Freestyle [1217]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eNAeNOeS.

a co dokładnie? nie chcę konfliktów!!
  • Klasiik

Żartowałem. Ha ha.
  • eNAeNOeS.

serce mi tu napierdala szybciej niż lech roch pawlak po francusku, a ty sobie żartujesz.
    spoko, nie jestem typem wojownika więc luzzzzzz....sieeeeeee....5
  • zrobisz jak zrobisz

>Matizc napisał
    >ale Tet zachował dume i honor, takiej odpowiedzi na diss
    >jeszcze w zyciu nie słyszałem, Tet zachował się bardzo
    >porządnie i dlatego sie tym jaram :)

EEEE no jak dla mmnie to nie jest jakieś bardzo nowatorskie. Fajny pomysł, bo deprymuje i wytrąca broń przec iwnikowi, który albo nagra coś podobnego i to będzie kopia, albo odpowie na poważnie i uchodzić będzie za spiętego. Ale takie cos zrobił już Tede w ostatnim dissie na Płomień (gdzie jest Onar rararara?)....
  • zrobisz jak zrobisz

co do Dioxa to nie rozumiem czemu go tak jedziecie. Ja się nie chcę w ogóle angażować w ten konflikt, ale myślę, że minimum szacunku za to, że nawijał dobrze freestyle już wtedy kiedy wy nie wiedzieliście czym jest rap się mu należy, ha? Freestyluje dłużej niż Tet na scenie. Koncerty DHO grał kiedy jeszcze istaniała moja ekipa Zgro, a to było daaaawno temu.
  • tokar

ojejku, to mamy oceniać go dobrze, bo kiedyś tam coś robił... Za zasługi i wcześniejsze urodzenie nie muszę do nikogo mieć szacunku. Jedyny szacunek jaki okazuje wszystkim jest to, że jest człowiekiem.
    Co z tego, że coś nagrywał kiedy ja uczyłem się pisać i czytać...
    Fakt, że freestylował i był na owe czasy niezły, ale to Tet z Duzym Pe ruszyli battle freestyle do przodu. (Później i obecnie Pałac Crue) Dla większości (podkreślam dla większości) dzisiejszych MC's Tet jest wzorem do naśladowania. Jazda na skojarzeniach, punche podwójne (nie wiem czy akurat to Tet) itp. Diox należy do tej starej generacji, która nic oprócz uczestnictwa do dzisiejszej formy free nie wniosła.
    Część osób jara się techniką. Ale naprawdę jest multum ludzi, którzy technicznie też go przewyższają. Dla mnie te schematyczne-techniczne (czasami naciągane) na free zwrotki Dioxa z 2005 jakoś nie docierały. MErytorycznie to już o wiele gorzej, a czasem totalnie bez sensu. Nie twierdzę, że sam w czym kolwiek przewyższam Dioxa (oprócz wzrostu), ale tu wszyscy go oceniają jak ma się do Tetrisa. A ma się nijak i jeżeli ktoś naprawdę wierzy, że Patryk w czym kolwiek w hip-hopie jest lepszy od Adama niech racjonalnie to udowdni i uargumentuje. A wyskakiwanie z tym beefem nie tylko do Teta, ale i słyszałem do większej ilości zawodników między innym do Pe czy Muflona wzbudza u niektórych, ironie, a nawet słowny sprzeciw oraz agresję. Między innymi u mnie. Ja tylko komentuję bierzącą sytuację, więc bez spiny. :)
  • zrobisz jak zrobisz

Ale kilku pierwszysch mc's, oldskulowych fristajlowców, jak Diox właśnie, poza tym Rufin, Procent, Flesz, Żelu, ja też m.in. zaczynalismy to w Polsce. Owszem to teraz pancze królują i są najbardziej widowiskowe, ale wiesz to pokolenie wyuczonych jechania panczami - idelany przykład rudanacja - które często nie prezentuje żadnego flow, częśto też bez techniki, byleby pancze były. Ja np przegrywam z Emateiem w takim Białymstoku bo ma na dana chwilę pewnie ze 2 pancze o amerykańskim rapie więcej. Nikt nie patrzy na flow, na styl, charyzmę, technikę. Wydaje mi sie to bardzo jednostronne.

