-
Anonim
-
カリ
-
stefan k.
-
Anonim
dobra, też się wetnę do tego wątku :)
do znających się na rzeczy- czy moglibyście powiedzieć coś na temat aparatu NikonD40x? Za jakiś czas chce kupić nowy sprzęt i na tę chwilę jestem najbardziej na tak przy tym. Proszę o pomoc :) -
-
Con Passione
-
Anonim
Obecnie? Olympus C725. Szkoda słów na tę chwilę jak dla mnie. Za bardzo się w to wkręciłam, a on jest za słaby na różne warunki w których fotografuje. Trzy latka z nim przeżyłam, ale pora odstawić go na półkę.
Czego oczekuję hm... dobrych zdjęć? :) Wiem, śmieszna odpowiedź. Chodzi mi o sprzęt przy którym będę zadowolona ze zdjęć. Wkręciłam się może nie tyle co w fotografię modową/ ale tak to chyba najłatwiej nazwać/ co w fotografię ludzi w różnych różnistych sytuacjach. Nie tylko pozowanki. -
Con Passione
jesteś świadoma, że lustro to studnia kasy bez dna.....????
to nie tylko zakup body i karty pamięci?? :) -
Anonim
jestem :) na tę chwilę mam kasy na nikonad40x z obiektywem af-s dx 18- 135mm a ze planuje go kupic najszybciej przed wakacjami to jeszcze sie nazbieram; ) -
GrzegorzOsuch.com
Do wakacji, to nie wiadomo co się stanie na rynku. Jak już będziesz miała kupować, to się zapytaj :)
d40x ma bardzo dobre wyniki w testach jesli chodzi o szumy, dynamikę - ogólnie ma dobrą matrycę. Coś tam jest chyba tylko z obiektywami do niego, nie wnikałem w to, bo Ja jestem Canon'ierem :p -
Con Passione
jak na pierwszą lustrzankę to ten model jest całkiem ok,
ale decyzję o szkle, to przemyśl jeszcze raz, bo osobiście nie miałem tego szkła w ręku, ale na optyczne.pl test jakoś mnie nie powalił. Poza tym wg mnie szkło o tak szerokim zakresie ogniskowych nie może być dobrej jakości. -
Anonim
Ja się na prawdę nie orientuję co do szkieł. Jeszcze o aparacie coś niecoś, ale obiektywy to już makabra :)
-
GrzegorzOsuch.com
To przed zakupem poczytaj sobie testy szkieł :) To barrrrdzo ważny element w udanym zdjęciu. -
Anonim
Ok; ) poczytam :)
/w końcu nie mogę pójść do salonu kupować lustrzankę nic o niej nie wiedząc :) -
Con Passione
jak chcesz się bawić w portrety to chyba warto bliżej przyjrzeć się stałkom.
50 mm, 85 mm bardzo jasnym
jest takie fajne szkło Nikon AF Nikkor 50mm f/1.4D
-
Anonim
Robię portrety, trochę sylwetkowych rzeczy :)
/moje zdjęcia:
http://foto.onet.pl/7wrg9,w4e800i50...
i tego typu chce robić dalej :) -
ejan.
Jako początkujący możesz zacząć fotografowanie otoczenia, członków rodziny..
Dopiero jak już Cię to na maksa wciągnie i będziesz coraz lepszy, poszukaj modelek/ modeli.; ) -
Anonim
też chciałabym zacząć, ale nie do końca wiem od czego.najpierw wolałabym poprzeglądać zdjęcia"mistrzów" kogo polecicie? jakieś strony? -
Legus
jesli chodzi o mistrzow, to jeszcze za;ezy od czego, ale jak dla mnie to polecam z najwyrzszej polki: Helmut Newton, Sarah Moon, Erwin Olaf, Philip Lorca.
-
Agniecha
Niezłe zdjęcia Ci powychodziły :)
Sama zaczełam fotografować jakieś 3 lata temu ale niestety mam tylko Minolte Dimage G-600. Ostatnio spędziłam około 2 miesięcy w towarzystwie Canona lustrzanego (jakiego dokładnie Wam nie powiem bo byłam zajęta robieniem zdjęć :)) i przyznam się szczerze, że się zakochałam. Powrót do cyfrówki był bolesnym cofnięciem sie w rozwoju duszy.
Staram się wykrzesać jak najwięcej z Minolty. Stawiam małe kroczki ucząć się Photoshopa...no i jeszcze jak WY będziecie mnie wspierać to już będzie pałen sukces :)