Fotografia mody [3240]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

a może spacerek po okolicy dla prze...?
  • カリ

a bardzo chętnie :)

a będziemy 3mać się za rączke ? :)
  • stefan k.

spokojnie bo co sobie pomysli ten Jasiu co zapoczatkował ten termin
  • Anonim

dobra, też się wetnę do tego wątku :)

do znających się na rzeczy- czy moglibyście powiedzieć coś na temat aparatu NikonD40x? Za jakiś czas chce kupić nowy sprzęt i na tę chwilę jestem najbardziej na tak przy tym. Proszę o pomoc :)
  • Con Passione

kwestia tego czym focisz obecnie i czego oczekujesz od D40
  • Anonim

Obecnie? Olympus C725. Szkoda słów na tę chwilę jak dla mnie. Za bardzo się w to wkręciłam, a on jest za słaby na różne warunki w których fotografuje. Trzy latka z nim przeżyłam, ale pora odstawić go na półkę.

Czego oczekuję hm... dobrych zdjęć? :) Wiem, śmieszna odpowiedź. Chodzi mi o sprzęt przy którym będę zadowolona ze zdjęć. Wkręciłam się może nie tyle co w fotografię modową/ ale tak to chyba najłatwiej nazwać/ co w fotografię ludzi w różnych różnistych sytuacjach. Nie tylko pozowanki.
  • Con Passione

jesteś świadoma, że lustro to studnia kasy bez dna.....????
    to nie tylko zakup body i karty pamięci?? :)
  • Anonim

jestem :) na tę chwilę mam kasy na nikonad40x z obiektywem af-s dx 18- 135mm a ze planuje go kupic najszybciej przed wakacjami to jeszcze sie nazbieram; )
  • GrzegorzOsuch.com

Do wakacji, to nie wiadomo co się stanie na rynku. Jak już będziesz miała kupować, to się zapytaj :)

d40x ma bardzo dobre wyniki w testach jesli chodzi o szumy, dynamikę - ogólnie ma dobrą matrycę. Coś tam jest chyba tylko z obiektywami do niego, nie wnikałem w to, bo Ja jestem Canon'ierem :p
  • Con Passione

jak na pierwszą lustrzankę to ten model jest całkiem ok,
    ale decyzję o szkle, to przemyśl jeszcze raz, bo osobiście nie miałem tego szkła w ręku, ale na optyczne.pl test jakoś mnie nie powalił. Poza tym wg mnie szkło o tak szerokim zakresie ogniskowych nie może być dobrej jakości.
  • Anonim

Ja się na prawdę nie orientuję co do szkieł. Jeszcze o aparacie coś niecoś, ale obiektywy to już makabra :)

• GrzegorzOsuch.com

To przed zakupem poczytaj sobie testy szkieł :) To barrrrdzo ważny element w udanym zdjęciu.
  • Anonim

Ok; ) poczytam :)

/w końcu nie mogę pójść do salonu kupować lustrzankę nic o niej nie wiedząc :)
  • Con Passione

jak chcesz się bawić w portrety to chyba warto bliżej przyjrzeć się stałkom.
    50 mm, 85 mm bardzo jasnym
    jest takie fajne szkło Nikon AF Nikkor 50mm f/1.4D
  • Anonim

Robię portrety, trochę sylwetkowych rzeczy :)

/moje zdjęcia:
    http://foto.onet.pl/7wrg9,w4e800i50...
    i tego typu chce robić dalej :)
  • ejan.

Jako początkujący możesz zacząć fotografowanie otoczenia, członków rodziny..
    Dopiero jak już Cię to na maksa wciągnie i będziesz coraz lepszy, poszukaj modelek/ modeli.; )
  • Anonim

też chciałabym zacząć, ale nie do końca wiem od czego.najpierw wolałabym poprzeglądać zdjęcia"mistrzów" kogo polecicie? jakieś strony?
  • Legus

jesli chodzi o mistrzow, to jeszcze za;ezy od czego, ale jak dla mnie to polecam z najwyrzszej polki: Helmut Newton, Sarah Moon, Erwin Olaf, Philip Lorca.
  • Agniecha

Niezłe zdjęcia Ci powychodziły :)

Sama zaczełam fotografować jakieś 3 lata temu ale niestety mam tylko Minolte Dimage G-600. Ostatnio spędziłam około 2 miesięcy w towarzystwie Canona lustrzanego (jakiego dokładnie Wam nie powiem bo byłam zajęta robieniem zdjęć :)) i przyznam się szczerze, że się zakochałam. Powrót do cyfrówki był bolesnym cofnięciem sie w rozwoju duszy.
    Staram się wykrzesać jak najwięcej z Minolty. Stawiam małe kroczki ucząć się Photoshopa...no i jeszcze jak WY będziecie mnie wspierać to już będzie pałen sukces :)
| |

Forum dla fotografów, modelek, stylistów, wizażystów, fryzjerów i wszystkich osób zaintere...

Fotki

Miejsca grona (0)