Fotografia mody [3240]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • 0

Mam 16 lat, brałam już udział w kilku sesjach (dla kilku czasopism i niedużych agencji fotograficznych, raz w pokazie bielizny) i chciałabym was prosić o opinię- czy mam szanse wiązać z fotomodelingiem jakieś nadzieje, czy lepiej sobie odpuścić? Jestem niska (tylko 159 cm), jednak fotografowie z którymi pracowałam zapewniali mnie, że w sesjach zdjęciowych liczy się nie tyle wzrost, co proporcje ciała. Co o tym myślicie?
  • Gosz

hihi zaraz bedzie jatka ze nie ma czegos takiego jak fotomodeling; DD
  • R H

achtung! rzucam pierwszy kamien
  • Anonim

>R H napisał
    >achtung! rzucam pierwszy kamien

hehe :)
  • Valmaar

>Gosz napisała:
    >hihi zaraz bedzie jatka ze nie ma czegos takiego jak
    >fotomodeling; DD

jak nie ma jak jest
  • ★ Roberto Di ∂z Rahi

Val.. no co Ty... powiedz jeszcze, że jest takie coś jak "fotomodelka"
    to się udławię obiadokolacją....

• Valmaar

No ja wiem, przez wiele lat ludzie utrzymywali że ziemia jest płaska i podparta na 4 wielorybach ... ale fakty przemówiły same za siebie. z fotomodelkami będzie podobnie :]
  • R H

pete, sa ludzie ktorzy mysla ze coma to hard rock...
  • ★ Roberto Di ∂z Rahi

bo są tacy co mówią co wiedzą i tacy co wiedzą co mówią...
  • Anonim

i oczywiście każdy myśli że zalicza się do tych drugich; ) Swoja drogą nie wazne co kto mysli bo w jezyku znaczenie słowa ma to jakim sie je obdarza a wiec dla wiekszosci taka nazwa wystepuje iw iedza co kryje sie pod nia, wiec negowanie czegoś co powszechnie wystepuje i jest uznane nie ma sesnu, bo to przypomina sytuacje jakby ludziom zabroniono uzywac słowa samochód na auto itd. Niech każdy mówi jak chce; )
  • 0

Aż musiałam sprawdzić, czy się nie pomyliłam- ale ine, o dziwo temat założyłam w gronie 'fotografia mody'. To czemu nikt nie odpowie na moje pytanie, tylko się każdy czepia jednego słowa?
  • Anonim

bo tu sami czepialscy sa
  • 0

Ja jednak oprócz czepiania liczę na jakąś opinię.
  • Anonim

Nie sugeruj się wzrostem, proporcje i ładna buzia;) to przepustka do wielu zleceń ale te typowo traktujące kobietę jako wieszak mogą zwyczajnie odpaść :/ z racji wzrostu.
  • ★ Roberto Di ∂z Rahi

>>Maciek< napisał
    >i oczywiście każdy myśli że zalicza
    >się do tych drugich; ) Swoja drogą nie wazne co
    >kto mysli bo w jezyku znaczenie słowa ma to jakim sie
    >je obdarza a wiec dla wiekszosci taka nazwa wystepuje iw
    >iedza co kryje sie pod nia, wiec negowanie czegoś co
    >powszechnie wystepuje i jest uznane nie ma sesnu, bo to
    >przypomina sytuacje jakby ludziom zabroniono uzywac
    >słowa samochód na auto itd. Niech każdy
    >mówi jak chce; )

ja to raczej jestem małomówny
  • 0

>Maciek< napisał:
    >Nie sugeruj się wzrostem, proporcje i ładna buzia;) to przepustka do wielu zleceń ale te typowo traktujące kobietę jako wieszak mogą zwyczajnie odpaść :/ z racji wzrostu.<

Mógłbyś polecić mi jakąś agencję, fotografa..? Bo nie bardzo wiem, gdzie mam się zgłosić, do tej pory to oni zgłaszali się do mnie, nie ja do nich (np na mojej stronie internetowej, na której umieszczałam swoje zdjęcia, ktoś zostawiał propozycję i prosił o kontakt, albo zaczepiał na ulicy. fakt, że miałam spore wątpliwości, ale jakoś wszystko szło dobrze i teraz zastanawiam się, czy jakoś mocniej powinnam się tym zainteresować..)
  • Valmaar

No dobra, bez żartów, moim zdaniem jak chcesz robić karierę w fotomodelingu (który w/g niektórych nie istnieje ale ja myślę że jednak istnieje) to jak będziesz pełnoletnia musisz się trochę rozebrać do zdjeć, co najmniej błysnąć nagim biustem wtedy w tej konkurencji masz szanse. W innym przypadku jesteś jedną z setek tysięcy chętnych na taką fuchę. Takie jest moje zdanie.
  • Dorota

Eh no… co tu dużo mówić, cycki są ważne. Taki biznes.
  • flaneur [pgn]

> Mógłbyś polecić mi jakąś agencję, fotografa..?

ja sie bardzo to nie znam ale to co widziałem/słyszałem o http://mlstudio.com.pl/ to wystarczy abym z czystym sumieniem mógł polecić.
  • Anonim

>Valmaar napisał
    >No ja wiem, przez wiele lat ludzie utrzymywali że
    >ziemia jest płaska i podparta na 4 wielorybach ... ale
    >fakty przemówiły same za siebie. z fotomodelkami
    >będzie podobnie :]

gowno prawda
    na 4 sloniach a te slonie stoją na żółwiu!
| |

Forum dla fotografów, modelek, stylistów, wizażystów, fryzjerów i wszystkich osób zaintere...

Fotki

Miejsca grona (0)