- 1
- 2
-
eustachiusz eustachiusz
Czy freestyle można wyćwiczyć ??
Ja uważam że można ale chce wiedzieć co wy o tym sądzicie. -
Anonim
zalezy o czy mowimy.
jak w ogole nie umiesz i chcesz byc tetrsiem
to wątpie
a jak jakos to klecisz i wiesz o czym mowa.to dasz rade napewno. -
Anonim
zalezy. to fakt. poza codziennymi ćwiczeniami, fajnie by było mieć jeszcze refleks myślenia, zasób słownictwa i wyobraźnię. rzeczy typu flow, siedzenie na bicie i tym podobne są do wyćwiczenia. -
tokar
myślę, że ćwiczyć przede wszystkim można technike, reszta to sposób szybkiego wpadania na pomysły... Pomysły są czymś czego się nie nauczysz... One są odnośnikiem talentu, nie każdy ma talent do freestylowania, mimo wszystko pracując i ćwicząc doszedł do jakiegoś poziomu....
-
-
Anonim
skojarzenia też ćwiczysz. poza tym skojarzenia oparte są raczej na wiedzy. jak ktos jest oczytany to ma zasób słownictwa i ma dużo pomysłów i duzo do powiedzenia. tak mi sie przynajmniej wydaje..
pozdr -
Anonim
-
noone
Oczywiscie ze mozna wycwiczyc, nawet jesli dzisiaj zaczynasz i chcesz miec skillsy jak Tetris, zajmie Ci to 2-5 lat codziennych ćwiczeń.
A Tokarku dla Twojej wiadomosci istnieje szereg przeróżnych ćwiczeń i technik ćwiczenia kreatywnosci jedną z nich jest sam freestyle, po za tym jak powiedzial Flint skojarzenia to wiedza i jej dostepnosc w zasobach miliardów polaczen w mózgu. Jeżeli chcesz byc w tym dobry omijaj przede wszystkim rutyne, niemysl stereotypowo, nie badz konserwatysyta, staraj sie myslec (nie tylko na freestylu) nie standardowo, wrecz abstrakcyjnie i innowacyjnie.
Narazie tyle, chyba starczy mojej naukowej Theorii freestyli :D
Pozdrawiam/ / Theo -
Muflon
-
szkopas-Lunatyk.
w sumie mozna ale potrzeba zapału i duzo treningów, to trzeba naprawde mniec w sobie by wytrwale dążyc do dobrej formy :P | co raz więcej gówniarzy cos wybierają freestyle :P -
JiKoB
w jakimś stopniu można ... ale ja np. musiałbym duużo ćwiczyć :) bo jestem tępy chyba :P Próbowałem i nic mi sięsklecić nie udało :] -
Cieniu71
ja właśnie próbuje i czasami mam taką polewke z własnych rymów bo dobre punche lecą :D ale musze sobie znaleźć jakiś dobry temat taki na którym można dużo mówic np. miasto wiecie o co chodzi :] wtedy najlepiej mi wychodzi i nasówaja mi sie spoko słowa więc rymy sie kleją jak na super glu :D -
Friz
Freestyle, jak i wiele dziedzin życia:
1%-talent, 99%-praca praca praca -
noone
Frezezer ma racje.!. Ale wieszcie mi ze jesli 100% to ideal freestyli to nikt w polsce nie osiagnal jeszcze 75% więc jak włożysz pracy na 80% bedziesz najlepszy i braku tego jednego nikt nie zauważy :D
Zreszta mi mowia ze mam talent ... a ja naprzykład w życiu tak nie stwiedze bo za dużo pracy w pamięci.!. Mysle ze powie tak sporo dobrych freestylowcow.!.
Pozdrawiam/ / Theo -
Alicja
Do free bezsprzecznie trzeba mieć talent, ale postawa to szybkie KOJARZENIE (to niestety potrafią nie wszyscy) i b. duży zasób słów... Resztę można wyćwiczyć
pzdr, vrn -
noone
VeyroN : piekny wpis : to jak : Do chodzenia musisz miec tylko nogi, zmysl rownowagi, widziec gdzie idziesz (choc na upartego to nie) i miec po czym chodzic ... reszte można wyćwiczyć :D
Ja i tak obstaje przy swoim. :D
Pozdrawiam/ / Theo -
Kaelbero...
mozna wycwiczyc ale trzeba miec tez troche talentu :D . a poza tematem co sadzicie o mc pogo ktory wygral wbw. bylem na jego walkach w warszawie w przestrzeni i na finale mysle ze powinna byc dogrywka w finale bo choc pogo jest niezly mysle ze tetris jest troszke lepszy bardziej obyty choc schematyczny
Pozdro -
noone
Ja bym w zyciu nie powiedzial ze Tet. jest schematyczny a co do Pogo to : "nie taki diabel straszny jak go maluja"/ / Muflon -
Wojtek
-
JiKoB
hmkm ... conajmniej kontrowersyjne stwierdzenie ... hmm jeśli schematyczność Tetrisa polega na dobrym freestylowaniu, rzucaniu punchów, znów freestylowaniu i punchowaniu - to owszem schemat jak się patrzy; P Ale za to jaki schemat; )
a co do finału WBW nadal uważam, że bez dogrywki wygrał Tet. -
Kaelbero...
jakos mialem takie wrazenie ale chyba macie racje :D . ad. wbw powinny byc dogrywki
- 1
- 2