Freestyle [1217]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eMATeI

Od dawna zapowiadałem premierę i mówiłem: mikrofony spłoną niebawem... Teraz słowo staje się ciałem. Wielokrotnie zapowiadany i długo przekładany mixtape wreszcie odpalił lont i trafia w wasze ręce. Miliardy przeszkód sprawiły tylko, że wszystko pojawi się później - ale i w bardziej dopracowanej wersji.

"Palenie Mikrofonów Nie Powoduje Wack'a Ani Choroby W Wersach" to debiutancki materiał w dorobku warszawskiego rapera i freestyle'owca znanego jako eMATeI. Znajdziecie na nim aż 76 minut muzyki, zawartej w 24 kawałkach i będącej przekrojem przez muzyczną drogę oraz moje rapowe zajawki... Są tu i pozycje luźniejsze i oparte na ciekawych konceptach a także sporo gości, wywodzących się z szeregu "dobrych znajomych", a nie wirtualnych przyjaźni.

Temu szalonemu kolażowi ostatecznych ciętych szlifów dodał jeden z najbardziej utytułowanych polskich DJ-ów - DJ Haem, znany m.in ze współpracy z O.S.T.R.'em czy z zespołu Ego. Nadając mixtape'ową formę postawił więc kropkę nad i. Już jutro poznacie tracklistę oraz listę gości. Jutro na finale WBW będzie można też przedpremierowo nabyć materiał w limitowanym, numerowanym wydaniu. W niedzielę nadejdzie za to pora na ostatni singiel. Stay tuned, mikrofony już płoną!"

To tyle oficjalnego info, ja sie jaram, ze wreszcie sie udalo a jutro bede mial pierwsze 50 sztuk numerowanych po 10 zeta wiec zapraszam :D
  • Anonim

nie wierze :D
  • Mariusz

napewno fejk, jak nobel dla obamy
  • eMATeI

>solar napisał
    >nie wierze :D

tez mi bedzie nieswojo bez pytań 'kiedy mixtape' ale wreszcie się udało i można oblewać premierę :D
  • eMATeI

"Palenie Mikrofonów Nie Powoduje Wack'a Ani Choroby W Wersach" to debiutancki materiał w dorobku warszawskiego rapera i freestyle'owca znanego jako eMATeI. Znajdziecie na nim aż 76 minut muzyki, zawartej w 24 kawałkach i będącej przekrojem przez muzyczną drogę oraz rapowe zajawki autora... Od klimatów refleksyjnych, po luźne spontaniczne tracki typowe dla mixtape'ów.

Większość materiału powstała w roku 2008, jednak są tu zarówno świeże numery z ostatnich miesięcy jak i starsze - w tym archiwalne elementy sięgające 2004-2005 roku! Dlatego też "Palenie..." śmiało można nazwać odpowiednim wstępem i wprowadzeniem do kolejnych, poważniejszych projektów i preludium do pełnoprawnego krążka - takie też było założenie.

Kogo usłyszymy gościnnie? "Nie ma tu żadnych stricte internetowych znajomości, jedynie ludzie, których znam na żywo a w większości dobrzy znajomi, z którymi widuję się regularnie. Swoiste eMATeI+kumple, w końcu podstawą rapu jest kontakt.". Nie znaczy to jednak, że będą to postacie anonimowe: Wujek Samo Zło, Duże Pe, Jot, Białas, Zaginionebity, Puoć czy Theodor to tylko część ksywek - wszystkie znajdziecie na poniższej trackliście.

Temu szalonemu kolażowi ostatecznych ciętych szlifów dodał jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych polskich DJ-ów - DJ Haem, znany m.in ze współpracy z O.S.T.R.'em, Molestą, Guralem, Paktofoniką, Grammatikiem, Declaime'em czy z zespołu Ego (pamiętacie czy już zapomnieliście?). Nadając mixtape'ową formę postawił więc kropkę nad i. Poniżej przeczytacie tracklistę a już wieczorem pierwsza partia płyt będzie do nabycia na finale WBW za symboliczną dyszkę. Od poniedziałku rusza sprzedaż wysyłkowa a wcześniej (w leniwą niedzielę) trafi do was ostatni singiel. Czas start.

