-
nekk
http://www.jumpoff.tv/blogstory.php...
najlepiej ukrasc... i pewnie jedne z najlepszych fristajli nie ujrza swiatla dziennego... -
Muflon
gruba akcja.
ale tez nie do konca rozumiem.
sledze to i z tego co wiem to te finaly dopiero sie zaczynaja, wiec to nie jest tak, ze mogli ukrasc filmy z wszystkich walk, bo te walki sie jeszcze zwyczajnie nie odbyly. Teraz na dniach mieli wrzucic dopiero z pierwszych rund finalow. No chyba, ze nagrywaja z takim zajebistym wyprzedzeniem, ze wszystko nagrywaja w ciagu 2-3 dni a potem wrzucaja to przez miesiace. Ale to wydaje mi sie malo rozsadne chocby dlatego, ze wyniki walk na pewno przenikalyby szybko do netu. Choc z drugiej strony na kazdej z tej rund zawodnicy sa ubrani tak samo... hmm sam nie wiem.
Tak czy siak przypal z ta kradzieza - jesli to zrobiles, to wstydz sie:) -
nekk
Walki "regular season" odbyly sie w sierpniu jakos wszystkie jednego dnia, niestety jumpoff ma glupia polityke rozkladania tych walk na 10 tygodnii, Walki "play offs" odbyly sie w ta sobote lub niedziele i mialy byc we srode na stronie, niestety nie bedzie... Co do przeciekow tez mnie dziwi, jeszczemcs w miare rozumiem nie moga powiedziec i tyle, milcza, ale publicznosc? z drugiej strony ktos na forum rzucil tekst ze wygral Quest z Marvwonem, w co troche watpie, i ogolnie nikt nie wierzy w wiarygodnosc tej informacji, wiec pewnie nawet jak pojdzie prawdziwy przeciek to nikt nie uwierzy; ) -
Muflon
no, Quest z Marvonem fajni, ale chyba nie az tak.
Kto dla ciebie faworytem poza The Saurusem i Illmaciem?
ale zaskoczyles mnie z tym, ze to wszystko odbylo sie jednego dnia w sierpniu. Zmowa milczenia godna jakiejs masonerii, iluminatow czy czegos w tym stylu, ze wyniki wczesniej nie byly w necie. -
-
nekk
Marv i Quest fajni, smieszni, zabawni... ale zakladajac ze wygrali pierwsza walke, to spotkali sie z Saurusem i Illmaciem w drugiej(jesli oni wygrali 1. walke ale tu chyba sa male szanse by bylo inaczej) i tu mysle ze mieliby problem... zreszta do Questa i Marvwona podobnie fristajlowali Dumbfoundead i Sahtyre, i dostali od zeszlorocznych mistrzow... ale to zalezy glownie od jury(ktore czasem zaskakuje),formy i publicznosci...
Faworytem poza Saurusem i Illmaciem, sa dla mnie Anecdote i 360... Anecdote konkretnie rzuca multisylaby... taki mi sie marzy final The Saurus/Illmaculate vs Anecdote/360 i jest on mozliwy ... jednak mysle ze 360 nie podola wyzwaniu...
Mam tylko wielka nadzieje ze Arkaic/Eurgh nie wygraja... nie moge ich zniesc; ] -
Muflon
no, Andecdote kot.
On o ile sie nie myle zna sie dobrze z Justicem(mistrzem Scribble Jam 2005) i gdyby z nim wystartowal to mogliby pozamiatac. -
nekk
znaja sie na pewno, ale z tego co wiem Justice juz nie fristajluje, znaczy nie pojawia sie na bitwach itd, poza tym on ma problem recyklingu panczy; )
NoCanDo by pozamiatal np. Z passwurdzem... KilenM tez nie dobral sobie partnera... no i ogolnie fajnie by bylo jakby Dumfoundead/Sahtyre byli w innej dywizji.. ich wolne kladly mnie na podloge i kazaly sie turlac, Iron Solomon tez z kims dobrym moglby namieszac, szczegolnie ze z wiekiem wyzbywa sie tych panczy na pamiec... No i Franco z kims lepszym tez by byl ciekawy ale on potrzebuje bitu... no i mozna by tak wymieniac i wymieniac;]
szkoda tez ze nie ma ubieglorocznych mistrzow UK Whashisface i
Possessed... nie darli mordy i byli w miare zrozumiali, nie to co obecni...