Ja nie żalę się, przywykłem do sytuacji. Tylko zrozum, że np my sie tak fristajlować nauczyliśmy i przestawić już jest to bardzo ciężko. Więc nie powinieneś mówić, że np Diox nic nie wnosi do fristajlu. W beef sie nie angażuję, nie moja sprawa. Znam Dioxa i znam Muflona i obu w jakis sposób cenię.
  • Cieniu71

Sorka, ale mam jedno pytanie... czy my mówimy, za co lubisz dioxa itp. czy o tym, że diox chujowo zrobił, że nagrał beef? to tyle :)
  • Anonim

nagrał beef? spoko

diox odpowiedział na diss tetrisa
  • Anonim

>Karat napisał
    >nagrał beef? spoko
    >
    >diox odpowiedział na diss tetrisa

szanowny panie karacie(dobrze? czy jakoś bardziej dobitnie podkreślić?) przepraszam, że roztrząsam to na gronie i nie przyjadę do Ciebie i nie pogadam o tym, ale dla mnie diox zdisował teta pierwszy. bo co? niby tet dissował dioxa w prawo do braga? no wątpię.

tak nawiasem mówiąc to diox mi się kojarzy z jedną z lepszych(jak dla mnie) ep, nie wiem jak wam. i dla mnie mieszanie z ziemią dioxa bo raz mu się coś nie udało. pozatym zwrotka na eldoce jest kozacka i nie wiem o co wam chodzi. niemniej wydaje mi się ze diss spierdolił, zasypiałem jak go słuchałem. o.

siem

• Czy szejść

nie dokonczyles jednego zdania :-)
  • Anonim

>kłapo-uchy napisał
    >szanowny panie karacie(dobrze? czy jakoś bardziej dobitnie
    >podkreślić?) przepraszam, że roztrząsam to na gronie i
    >nie przyjadę do Ciebie i nie pogadam o tym, ale dla mnie
    >diox zdisował teta pierwszy. bo co? niby tet dissował
    >dioxa w prawo do braga? no wątpię.

zależy jak na to patrzysz, ja patrze na to inaczej niż ty
  • człowiek sen

w moim mniemaniu diox sie nie popisal swoim kawalkeim, tetris ladnie pojechal, kocham szydere, jedna rzecz tylko mi sie tu nie podoba, mianowicie niesamowicie wyurane teksty tokara, chłopaczka-polstrzalowca grajacego przez internet kolejnego krola forum. naprawde bardzo chcialbym zobaczyc jak tokar pomiata dioxem, co pisal wczesniej moj brat. nie mowie ze nie moze mu sie to nie podobac, bo mnie tez sie nie podoba (ale jakos nie roie z tego pretekstu do wyzalania sie i podbudowywania swoejgo ego przez internety), ale jest granica pomiedzy wywiezionymi wyssanymi z palca przechwalkami a konstruktywną krytyką. nie rozumiem takiego bezcelowego szczekania malego pieska przez internet zeby tylko sie wyszczekac. jestem pewnien ze mimo wzrostu diox bylby w stanie zagrozic tobie, nawet bez pomocy kolegow. i owszem, powinienes miec szacunek do kogos WYLACZNIE za to ze jest starszy (wiekiem lub stażem), tymbardzije jesli byl jednym z prekursorow czegos, co ciebie zajaralo, i czym, narazie z miernymi efektami, sie zajmujesz.

i prosze was ludzie, myslcie.

//budzyk
  • Klasiik

Budzyk jest nietykalny.
  • noone

Tokar ... jedyna osoba która sie ośmiesza tu to Ty. I jezeli mnie zdołałeś wkurzyć swoimi wpisami to mam nadzieje ze Diox jak Cie spotka to Ci jebnie.

Po za tym z przyjemnością podpiszę się pod tekstem
    "nikt nie bedzie ustanawial kto ma prawo do bragga a kto go nie ma"
    i nie jest to diss na nikogo, ani też poparcie dla nikogo w tym beefie, zreszta podejrzewam, że Diox myślał podobnie pisząc to.

Diox zabiega o Fejm.?. Bo wrzucił kawałek w internet .?. jego setny zresztą w sieci ... bo odpowiedzial na diss.?. to może Tet też zabiega o Fejm, nagrywając diss.?. a może jeszcze liczy na angaż w jakimś chórze dlatego podśpiewuje. Przestańcie pierdolić ...

a tak jeszcze z cytatów na dziś to :

"a Ty skup się na rapie zamiast na mnie, chłopcze"

"diss pod publike, pierdolnij się w łeb wiesz"

• Anonim

> Po za tym z przyjemnością podpiszę się pod tekstem
    > "nikt nie bedzie ustanawial kto ma prawo do bragga a kto go nie ma"

ten wers brzmiał odrobinkę inaczej, mianowicie:
    "żaden PIES nie ma prawa ustanawiać kto ma prawo do bragga, a kto go nie ma teraz"

> i nie jest to diss na nikogo, ani też poparcie dla nikogo w tym beefie, zreszta podejrzewam, że Diox myślał podobnie pisząc to.

