-
KAROL
-
Kuba
-
Captor
-
KAROL
-
-
Anonim
-
Kuba
-
KAROL
mam chwilowo 500 zł nio i do uzytku własnego czyli porobić sobie zdjecia ze znajomymi itp -
Kuba
-
KAROL
-
Captor
-
mlmar
-
Anonim
-
Philosoph
szczerze... moim zdaniem kupowanie kompaktu za 500zl to troche porazka... bo jezeli np. bardzo spodoba Ci sie fotografia i bedziesz chcial czegos wiecej od aparatu... to z takim kompaktem nie powalczysz za wiele... nie mowie ze nie da sie zrobic kompaktem dobrego zdjecia, born boze (o ile istniejesz... )... lecz aparat troche wyzszej klasy daje wieksze mozliwosci... wydasz 1000/1100 zl i masz aparat o dosc duzym potencjale na poczatek.. ja na poczatek kupilem sobie Lumixa FZ-8 i jestem bardzo zadowolony... zrobilem sporo fotek i uwazam ze jest dosc wygodny i ma mozliwosci... :) i pelny manual.. :D poza tym dosc ciekawie rozwiazny balans bieli.. :) polecam! -
Captor
A ja właśnie rozważam zakup kompakta za 350PLN (Samsung S630 albo Canon A5x0) bo uważam, że mi wystarczy. Ot co.
Pseudolustrzanki dla siebie bym nie kupił. -
Philosoph
no wlasnie... i o to chodzi... "dla siebie"... kazdy ma inne wymagania i potrzeby... mnie akurat hybryda pasuje... zalezalo mi na dobrej optyce i zoomie... a takze na tym aby byl pelny manual i zeby aparat mial spore mozliwosci... :) wszystko zalezy od potrzeb... :) nikogo nie chcialem urazic badz krytykowac... :) -
Captor
Jak dla mnie hybryda to poniekąd połączenie wad lustrzanki i kompaktu:
Dość duże wymiary
Spora waga
Słaba optyka
Słaba matryca
Słaba ergonomia.
Przeboleję to w aparacie za 350PLN. Nieścierpiałbym męczenia się sprzętem który kosztował przeszło 1000PLN. Za tyle można już kupić 300D z KITem. -
Philosoph
troche sie zgodze a troche nie..; ) a co do lustranek to jeszcze do nich nie doroslem i mnie troche przerazaja... ale to inna historia.. :P -
Captor
Podejmij polemikę, chętnie uzupełnię swoją wiedzę, gdzie okaże się, że mam braki. -
Maj:)
Słuchajcie...:P Chcę zainwestować w aparat cyfrowy ( nie w ortodontyczny, bo taki już mam:PP). Mam obecnie 700-800 zł i zależy mi aby mój aparat robił świetne zdjęcia z bliska. Słyszałam, że aparaty nie muszą mieć ogromnej ilości megapixeli, ale żeby miały dobra optykę...Mimo tego chciałabym, aby mój aparat posiadał min 7.2- 8 Mpx Nie znam więc proszę o jakąś KONKRETNĄ radę:) Najlepiej aby w miare możliwości ktoś mi podał nazwy modeli...byłabym wdzięczna:) -
Philosoph
Captor... nie chodzi o to ze nie masz wiedzy... nasz swoje przekonanie o tym, wlasne zdanie... i to jest oki.. ja nie sadze aby hybrydy byly az tak straszne... niekiedy sa niewygodne i zalezy to od przyzywczajenia... lecz uwazam ze maja dosc duzy potencjal... takie jest moje zdanie... jest napewno subiektywne gdyz posiadam hybryde aczkolwiek jakbym posiadal ktoregos z EOS'ow to tez bym mowili ze hybrydy sa marynmi aparatami..; P z tego watku robi sie lekki off top.. :D