W ogole dziwne bo mcs zachwalaja poziom pierwszych walk i polfinalow... a o finale milcza... watpie zeby moglby byc gorszy, czy w ogole tak slaby ze nie warty wspomnienia... wiec moze zostal przerwany, bo ponoc tasmy ukradli podczas finalowej walki... -
Muflon
no, Franco jak na to, ze wygral z Saurusem na SJ ostatnim, to slabiutko sie prezentowal. Tak samo NoCanDo - troche sie zawiodlem na nim. Znaczy ogolnie dobrze, nawet momentami bardzo dobrze, ale patrzac przez pryzmat tego SJ to za malo. No i kompana mial strasznego po prostu. Ale fakt, ze LA division byla pelna fejmow i na wysokim poziomie, a pare innych bylo co najwyzej przecietnych.
co do Irona to zdziwilem sie ze go nie ma, choc nie jestem fanem chocby ze wzgledu na to: http://www.youtube.com/watch?v=QSQA... , zdarzyc sie moze kazdemu bo nie wszystko sie pamieta co sie nawinelo... ale to chyba za duzo przypadkow. Ale z KilenM rzeczywiscie mogliby stworzyc mocna nowojorska pare.
pjona, bo widze, ze ladnie ogarniasz:)
co miales na mysli przez 'recykling' panczy Justice'a? -
nekk
Franco ponoc po Scribble narozrabial popil i wypisywal gdzies w necie ze NoCanDo jest chujowy, czy cos tam takiego zreszta pol LA sie smialo z niego podczas sezonu wlasnie przez to i juz teraz nigdy nie bedzie ten sam... no nie on koniecznie potrzebuje podkladu i ochloniecia... podczas wywiadu po walce z Illmaciem i Saurusem jak sie poklocil z partnerem to pozniej opowiadal ze on juz sobie chyba daruje walkii w ogole posmutnial podczas turnieju; ]
Co do Irona racja, to jest troche przegiecie ile mozna, ale z drugiej strony tez zalezy, jak recyklingowal podczas walki z jakimis wack'ami ktorych tak czy siak zmiazdzyl, czyli ze ten powtorzony pancz nie byl decydujacy o jego zwyciestwie, to ja to traktuje z przymruzeniem oka, wiadomo jest niesmak, ale uznaje to za opcje zeby walka byla zabawniejsza, fajniejsza itd.
Recykling panczy Justice'a, wlasciwie czesto nawet fillerow co jest raczej glupie. Najpierw tych linii uzyl na mistrzostwach australii 2005:
1. Walka z Roadblock - "Pregnant with an elephant"
2. z The Saurusem - "pay the crowd to listen you"
3. z The Saurusem - "hes so ugly that his girlfriend tried to fuck me"
4. z Solomonem - cos tam "he dont say nothing" "give me smth to work with"
i jeszcze kilka chyba bylo nie pamietam...
niby to nie sa takie finiszery jak u Solomona, ale jednak pozostaje nie smak.
Kurde podoba mi sie wspolpraca Illmaca i Saurusa, jak walcza zazwyczaj najpierw Illmac rzuci jakis pancz ktory Saurus rozwinie, Saurusa "asian jokes" sa miazdzace, Illmac jest chyba najlepszym fliperem i jego fillery sa lepsze niz "pancze" wielu mcs, a Saurus nawet jak nie jest w formie to potrafi rzucic cos co kladzie na kolana, naprawde bym sie zdziwil jakby przegrali, a juz w ogole z Questem/Marvwonem, Illmac zmiazdzyl Questa w finale Spin The Mic rok temu, rewanzowac sie chyba jest ciezej. No coz moze sie niedlugo dowiemy.
