Fotografia mody [3240]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Angelika

Cześć....chciałabym wiedzieć czy są jakieś zasady pozowania, którymi należy się kierować pozując? tzn. sztuczki dzięki, którym lepiej się wychodzi na zdlęciach lub też złote zasady modelki?
  • bloodsport

dobra, to ja poczekam az zbyszasty cos powie
  • Anonim

juz kiedys byl taki topic :P
    nie ma zlotych zasadkazdaz nasjest inna i inaczej sie rusza uklada cialo dlonie itp pozatym kazda z nas ma inny temperament nigdy nie da sie zrobic dwoch tych samych zdjec :) musisz miec konatkt z fotografem i wydobyc cos z siebie a nie nasaldujac kogo :)
  • bloodsport

"nigdy nie da sie zrobic dwoch tych samych zdjec" patzre na foty rozne.. w obfitych ilosciach... i kurna.... jak to by bylo pieknie gdyby to bylo prawdziwe
  • Anonim

no i wlasnie dlatego czarna ze nie nasladujesz nikogo, pozy na Twoich zdjeciach sa niepodobne do niczego. niestety ruch na planie to jest dosc schematyczna sprawa i przy odrobinie samozaparcia mozna sie tego nauczyc, na przyklad patrzac na foty w dobrych magazynach. liczba klasycznych ulozen ciala i konczyn, mile widziana przez fotografa w czasie zdjec jest w miare policzalna i ograniczona. To jest jakas podstawa. Do niej trzeba dolozyc eee no nie wiem jak to nazwac? dobre czucie ciala? to sie chyba oldskulowo gracja nazywa:]. no w kazdym razie jakos tak dziwnie jest ludziom zwiazanym z tancem wychodzi to znacznie lepiej. a jak do tej ograniczonej liczby historii z cialem dolozysz emocje wynikajace z mimiki twarzy to robi sie niezliczona ilosc kombinacji. ..co jest , jak sie okazuje, dosc trudna sprawa. i dlatego nie kazda piekna dziewczyna o idealnych warunkach fizycznych ma szanse na zdzialanie jakiegos konkretu w branzy. howgh .
  • Angelika

napisałam się i mi poprostu komp wszystko zjadł wszystko. Smacznego panie komputerze.
    Wiem, że najlepiej naturalnie i swobodnie się wychodzi jednak mnie chodzi o pewien powiedzmy "dekalog" utrzymywania postaci po to np. żeby ciało się prezentowało w określonych pozach lepiej np. ramiona do przodu powoduja skrócenie szyi, rozchylone usta w moim mniemaniu wyglądają ciekawie. ot o co mi chodzi
  • coffie

http://grono.net/user/topic-show.js...

???? łosap???
  • Czarodziej z Krainy Oz:)

zasady pozowania ogolnie przyjeta jest chyba "luz"a inny tojak coffie napisala indywidualnie od pozujacego do fotografujacego przez cala swite:))
  • Anonim

ke?

spasa :))

luuuuuuzzzzzz wiesz to takie dziwne uczucie hehe
  • Anonim

http://www.plfoto.com/zdjecie.php?p... taki jak tu?:> mrrrau
  • Anonim

Moim skromnym zdaniem podczas pozowania istotną sprawą jest spontanicznosc i naturalnosc; -) takie wymuszone pozy sa feee :/ zdjęcia nie jest juz wtedy niestety "prawdziwe" i nie ma juz tej magii :)

Jesli jednak chcesz pooglądać lub podpatrzeć sobie kilka poz to proponuję link:

http://www.photocrack.com/pages/dow...

Pozdrawiam
  • coffie

hue hue hue
    bez dalszych komentarzy, mam dzis dobry humor...
    na pewno są fotograficy (tylko czy oni som MODY???) ktorym można, a nawet należy pozowac tak jak na tych rysuneczkach z dupy
  • coffie

http://www.wizaz.pl/lipiejko_modelk...
    hue hue

nie wiem czy zby sie ze mna zgodzi, ale dla mnie wzorem pozowania jest Monika Ka. hue hue
  • Anonim

coffie, ja tez uwazam,ze takie pozy wg schematu sa bez sensu, zreszta juz o tym wspominalam, ale są osoby, ktore myslą inaczej na ten temat :) ot chocby te, ktore wymyslily taka stronke z rysuneczkami lub te "modelki" z linku,ktory Ty podalas; -) ale jak kto lubiiiiii dla mnie to juz rypppka :D
  • Angelika

oj ja właśnie o tym mówię. Na tej stronie , szczeglnie czołówka , fatalna jak dla mnie. dziewczyna w czarnim 3,4,6,7 przecież ich "nagięcie" nie wygląda wcale fajnie, a mogłyby jedna z drugą podprostować plecy, ugiąć co nie co i zupełnie inaczej.
    Było nie było dzięki bardzo.
  • Anonim

coffi na monika ka mam kilka rekordow w swojej bazie danych :] chodzi Ci o ta porazke sprzed roku?:> cale szczescie juz dawno przestala mi sie snic :]

zby nabijasz sie ?? hehe nie kazdy ma talent do bycia soba :P
  • eva

jaka nauka pozowania?
    Dziewcze,jesli juz pytasz o to to znak ,ze sie nie nadajesz.To sie ma lub nie ma.
| |

Forum dla fotografów, modelek, stylistów, wizażystów, fryzjerów i wszystkich osób zaintere...

Fotki

Miejsca grona (0)