Tracklista:
    1. Po pierwsze...
    2. Brzask
    3. Dissy majki klub (feat. Puoć & Theodor)
    4. Dentysta Freestyle (Bitwa o Depozyt 2)
    5. Biorę los (feat. Białas)
    6. Nic do stracenia (feat. Polska Dyplomacja, Ryś Ro$)
    7. Wpadam tu (feat. Klasiik)
    8. 88 (feat. Med)
    9. Od kołyski po grób
    10. Historia (wolnego) stylu
    11. Ta muzyka (feat. Trepson)
    12. Królowa Pszczół Freestyle (Wojna o Wawel)
    13. Tańcz (feat. Ra$tamaT, Gmochu MC, JazzTeen)
    14. Motywacja
    15. Czemu chcesz
    16. Przeczucia (feat. Zaginionebity)
    17. Duże Pe Freestyle Skit
    18. Kochałem yo, e.h.h... (feat. Duże Pe)
    19. Ile jestem w stanie dać (O.S.T.R. Mixtape Remix)
    20. Wieczny Luz (feat. Jot)
    21. WSZ - Z Przymrużeniem O.K. (Exclusive Freestyle Version)
    22. Tu na wolnym - Freestyle Joint (feat. WSZ, Białas)
    23. Dobranoc
    24. Na koniec...
    • mixtape, mixtape, mixtape

• Anonim

masz na fali typje
  • eMATeI

Płyty będą do nabycia już od poniedziałku. Dziś możecie za to sprawdzić najnowszy singiel - numer "Przeczucia", w którym pojawia się Zaginionebity. Czy preferujecie zimną kalkulację czy też czasem dajecie się porwać intuicji i temu co "czujecie w powietrzu"? Jeśli przeczucie mówi wam, że warto sprawdzić co kryje się w dźwiękach to po prostu włączcie "play"...

Ściągnij -> http://odsiebie.com/pokaz/6076653--...

Odsłuchaj -> http://www.youtube.com/watch?v=cUbD...
  • pjentak

wrzuć ten bit i akapelle
  • platinum boy

>eldo napisał
    >wrzuć ten bit i akapelle

siema eldo, propsy za eternię.
  • eMATeI

Niedlugo wrzuce acapelle i moze cos jeszcze; )

A co do zapowiadanej sprzedazy: odebralem dzis pozostale 100 plyt, wiec chetni na zakup najlepiej niech wysla mi maila z danymi na ematei88@gmail.com i w tytule wpisza 'zamowienie' a ja dalej dam znac co i jak; ) jesli ktos bedzie chetny na odbior osobisty to niech to zaznaczy. w tym tygodniu pewnie wrzuce tez plytki na allegro.
  • Papek

zajebisty mixtejpik, jaram sie najbardziej trackami z Jotem i z Pe, i tym ze plyte zlapalem na wbw :D
    propsy
  • eMATeI

czyli widze ze trafilem w dobre rece; ) dzieki za opinie i milego sluchania!
  • krzywo

czy ten typ Zaginionebity nie mieszka jakoś w Ząbkach pod Warszawą przypadkiem?; ]
  • Klasiik

>eMATeI napisał
    >Płyty będą do nabycia już od poniedziałku. Dziś
    >możecie za to sprawdzić najnowszy singiel - numer
    >"Przeczucia", w którym pojawia się Zaginionebity. Czy
    >preferujecie zimną kalkulację czy też czasem dajecie się
    >porwać intuicji i temu co "czujecie w powietrzu"? Jeśli
    >przeczucie mówi wam, że warto sprawdzić co kryje się w
    >dźwiękach to po prostu włączcie "play"...
    >
    >Ściągnij -> http://odsiebie.com/pokaz/6076653--...
    >
    >Odsłuchaj -> http://www.youtube.com/watch?v=cUbD...

Najlepszy trak chyba.
  • eMATeI

Dla tych, którzy nie ufają Jarząbkowi i zakupom przez maila płyta została wrzucona na allegro :)

http://www.allegro.pl/item765313756...
  • eMATeI

http://www.youtube.com/watch?v=E7Dq...

Check it - sprawdzaj spontaniczny spot video promujący mixtape :D
  • Anonim

hahah, a ja tam mowie "ematei prosze daj mi jedną" : D
  • Cereal Killer

"Jeżeli rozdasz więcej niż 10 to rzucę czapką" :D
  • Anonim

: D
  • eMATeI

TEGO NIE SPODZIEWAL SIE CHYBA NIKT - MOJ MIXTAPE OKAZAL SIE BESTSELLEREM W EMPIKU! NIE WIERZYSZ? ->
    http://www.youtube.com/watch?v=3XaV...

sprawdz video :)
  • 1
  • 2
| |

dla ludzi interesujacych sie sztuką wypowiadania sie na wolno...

Fotki

Miejsca grona (1)