Fotografia mody [3240]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • blablabla

Jestem w szkole wizażu. Po szkole chciałabym pracować jako wizażystka.
    Gdzie zacząć? Jak szukać?
    Może mi ktoś podpowie?
  • Koteczek

isc trzeba do szkoly wizazu.. ale powiem tak jest to ciezki fach jak masz znajomych ktorzy ci pomoga to oki jak nie to nie za bardzo... jest to przesiakniety rynek
  • Gosz

jednym slowem mamy przesrane;))
  • Gosz

i tak ma byc:D

chciec to moc
  • Gosz

a tak na serio - jak jestes dobra, to cie znajda ale musisz temu pomoc

ja co prawda zaczynam dopiero aktywnie dzialac ale ...

wyglada to tak: jesli chcesz dzialac w zakresie prywatnych uslug to po prostu sie oglaszaj

a jesli chodzi o sesje: po prostu wysylaj swoje prace/cv etc fotografom i agencjom

duzo w tym wypadku pomagaja zdjecia

(hmm ja powinnam moze tak wiecej robic, ale poki co wypadaja mi 1/2 sesje na tydzien i po prostu sie wkrecam w to co robie, kopa energii mi trzeba;))

wiadomo ze niestety w tej branzy panuja uklady i ukladziki ale to wcale nie znaczy ze jest sie bez szans - determinacja czyni cuda:)

• blablabla

własnie nie wiem jak chciałabym pracować....
    ale słyszałam od swojej nauczycielki ze najlepiej isc na asystentkę...
    ale nie wiem czy to jest dobry pomysł, wkoncu asysystowac mozna do usranej smierci... :/
  • Gosz

no jest to idealny sposob na zdobycie doswiadczenia ...

kurcze ja sama mialam dzwonic do paru 'osobistosci' ... ale jakos jeszcze tego nie zrobilam;/
  • Anonim

Czy ktos moglby mi polecic jakies dobre szkoly wizazu w Krakowie? Najlepiej studia dzienne?
  • Gosz

ja znam trzy szkoly w krakowie:
    jedna to oddzial BeautyArt ale podobno zdecydowanie nie warto
    druga to taka przy szkole tanca Artystyczna Alternatywa - opinii nie mam, bo niedawno powstala i nie znam nikogo kto sie tam uczyl
    trzecia to Francuska Szkola Makijazu blablabla Sodispar - ja ja konczylam dwa lata temu i powiem tak, wiele sie tam nie nauczysz (ale to chyba z kazda szkola tak jest), ale da ci solidne podstawy i rozeznanie w rodzajach kosmetykow oraz dostep do naprawde super kosmetykow profesjonalnych firmy Atelier w hurtowych cenach (to zdecydowanie najwiekszy plus, bo z reguly kosmetyki profesjonalne sa kurewsko drogie)
    jednak od razu uprzedzam, nie ma praktyk i to naprawde sa same podstawy
    no ale coz to jest taki zawod ze najwiecej czlowiek po prostu sam sie uczy no i trzeba miec do tego smykalke
  • •pani wronka •

przedewszystkim musisz sobie najpierw zrobic jakies porządne portfolio.. bez pf mało kto da ci pracę...chyba ze jest bardzo ufny...ale w tej branzy ufnosc ma chyba bardzo krotkie nogi; )
    potem wysyłac.

ah! no i przedewszystkim za sam początek to muszisz zainwestowac pewną sumke z kuferek...bo bez tego to sama rozumiesz...; ) z pustego to i samson nie naleje :P
  • Anonim

jaki samson?
  • Gosz

mniemam iz o salomona chodzilo;D

kufer to dla wygody potrzebny - oj ja musze do obi jechac sie zaopatrzyc w wiekszy, ledwo wszystko upycham w swoim;) wronko, ty masz zdaje sie ten z obi, ile on kosztuje?

aha, i pamietajcie make up do zdjec to co innego niz makijaz 'normalny', oby wam ogolny zarys w szkole 'nakreslili' albo potrenujcie ze znajomymi fotografami:)
  • •pani wronka •

salomon...no taaa; ) <pukam sie w łeb>

no ja swoj kufer kupilam za ok 90 zł, dokladnie nie pamietam, a ostatnio ponoc byla jakas promocja i były polowe taniej.
    pozdr!
  • •pani wronka •

ah, i majac na mysli 'kuferek' chodzilo mi gł o jego zawartosc, czyli o kosmetyki bez ktorych ani rusz
  • eva

A co Wam szkoły pomogą?Całe nic.To coś trzeba miec!I wystarczy.
  • •pani wronka •

trzeba miec, ale szkoła daje tez duzo....
    o wielu rzeczach zwiazanych z makijazem pojecia wczesniej nie mialam...a zreszta nawet sam makijaz to mozna jeszcze samemu sie nauczyc, ale charakteryzacja to juz wyzsza szkola jazdy...
  • Gosz

jedyne co (dobra!!) szkola moze dac to rozeznanie w 'narzedziach' pracy, oraz 'dojscia' jesli odbywaja sie w niej praktyki

taka jest prawda

trzeba miec talent i praktykowac-to jest najwazniejsze

jednak w niektorych miejscach pracy wymagaja dyplomu (np jak sie chce w telewizji zatrudnic albo w jakiejs typowo wizazowej agencji)

najczesciej szkola to po prostu jedno wielkie ruchansko na kase i nic ponadto

ja jedyne co po swojej zyskalam to dostep do hurtowni kosmetykow profesjonalnych (z ktorych i tak juz prawie nie korzystam)
  • a l

ktoś już wspomniał o szkole w krakowie, a warszawa? Albo w ogóle Polska - która jest najlepsza?
  • Anonim

ja właśnie kończe fam/...i wiem, ze w Krakowie tez maja swoja filię....jeżeli dobrze kojarzę, z siedzibą w TVP3. 5xw tygodniu po 4 godz. + praktyki.
  • Gosz

ja sie doszkalam obecnie u kozlowskiej i poki co uwazam ze warto
    widze przepasc medzy np francuska szkola makijazu w krakowie...
    tzn warto o tyle ze klada nacisk przede wszystkim na praktyke i wymagania sa dosc wysokie
    przede wszystkim chwali sie ze ostro dbaja o to zeby przyswoic sobie nawyki higieniczne a z tym wiele makijazystek ma problemy... takie drobne acz bardzo istotne szczegoly - jak myc pedzle, rozrozniac ich wlosie, sklad kosmetykow, jak porzadkowac i przechowywac 'sprzet', jak najefektywniej 'zuzywac' rozne specyfiki, jak oszczedzic itd
    takich rzeczy bardzo czesto w szkolach nie pokazuja, nie tluka do glowy, a one sa cholernie istotnie
    wiadomo ze czlowiek uczy sie na bledach, ale po co marnowac iles pieniedzy czy narazic siebie i innych na rozne chorobska?
    ale to jest 'tylko' ('az') zaplecze ...
    talent sie ma lub nie
  • 1
  • 2
| |

Forum dla fotografów, modelek, stylistów, wizażystów, fryzjerów i wszystkich osób zaintere...

Fotki

Miejsca grona (0)