-
Kastom
- 18/12/2008 13:07
jak sie uczyc fotografowac mode? kursy, cwiczenia, warsztaty, praktyka
sa jakies realne mozliwosci nawiazania wspolpracy, podgladania i uczenia sie od lepszych? na co zwracac uwage, czego unikac
poprosze o rady:)
-
Emotion
- 18/12/2008 13:38
a tak powaznie to przez ciągłe footograowanie. asystowanie dobrym footgrafom i przeglądanie i analizowanie fotografi w pismach takich jak "Vogue" czy "W" -
Kastom
- 19/12/2008 08:27
-
Graba
- 23/12/2008 23:17
-
Emotion
- 24/12/2008 12:34
jakby co jak ktos chce to moze mi asystować. warunek to minimalne doświadczenie w sesjach zdjęciowych.
pozdro :) -
Graba
- 24/12/2008 13:11
-
Quatre
- 31/12/2008 18:02
-
globtroter
- 16/01/2009 16:45
-
Alinell
- 18/01/2009 15:51
Ja zamiast asysty zrobiłabym wspólny projekt, ale z tym jest trochę roboty a mało czasu przy początku roku.
a co do pytania Kastoma- najlepiej myśleć na zasadzie 'ćwiczenie czyni mistrza'. Oczywiście poddawać krytyce/ocenie innym fotografom. To taki krok milowy, jeśli ktoś wcześniej nie myślał o publikacji zdjęć.
Marcin zasugerował przypatrywanie się sesjon w Vogue'u, Vmagazine etc- zgadzam się w całej rozciągłości, i to nie tylko ze względu na to KTO wykonuje te sesje, ale też na miny modelek, ich stylizacje, dobranie kolorów [w przypadku braku stylistki] czy miejsca. Nie mówię o kopiowaniu pomysłów- o inspiracji:)
-
Kastom
- 29/01/2009 11:47
>a co do pytania Kastoma- najlepiej myśleć na zasadzie
>'ćwiczenie czyni mistrza'. Oczywiście poddawać
>krytyce/ocenie innym fotografom. To taki krok milowy, jeśli
>ktoś wcześniej nie myślał o publikacji zdjęć.
hmm cwicznie czyni mistrza ale popelnianie ciagle tych samych bledow nie uczyni mistrza z nikogo. sam duzo fotografuje na zasadzie prob i bledow, ale sa pewne standardy i wymogi zapewne i w fotografi mody... chodzi mi tu przede wszystkim o sprawy techniczne, od podstawowych typu stosowane przeslony do zaawansowanej obrobki. wstawianie zdjec do komentowania lepszym... heh z tego co zauwazylem malo jest wiarygodnych znawcow w necie zauwazylem ze wielu najlepszych to samozwancy:), oni uwazaja ze sa najlepsi i tyle... a komentarze w stylu "slabe", "dobre", "super" czy "dno" do niczego nie prowadza i srednio mnie przekonuja do umiejetnosci komentujacych.
-
komarr
- 29/01/2009 17:28
-
darius
- 23/03/2009 18:32
Chciałbym poznać opinie na temat warsztatów realizowanych przez warszawską Akademię Fotografii. Pojawiają się sprzeczne opinie na jej temat. Czy macie jakieś doświadczenia z tą szkołą? Czy warto?
Nie tyle chodzi mi o papier, co o możliwości nauczenia się czegoś sensownego:) -
stefan k.
- 11/04/2009 12:40
-
stefan k.
- 11/04/2009 12:52
-
Stona.
- 04/06/2009 12:26
>Witam,
>Chciałbym poznać opinie na temat warsztatów realizowanych
>przez warszawską Akademię Fotografii. Pojawiają się
>sprzeczne opinie na jej temat. Czy macie jakieś
>doświadczenia z tą szkołą? Czy warto?
>
>Nie tyle chodzi mi o papier, co o możliwości nauczenia
>się czegoś sensownego:)
podłączam się do pytania :)
|
|
Forum dla fotografów, modelek, stylistów, wizażystów, fryzjerów i wszystkich osób zaintere...