy sie zgodzi; P

wydatki - rapitografy, szablony(!!), dobre linijki, kalki, brystol, dobra gumka, zyletka...
    czyli nic strasznego - najdrozsze sa rapitografy i szablony.

Radze sie rozejzec dobrze, bo sa czesto jakies promocje, w ktorych mozna kupic tanio zestaw rapitografow - w zeszlym roku faber castell taka promocje mial i byla bardzo oplacalna byla.
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)