Nie no Theo bez przesady, to było wyraźnie kierowane do Teta.
    Myśle, że nie przypadkiem pojawiło się niedługo po nagraniu przez Tetrisa kawałka "Prawo do Bragga".
    Poza tym wydawało mi się, że były też inne pobudki, dla których ten beef się rozpętał.

> Diox zabiega o Fejm.?. Bo wrzucił kawałek w internet .?. jego setny zresztą w sieci ... bo odpowiedzial na diss.?. to może Tet też zabiega o Fejm, nagrywając diss.?. a może jeszcze liczy na angaż w jakimś chórze dlatego podśpiewuje. Przestańcie pierdolić ..

oczywiście całe pierdolenie o zabieganiu o fejm to bzdura. w tej kwestii jak najbardziej popieram.
  • DIOX/ HIFI BANDA

w chuju mam fejm gdyby ktoś pytał / / " spytaj tych co znają mnie..."

http://s001.wyslijto.pl/index.php?f...

autokar tokar weź sobie przepisz tekst tego numeru, pomaluj kolorkami słowa które się rymują - nie niee... nie chodzi mi o te co są na koncu wersów tylko ogolnie przekmin sobie jak jest napisany ten numer.

pozniej sobie przeczytaj wersy w dwójkach, później w czwórkach i daj znać czy nie ma tutaj panczy... chociaż połowy wersów nie rozumiesz, a w drugiej połowie pewnie gubisz sens po pierwszej linijce.

tymczasem takie psy jak ty i twoje ziomki zachwycacie sie diskopolowymi przyśpiewkami które jesli tetris chcial nagrac mogl dać jako bonus do dissu a nie jako odpowiedz... bo jak narazie to nie odpowiedzial na trak ktory poleciał w jego strone. zrobil smieszny kabarecik teoretycznie ze mnie, ale za 5 lat dzieciaki beda sie z tego smialy ze jest z dupy - i uwierz ze nie pisze tego dlatego ze mam cisnienie na to. poprostu tak juz jest.

poza tym jedyne na co odpowiada w swoim siemiatyckim hopsa-sa to grammatik - gdzie wypiera się tego ze wysyłał leszkowi płyte, choć wiadomo ze demo swego czasu przyszło :) i to demo którego tet wam nie pusci bo jest tam takim pezetem ze ja przy nim jestem onar :)) haha!

pozdrawiam serdecznie wszystkich czytelnikow. w razie czego proszę o komentarze prywatne bo nie mam pamięci do wszystkich miejsc gdzie sie wpisuje .

ps. wpadaj tokar na imprezy, podbij i zamieć mną .; ) czekam
  • tokar

no i nawet jak niby wysyłał do Grammatkia to co? Ty też musiałeś dać im jakąś demówkę, bo na ładne oczy sie nie da...
    To, że jesteś dobry technicznie i masz flo nie wątpię, bo tak jest. Ale nie wszystkim to się podoba. Mnie akurat twój kawałek z Eldo jak wszystkie na nowej płycie się podobał. "Ale jedna jaskółka nie czyni wiosny" Oceniam cię pod kątem zachowania na scenie freestylowej i pod kątem ostatniego beefu i twoich dissów, które są śmieszne. Za 5 lat nikt nie będzie pamiętał twoich dissow, ani przyspiewek teta. Ty jesteś prowokatorem, a on cię poprostu na luzie bez spiny wyśmiał i nie możesz się z tym pogodzić. Nigdy nie dorównasz błyskotliwością tetowi nawet jeżeli masz ten lepszy "flo, styl, technikę"

STARY! Nie masz haryzmy.
    Może i część stwierdzi, że jestem zakochany w Tetrisie. Nie poprostu mam swoje autorytety i pod względem hip-hopu śmiało mogę powiedzieć, że na Polskie realia obok Smarkiego, Eldo (albo nawet nad) jest to mój guru. PEwnie nie tylko mój, ale większeej ilości osób. A ty? Część lubi twoje kawałki, bo pewnie nie są najgorsze, nie słyszałem, nie ocenię, ale pogodź się nie jesteś królem undergroundu. A nawet twój kochany Leszek w kawałku mowił o Smarkim i Tetrisie, że są.
    Nie podoba mi się, że w swoim dissie wtrąciłeś, że Eldo się też z niego śmieje. I pewnie samemu Eldoce też się to nie podobało, bo sądzę, że jednak szanuje Adama.

