-
www.SAMBORski.com.pl
witam
mam do was pytanie czy ktos nie szuka wspolnika do studia?
powaznie zastanawiam sie czy ladowac pieniadze we wlasne studio (w sensie powierzchni bo sprzet jest) kiedy tak naprawde potrzebne jest mi na pstrykanie raz moze dwa w tygodniu i to bardziej do realizacji wlasnych projektow niz komercyjnych bo te ostatnie w 90% robione sa w wynajetych miejscach.
Gdyby ktos byl zainteresowany pozyskaniem wspolnika do istniejacego studia albo szuka do rozkrecenia nowego zapraszam na priv
Pozdro -
Anonim
Najwiekszy blad dobrego fotografa to wlasne studio. Zamiast bujac sie po swiecie i i sie rozwijac siedzisz na dupie i martwisz sie o studio. -
www.SAMBORski.com.pl
hehehhe ciekawa teoria
moze juz sie starzeje ze potrzebuje czasami pstrykac cos w studio; ) hehehheeh -
Anonim
Ja ciagle pracuje w studio i wlasciwie nie mam swojego, wynajmuje studio tylko na dzien zdjec. Wlasciwie nie trzeba nawet miec aparatu bo studia oferuja calkiem znosny sprzet za pare zlotych. -
-
>
Ja ciagle pracuje w studio i wlasciwie nie mam swojego, wynajmuje studio tylko na dzien zdjec. Wlasciwie nie trzeba nawet miec aparatu bo studia oferuja calkiem znosny sprzet za pare zlotych.
Zapamiętam w mordkę jeża ... :] Szkoda że wcześniej nie wspominałeś :P
-
www.SAMBORski.com.pl
co racja to racja zreszta wymagania klientow rosna i coraz czesciej z rozmow przed sesja wynika ze bedzie potrzebna scianka ktora oczywiscie wypozyczamy no chyba ze ktos jest szczesliwcem i ma.
a jak juz wypozyczac to uwazam ze wszystko bo czlowiek oszczedzi kregoslup :)
chociaz bez wlasnych lamp bylo by smutno -
Anonim
>Valmaar napisał
>>
> Ja ciagle pracuje w studio i wlasciwie nie mam
>swojego, wynajmuje studio tylko na dzien zdjec. Wlasciwie
>nie trzeba nawet miec aparatu bo studia oferuja calkiem
>znosny sprzet za pare zlotych.
>
>Zapamiętam w mordkę jeża ... :] Szkoda że wcześniej nie
>wspominałeś :P
>
>
Zdarzylo mi sie fotografowac u Ciebie w studio przeciez; P
-
>
>Valmaar napisał
>>
> Ja ciagle pracuje w studio i wlasciwie nie mam
>swojego, wynajmuje studio tylko na dzien zdjec. Wlasciwie
>nie trzeba nawet miec aparatu bo studia oferuja calkiem
>znosny sprzet za pare zlotych.
>
>Zapamiętam w mordkę jeża ... :] Szkoda że wcześniej nie
>wspominałeś :P
>
>
Zdarzylo mi sie fotografowac u Ciebie w studio przeciez; P
O tym właśnie mówię, ale nie poradziłeś mi żebym się go pozbył :P -
Anonim
>Cubano Postizo napisał
>Ja ciagle pracuje w studio i wlasciwie nie mam swojego,
>wynajmuje studio tylko na dzien zdjec. Wlasciwie nie trzeba
>nawet miec aparatu bo studia oferuja calkiem znosny sprzet
>za pare zlotych.
LOL...
Zamiast te kilka złotych zainwestować we własny sprzęt o ładujesz komus w tyłek; ]
Taka odpowiedź na Twoją teorie :] -
charlotte r.
Valmaar, mam pytanie
Poniewaz masz swoje studio, to powinienes wiedziec cos na ten temat.
czy masz zalozona dzialalnosc gospodarcza? i jesli tak, to w jakiej branzy?
moja firma ma branze fotograficzna i zastanawiam sie, czy posiadanie wlasnego studia i zarabianie na nim/uzyczanie go za kase moze byc legalne przy takiej dzialalnosci. -
Anonim
>
>Cubano Postizo napisał
>Ja ciagle pracuje w studio i wlasciwie nie mam swojego,
>wynajmuje studio tylko na dzien zdjec. Wlasciwie nie trzeba
>nawet miec aparatu bo studia oferuja calkiem znosny sprzet
>za pare zlotych.
LOL...
Zamiast te kilka złotych zainwestować we własny sprzęt o ładujesz komus w tyłek; ]
Taka odpowiedź na Twoją teorie :]
Pracuje duzo w roznych miastach i krajach, trudno miec studia wszedzie; P Dobre studio kosztuje pareset tysiecy zl, nie stac mnie na to.
-
.
poryty temat
przechodziłem dwa razy przez budowę studia,
karaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa
chcesz mieć studio?
1. jeżeli sam tam będziesz pracować możesz je postawić nawet w łomiankach
2. jeżeli chcesz je dodatkowo wynajmować no to brachu szykuj ojro na wynajem okolic centrum miasta, zapłacisz krocie, naużerasz się i nie wiadomo czy przez 3mc wyjdziesz na swoje z opłatami nie wspomnę o kasie którą w to wciśniesz :D
3. znajdź menadżera z branży!!!!
aktualnie znajomy otwiera nowe studio, i ciesze się jak dziecko że nie musiałem brać udziału w całym tym bajzlu,
jakoś tak wyszło że zjawiłem się jak prawie wszystko było zrobione, jeszcze parę poprawek i startujemy FACHOWCY RULES xD