-
Właśnie wróciłem sobie z mojej rodzinnej Łodzi gdzie wiedziony impulsem nabyłem parę modowych gazet między innymi nową PANI gdzie kilka fajnych sesji ma Agnieszka Maciąg (myślę że warto wydać 7,70 na ten numer). Potem wzieło mnie coś na grzebanie w starych szpargałach i znalazłem Twój Styl z 1993 roku gdzie Agnieszka Maciąg była na okładce i ze zdumieniem stwierdziłem że się nic nie zmieniła. Ciekawe jak ona to robi, mineło 12 lat :) ?
To z kolei przywiodło mi na myśl jedną z moich ulubionych modelek Kate Moss - ta już w 1995 roku wydała książkę ze swoimi zdjęciami jako supermodelka po 6 latach pracy, mineło kolejne 10 lat i kiedy przeglądam gazety modowe z ostatniego pół roku to Kate jest dalej niezwykle popularna z pamięci wymienię jedynie Chanel i Burberry ale widziałem ją jeszcze w jakiś innych reklamach i piktorialach.
Zastanawiam się na czym polega ten fenomen. Przecież ciągle pojawiają sie nowe oszałamiające modelki - Vodianowa, Lima itd ...
Jak myślicie? -
Anonim
sadze, ze fenomen polega na tym, ze modelki, ktore wymieniles prezentuje ponadczasowy model piekna a dodatkowo jeszcze sa bardzo plastyczne, potrafia byc kameleonami i nie boja sie zmian. weszly piedestal i silnie ugruntowaly swoja pozycje. ostatnio widzialam na jednym z pokazow wspanialy come back nadji auermann- czekalam na to kilka lat, byla fenomenalna (jak zwykle). takich twarzy sie nie zapomina, one maja to cos co sprawia, ze czasy sie zmieniaja a ich magia nie przemija. czy przez kilka ostatnich lat pojawila sie godna nastepczyni naomi? nie sadze...
-
eryk z kisielu
huh co do Agnieszki Maciag to nie cierpie jej słuchac jak sie wypowiada na jakieś tematy bo wychodze z założenia ze gadanie nie nalezy do obowiazków dobrej modelki
do tego nawet mi się nie podoba za bardzo jako kobieta ale co innego to jak sie prezentuje w tv a co innego na zdjeciach
i jedno jej trzeba przyznac jest jedna z niewielu prawdziwych polskich profesjonalnych modelek
co do Kate to kto by nie chciał cyknac jej fotki ?? ta pani zamienia nawet najgorsze zdjecie w złoto niezaleznie czy jest to sesja modowa czy fotka strzelona przez paparazzi
na zdjeciach jest niesamowita
-
-
-
Anonim
-
pitfuszyl
za kazda twarza stoi jakas agencja, mniej lub bardziej wplywowa i to wlasnie te agencje rozdaja karty, ktora twarz dzis jest na topie. To one kreuja wizerunki i steruja ta cala machina. -
eryk z kisielu
nie wiem czy w przypadku Kate Moss nie jest tak ze to ona promuje agencje a nie agencja ja
to jest juz potencjal ktory wyrwal sie z pod kontroli
tak mi sie zdaje -
ja też tak uważam, tu agencja nie ma już właściwie takiego znaczenia.
-
pitfuszyl
ale jakos twarz trzeba wypromowac, a tu agencja ma kluczowe znaczenie, to na tym etapie decyduje sie kogo swiat bedzie podziwial i jaki gatunek urody bedzie na topie.
Ktos kiedys zainwestowal mase pieniedzy z twarz, wypromowal ja, sprawil, ze stala sie wielbiona i pozadana i teraz zbiera z tego tytulu profity. -
no tak ale ona jest na rynku 16 lat i nie sądzę że agencja Ford miała tu decydujące znaczenie że nadal wielu fotografów ją zaprasza do piktoriali w gazetach a firmy chcą by była ich twarzą, coś ma w sobie
-
eryk z kisielu
mi sie wydaje ze ona Kate nalezy do grupy kobiet ktore sa tak brzydkie ze az ładne
tzn jest tak oryginalna ze przyciaga wzrok i juz moze to wynika z symetrii facjaty tej pani albo z czegos czym emanuje sam nie wiem i mysle ze nigdy nie uda nam sie tego ustalic
moze zeczywiscie ktos ja tak wypromowal ze wmowil calemu swiatu ze Kate jest ciekawa i agnetyzujaca mimo ze nie jest ?
sila mediow jest ogromna
-
No podobnie ładna-brzydka jest Gemma Ward. Tylko że Gemma mi się nie podoba a Kate tak.
-
Pelagia
oh karolina i gisele sa dla mnie boskie, ale pawdziwa królowa to oczywiscie nikt inny jak linda! -
Pelagia
-
Anonim
-
la_justine
Widzialam Kate na zdjeciu z koncertu razem z Carlem Baratem w gazecie o muzyce nawet nie chodzilo o ukazenie jej na tym zdjeciu ale ja niemoglam uwierzyc oczom bez makijazu starzejaca sie twarz odrosty...Gdybym niewiedziala kim to niepowiedzialabym ze jest modelka poprostu jest bardzo rozreklamowana ludzie ja lubia wiec klienci tez a makijaz moze zdzialac cuda -
Anonim
No i o to w tym wszystki chodzi. Bo na tym polega image change. Słodziiutkim dziwczynkom i pięknie grzecznym mówimy stanowcze NIE!!! -
Anonim
Same świetne nazwiska - Moss, Vodianova i moja ulubiona modelka (teraz pewnie przedstawia się jako aktorka) Milla Jovovich. Wyglądają tak samo jak 10 lat temu, dlatego, że graficy komputerowi pracują coraz lepiej. Ludzie lubią oglądać piękno, oczekują go kupując gazety z modą. Jeśli firma może sobie pozwolić na zatrudnienie modelki to jaką zatrudnić? Oczywiście taką, której nazwisko zna większość. Kasia Moss jest rozpoznawana dużo bardziej niż Natalka Vodianova, ale za lat parę (zapewne) dużo więcej ludzi będzie kojarzyło nazwisko Vodianova, niż teraz. Pomijając już te rzeczy, sądzę, że chodzi różnież o zdolność poradzenia sobie w tym biznesie. Jovovich podpisała kolejny kontrakt z L'Oreal, Kaśka Moss wciąz reklamuje Rimmel (nie jestem przekonany co do pisowni tego wyrazu). Wiele modelek po zakończeniu 'kariery' modelki próbuje sił w filmie.. I dobrze. 30 lat to już dużo jak na modelkę, ale w filmach może jeszcze nam uprzyjemniać wizję.. :) -
Anonim
Światło sprawia, że modelka staje się piękna. Więc fotograf ma dużo do powiedzienia. -
Anonim