I proszę cię wyjaśnij mi o co chodził z Jointami i pedałami... Załatwiał od was Jointy? I co? Czujesz się fajny, że masz wtyki, fajnych koleszków? IStnieje też normalny świat oprócz bloków, bluz z kapturami, spodniami massa... Są też normalni ludzie, którzy w twoim mniemaniu zapewne wyglądając normalnie są lamusami. Otwórz się troche na świat i spójrz z róznych punktów widzenia. Zachowujesz się zbyt agresywnie i niegodnie.
    Przyznaj, że dostałeś w 2005 porządne lańsko na scenie. I skoro mialeś te punche technike i styl, to Czemu nie pokazales tych punchy w dobrym wydaniu. No i jeżeli chodzi o kartki to pomyśl o ripostach i jazdach na temat gdzie są pucnhe i dopiero się wypowiadaj.

A co do pozamiatania, wpadaj na WBW (pewnie "BE") Wpadaj do Indexu(też) i może spotkamy sie na scenie. Nie wątpie, że mnie pokonasz, bo skillsy jakieś tam masz, ale zrozum głupiemu ludowi, chodzi o efektowność, a same wbijanie się równo w bit z przepony to zamało.
    Proszę cię o kulturalne wypowiedzi. Nie jesteś niskointeligętem więc pewnie potrafisz trzymać poziom dyskusji.
    Pozdrawiam i czekam na głębsze wyjaśnienie motywów
  • tokar

do innych. Nie wywyższam się i myślę, że mam prawo do krytyki nawet nie obiektywnej. Może i wcześniej przesadzilem z tym kurduplem itp, za co przepraszam, poniosly mnie emocje, ale o sobie nic tu nie piszę, nie przechawalam się, więc po ten wjazd na mnie? Nie mogę wyrazić swojej opini? PIERDOLE to co kto myśli, nie jestem hejterem internetowym i chuj w dupsko tym co tak sądzą! Będę oceniał według swoich przekonań i mam do tego w pełni prawo. A jeżeli komuś się nie podoba niech administrator wypierdoli mnie z tego forum! BASTA
  • passlack

>Tokar napisał
    >STARY! Nie masz haryzmy.

Jak i żaden człowiek na świecie nie ma. Za to charyzmy Dioxowi nie odmówisz.

>Może i część stwierdzi, że jestem zakochany w Tetrisie.
    >Nie poprostu mam swoje autorytety i pod względem hip-hopu
    >śmiało mogę powiedzieć, że na Polskie realia obok
    >Smarkiego, Eldo (albo nawet nad) jest to mój guru. PEwnie
    >nie tylko mój, ale większeej ilości osób. A ty? Część
    >lubi twoje kawałki, bo pewnie nie są najgorsze, nie
    >słyszałem, nie ocenię, ale pogodź się nie jesteś
    >królem undergroundu.

Jak możesz mówić, że nie jest królem, skoro nie przesłuchałeś? Dla mnie jest co najmniej czarnym koniem :)

>I proszę cię wyjaśnij mi o co chodził z Jointami i
    >pedałami... Załatwiał od was Jointy? I co? Czujesz się
    >fajny, że masz wtyki, fajnych koleszków? IStnieje też
    >normalny świat oprócz bloków, bluz z kapturami, spodniami
    >massa... Są też normalni ludzie, którzy w twoim mniemaniu
    >zapewne wyglądając normalnie są lamusami. Otwórz się
    >troche na świat i spójrz z róznych punktów widzenia.

Wejdź na jego profil i sprawdź czym się zajmuje. Obejrzyj portfolio w necie. Przeczytaj kto zrobił zdjęcia na okładkę "27". No i "Chodź, pogadaj, poznaj prawdę" (przesłuchasz Hi-Fi będziesz wiedział o co chodzi).
| |

dla ludzi interesujacych sie sztuką wypowiadania sie na wolno...

Fotki

Miejsca grona (1)