Btw: Czemu u nas nie ma czegos takiego? :)
http://youtube.com/watch?v=E83_wC-V... -
Muflon
co do tych linijek Justice'a to raczej nie powinienes miec niesmaku, bo to jak sam zaznaczyles ewidentnie nie sa wersy ktore miazdza, a jakies tam wersy - lepsze, gorsze, ale latwe do zapomnienia, ze sie je nawinelo, wiec raczej watpie zeby z premetydacja byly wykorzystywane w trudnym momencie czy cos.
A Saurus jakos w gorszej formie w tym roku niz rok temu po mojemu, choc i tak poziom albo pol poziomu ponad reszta. Generalnie zgadzam sie w stu procentach co do twojej oceny Illmaca i Saurusa.
A co do tego filmiku to nie ma czegos takiego bo najwyzej z 5 osob by sobie z tym poradzilo w Polsce:) -
nekk
Trening czyni mistrza...
Zgadzam sie Saurus zdecydowanie w gorszej formie, zreszta Illmaculate tez, jednak rzucili parenascie mocarnych panczy jak nie paredziesiat.
Wracajac jeszcze do SJ ciekaw jestczy cos by sie zmienilo jakby Illmaculate sie pojawil, bo odkad zaczal brac udzial w tych bitwach a capella, to coraz ciezej mu ida fristajle pod podklady, mimo z w kawalkach daje rade, a Franco nie wiem czy tak do konca wygral z Saurusem, Saurus mial spieprzony glos, Franco nawijal z 20 sekund dluzej i nie dal sobie majka zabrac, no i chyba przesadzajacym momentem o przegranej Saurusa bylo przewidzenie przez Franca calej linii z "remote control"... liczylem zdecydowanie na dogrywke, no coz decyzje jury sa niepodwarzalne;]
Druga sprawa filmiki z SJ07 sa w fatalnej jakosci w porownaniu z ubieglymi latami, trzeba sie troche nagimnastykowac zeby wszystko wylapac, przydaloby sie jakies nagranie dobrej jakosci zeby na luzie moc posluchac i ocenic. -
pogz
Odnosnie tematu: deeeemyt, niezla opcja z tasmami :)
A odnosnie samego WRC to kurde.. jak dla mnie duzo gorzej niz rok temu, rok temu czekalem na kazda walke, ogladalem wszystko, teraz tylko staram sie ogarniac.. Za duzo wannabiz illmac/saurus i oni sami tez jakos juz 'wymeczeni'.. nie bylo tu takiej walki jak np. illmac/saurus vs hommy hom/piff james, demyt, znam ja pamiec, jedna z moich ulubionych of all time, chyba jednak moje przypuszczenie ze po prostu lepiej nie mozna sie sprawdza :)
Odnosnie Pusswurdz'a to jedo wystep byl raczej nierealny, juz jakos dawno, chyba po SJ05 jesli dobrze kojarze oswiadczyl ze nie bierze udzialu w bitach takim dluuugim oswiadczeniem ze encyklika prawie :) Zreszta iron solomon to samo, jak widac bierze udzial jak mu z gory zaplaca typu smack dvd, ale i tak fajnie wtedy go posluchac :)
JEsli chodzi o ten rok to kurde brakuje mi oryginalnosci.. juz wiecej jest chyba nawet w polskim freestyle'u :D podobaja mi sie takie typy typu F.L.O., moze nie koniecznie to co pokazuje tu, ale na wczesniejszych bitwach jego sex jokes wymiataly :) -
nekk
Jak do tej pory zdecydowanie jest slabiej jednak Illmac i Saurus w sumie wiele nie musieli pokazac by wygrac, wlasciwie zremisowali tylko z Lush Onem i FLO, ale to pewnie glownie przez zmeczenie, slychac bylo pewien kryzys. Mysle ze w playoffach mogli dac czadu, sami mcs zachwalaja poziom playoffow, tylko co tu zachwalac jesli niewiadomo czy ktokolwiek to uslyszy/zobaczy.
Co do Passwurdza dobrze wiedziec, jakos cicho sie o nim zrobilo, a szkoda.
