Francais, Francais! [5672]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy ktoś z was orientuje się gdzie w Warszawie są licea z klasami z językiem francuskim? Tylko żeby można sie uczyć od 'zera' bo ja (narazie:)) nie znam języka a bardzo chciałabym poznać.
    I żeby były jakieś wycieczki lub wymiany z francuzami:)

pozdrawiam:)
  • *tabacho*

XVI LO im. S. Sempolowskiej na ul. Popieluszki (Zoliborz)
    Polecam :)))
  • S.

Krolowa Jadwiga.mielismy jedna wycieczke do Paryza.a tak to nie wiem gdzie sa wymiany z francuzami.u mnie od zera wiekszosc sie uczy.elo
  • Justys

liceum J.Lelewela (rowniez na zoliborzu) =) uczymy sie od zera a jesli chodzi a wyjazdy do Francji to zalezy tylko od klasy czy chce pojechac =) bo nauczyciele zawsze sa na TAK
  • helena

zmichowska. klasa 'zero'- fr. 18h/ tyg. | sródmieście :]
  • Dudzisław

>*tabacho* Marseille!!! napisała:
    >XVI LO im. S. Sempolowskiej na ul. Popieluszki (Zoliborz)
    >Polecam :)))

ta, ja tez polecam :]
  • Żanetka :-)

XXIII LO im M. Skłodowskiej - Curie (Gocławek) też uczymy się francuskiego (też od 0)
    Pozdrawiam :-)
  • Zoś

no ja tez szukam lo z francuskim

Zeromski
    Poniatowski
    Zmichowska
    Hoffmanowa
    Sempolowska
  • Anonim

żmichowska wymiata i już.
  • ... ...

jeśli ktoś chce się nauczyć tak na serio i bez brania dodatkowych lekcji, to mogę polecić Żmichowską (do końca życia będę żałować, że jednak tam nie zdawałam) i Sempołowską - tam się na bank nauczycie

odradzam Reja, francuskiego tam się na bank nie nauczycie :/
  • Maryl.

http://w8.grono.net/forum/topic/527...

Skłodowska, dobre sobie.

pozatym polecam informator Perspektyw.

• Anonim

jezeli mialbys wybierac miedzy sempolowska a zmichowska to polecam zdecydowanie zmichowska...ja chodzilam do sempolowskiej i najchetniej bym wymazala ten watek z mojego zycia

• Anonim

czemu bardziej polecasz zmichowska niz sempolowska? chodzi o nizszy poziom nauczania, czy wiekszy stopien wymagan?
  • Kamila

francuski jest drugim językiem obcym ( po angielskim) w Szymanowie:] Poecam, wysoki poziom gwarantowany.
  • asienka:)

jezeli chodzi o Sempolowska to tez duzo zalezy od nauczyciela, ale tak jest w kazdej szkole... ja po Sempie jestem zadowolona... bo nie uczyli mnie tylko francuskiego, ale rowniez innye przedmioty sa na wysokim poziomie... wiec pozniej francuski jest tylko plusem na studia...i do pracy... :)

pozdrawiam
  • Kate

Ja zdawalam do Zmichowskiej swego czasu i cholernie mi bylo przykro jak sie nie dostalam.A wtedy to bylo moje marzenie...z tego co rozmawialam z ludzmi stamtad to wszyscy wymiatali z frencha,aczkolwiek na niektore askeprty szkoly narzekali...ale generalnie tak jest wszedzie wiec nie ma co ie przejmowac..;]
  • Anonim

Liceum Francuskie.Ale to już dla zaawansowanych.
  • Maryl.

i chyba dla dysponujących sporą sumą.
  • asienka:)

z tego co ja wiem to nawet niezla sumka bo z polskim obywatelstwem to jest kolo 20 000zl rocznie a z francuskim 16 000 woec watro sie zastanowic... :)
  • コム・デ・ギャルソン

żmichowska jesli chodzi o franucuski, nic więcej; )
| |

Dla wszystkich uczących się francuskiego, dla tych, którzy pasjonują się kulturą i historią F...

Fotki

Miejsca grona (0)