Freestyle [1218]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eMATeI

O płycie chyba za dużo nie musze pisac co nie; ) Powiem tylko, że są już przedpremierowe spinnerowe recenzje, które ponizej. Moja jest wyjatkowo wyczerpujaca a i postanowilem tym razem zagrac nieszablonowo i obrać specjalny koncept wiec tym bardziej zapraszam do sprawdzenia recenzji, no i plyty rzecz jasna; )

Recenzja nr 1
    http://pl.spinner.com/2009/09/06/te...

Recenzja nr 2
    http://pl.spinner.com/2009/09/06/te...
  • Wojtek

TURBODYMOMAN ZAWSTYDZIŁ TETRISA, NAGRAŁ TRÓJZNACZNIE
  • Klasiik

Słaba ta recenzja ; ]
  • Anonim

emateia spoko, ta druga gorsza. plyta jak mixtape, miałka w większości, aczkolwiek track dwuznacznie jest magiczny.
  • Mariusz

słaba płyta, tet sie sprzedał jak tede
  • eMATeI

to do recek dołożę jeszcze wywiad video przeprowadzony na kempie; ]

http://pl.spinner.com/2009/09/07/te...
  • Klasiik

Ematei trochę za dużo wazeliny; ]
  • Mariusz

pewnie chce ficzuring na płyte
  • eMATeI

>Klasiik napisał
    >Ematei trochę za dużo wazeliny; ]

ja tam wazeliny w recenzji nie widze, szczegolnie w akapicie zatytulowanym 'bez wazeliny'; ]
  • Klasiik

A jest jej sporo; ]
  • PJES

tetris się sprzedał bo na legalu wydał
  • Klasiik

Morda Pśe!
  • eSeMGie

Pjes pewnie na psach sprzedaje. Tetrock kozak
  • Run Runaway

Miał być legal i jest legal, ja sie jaram!
  • Chester

Gdzie mogę kupić Dwuznacznie LP? Bo w pieprzonym empiku jak zawsze nie ma na czas niczego.
  • Anonim

>Chester napisał
    >Gdzie mogę kupić Dwuznacznie LP? Bo w pieprzonym empiku
    >jak zawsze nie ma na czas niczego.

w empiku w centrum w sobote była pokaźna ilość.
  • Tymin

autorytet,
    bez wazeliny/tam i z powrotem,
    skr./tetrock

ta kolejność to top3, imo.
    skr. między innymi dzięki refrenowi, milu <3

fajna płyta, po cichu spodziewałem się większego "pierdalniencia", ale jestem zadowolony, dobrze się tego słucha. zamówiłem na tym reformacie, wiciun - przyszło ci już ?
  • Anonim

osluchalem sie troche, no i in plus jednak.
    kilka dobrych konceptów jak nieodwracalnie (mistrz!), ideał, tam i z powrotem, dwa słabe/średnie jak skr. i chemafii. Dobry dobór bitów, większością się jaram (DWUZNACZNIE, autorytet, zyskistraty szczegolnie kozackie.)
    poza ostrem kozackie fity.
    Gospodarz czasami fajnie, czasami niekoniecznie. Nie podoba mi się za bardzo ten pedantyzm w tekstach, lubie jednak troche luzu i pierdolnięcia którego zabrakło.

ogólnie nie jest to klasyk, ale bardzo solidny debiut, jedna z lepszych płyt w tym roku i zakupiłem!
  • Bachor

Dłuuugo oczekiwana płyta i nie ma co się dziwić, że były pokładane w niej olbrzymie nadzieje.
    Jednakowoż w ogólnym rozrachunku jestem lekko rozczarowany.
    Pośród genialnych numerów jak Dwuzcacznie, tetrock (co za bit!), nieodwracalnie (choć na rodzimej scenie podobny patent był wykorzystany przez Race, przez co tak mocno mną nie wstrząsnął), ideał, zyskistraty, my wy gramy, zdarzają się również średniawki (bez wazeliny) jak i pomyłki jakim jest numer skr.

Generalnym minusem tej płyty jest brak konkretnego konceptu. Płyta jest mocno podzielona pomiędzy genialnymi, dobrymi, a słabymi numerami. Skacze emocjonalnie od tracków osobistych, przez bangery, po numery wychilowane. To minus płyty. Nie jest spójna.

Płyta jest za gładka. Brakuje mi jakiś takiego szorstkiego rysu ('tetrock' to za mało). Jak na moje ucho tam i z powrotem oraz bez wazeliny, ma za słabe pierdolnięcie. Sądzę, że to kwestia masteringu, o którym mówił TeTris w wywiadze dla Spinnera.

Rzeczą, która jest zdecydowanym plusem, to to, jakie Tet poczynił skillsy względem produkcji. Oby tylko nie poszedł w tę stronę co OSTR, który jest wybitnym producentem, ale tekstowo (poza wybitnymi zdolnościami głosowymi) stoi raczej niżej.

Na pewno jest to płyta warta kupna. Niezłe pomysły oraz garść numerów, do których będzie się wracało. Żałuje tylko, że mniej więcej połowa płyty będzie traktowana przyciskiem skip.
  • Sosen

http://www.vimeo.com/6766865

Tetris + OSTR freestyle = <okok> :)

no może niby to taki bardziej freestyle "o wszystkim" ale jednak brzmi bardzo fajnie :D