FLO to kojarze glownie z fragmentow z mind games 05, gdzie bylo wlasnie mnostwo sex jokes w jego wykonaniu a Illmac byl jeszcze chudy i okwerdz gdzies tam mignal, tez brak go w bitwach;]
Co do oryginalnosci fakt malo... Dumbfoundead, Sahtyre, Verbs mnie strasznie smieszy, Quest, Marvwon... i jakos wiecej nie pamietam... brak takiego Don P i bezcennego tekstu podczas wywiadu "i dont know who the fuck C Rayz Wallz is...:(" -
Mesto
jakims szyfrem gadacie, ja tam znam tylko Justica ale obawiam się, że to nie ten sam; ] -
Anonim
-
pogz
aha.. muflon.. ostatnio mowilem Ci o o bitwie immortala z diabolic'iem.. nie wiem czy pamietasz.. jak nie wiedziales to obejrzyj sobie, nie wiem w sumie czy jest taka kozacka (chodzi w sumie tylko o wejscie 2 immortala) czy po prostu mam do niej sentyment bo to uksztaltowala mnie jak malo ktora.. oto i link :)
http://youtube.com/watch?v=iHPdbN0V... -
zrobisz jak zrobisz
-
Muflon
kurwa chcialem tu wpisac moje rozwazania i typy jak to moglo sie potoczyc, a tu juz 2 walki wrzucone(jednak nie wszystkie tasmy zgubili).
The Saurus i Illmac wygrali z KidTwistem i pooRICHem. Zaskoczenie to nie jest, a walka rzecz jasna kozacka. Ja jaralem sie KidTwistem w eliminacjach(punche ze Sparta i Big Foot jedne z lepszych chyba w calych eliminacjach:) i sadzilem, ze bedzie stawial gruby opor mistrzom, a poorich bedzie odstawac, ale KidTwist nie blyszczal az tak bardzo, a z kolei poorich sie mocno postaral i dosc rowno lecieli. Illmac lepiej chyba niz The Saurus, ktory to na dobre rozkrecil sie dopiero w ostatniej rundzie i multiwers z terapeutami ucial dyskusje kto wygral te walke:)
Macody/Marvwon vs Madd Illz/Parable to jednostronna walka zdecydowanie. Jak Macody'iemu i i Marvwonowi przeszlo spiecie i sie rozluznili to juz nie bylo tematu... Madd Illz i Parable to tacy dobrzy rzemieslnicy, co fajnie kleja i sprawnie i w ogole, ale nie maja tej ikry i poczucia humoru, co Marv i Quest. No i wiadomo - zajebiste zgranie tez pomoglo.
moje typy na dwa nastepne cwiercfinaly to 360/Anecdote i Arkaic/Eurgh -
eL.
>Muflon napisał
...
>The Saurus i Illmac wygrali z KidTwistem i pooRICHem.
>Zaskoczenie to nie jest, a walka rzecz jasna kozacka.
ja mialem nadzieje, ze jednak niespodzianka bedzie, bo Kid z pooR'em cisneli od poczatku naprawde niecnie.. i nie zgodze sie, ze z tej dwojki tylko kid byl dobry, bo czasem gdyby nie rozkrecanie pooRICH'a to nie wiem czy Kid bylby Twist.
no ale saurus z illmac'iem to chyba jeszcze wciaz liga wyzej. -
nekk
a teraz wygrana kid twista i pooricha... jedna z glupszych decyzji... dogrywka dla mnie jak nic... teraz o ile sie nie myle bedzie decydujaca walka pomiedzy nimi... zazwyczaj saurus i illmac w krytycznych sytuacjach daja rade... zobaczymy... illmac wraca do fo formy... chcialbym go zobaczyc vs Marvwon...
Jaze Juce i Frankie Wapps wygrali druga walke... ktorej niewiele mozna bylo zobaczyc... zdecydowanie jestem za Anecdote i 360, bo Juce i Wapps to chyba najmniej oryginalni mcs w finalach...
Marvwon i Quest... miazdza... myslalem ze Mad Illz i Aprable stawia im jakis opor... pewnie by stawili w regular season... teraz sa chwilowo nie do zatrzymania, zobaczymy jak bedzie dalej. Jakos nie widze innej druzyny niz Saurus i Illmac ktora mogla by im stawic czolo.