Fotografia cyfrowa [7931]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Taa...Napewno przerabiacie swoje zdjęcia...
    A w jakich programach?
    I co polecacie?
  • Anonim

PS
  • Arjan

Ostatnio trochę Lightroom
  • Anonim

komar PS jest chyba niezbyt dobrym wyborem dla zielonego amatora? przede wszystkim jest za drogi. jest tyle softu za free, adresowanego do poczatkujacych (i nie tylko) ze to jakas hipokryzja ze probujesz naciagnac kogos na taki wydatek.

gimp?
  • LISU™

dlaczego od razu 'próbuje naciagnąć'.
    po prostu poinformował w czym robi. bo taka była pierwsza część pytania.
    ja też pracuję na PS'ie, innych nie tykam, bo i po co :)
    kiedyś rzeźbiłem jeszcze w corelu ale po kupnie ps'a tak już zostało.
    Więc też nic innego nie mogę polecić bo np. z Gimpem nawet styczności nie miałem i nie wiem jaki jest, ale faktycznie dla początkujacego PS to będzie przegięcie.
  • Anonim

>zby napisał
    >komar PS jest chyba niezbyt dobrym wyborem dla zielonego
    >amatora? przede wszystkim jest za drogi. jest tyle softu za
    >free, adresowanego do poczatkujacych (i nie tylko) ze to
    >jakas hipokryzja ze probujesz naciagnac kogos na taki
    >wydatek.
    >
    >gimp?

eee...nie jestem początkująca, PS mam juz rok i znudzil mi sie uzywam go do kilku rzeczy a teraz korzystam z Nowego Corela albo z FotoOffice 2007
  • LISU™

"znudził mi się"

lol .......

swoją drogą nieźle, że stać Cię i na PS'a i na nowego Corela ... i w dodatku szukasz czego innego bo tamte Ci sie ponudziły ....

IMO - lepiej od PS'a NIE MA.
    tyle.
    ale trzeba umieć.
  • Anonim

PS stara zajebala z roboty a Corel mam 30 dniowa wersje...
  • MAMUSKA

Adobe Photoshop polecam.
  • zbier@j

Jeżeli ma to być lekka obróbka to używam iPhoto, a jak większa, odpalam Photoshopa lub Gimpa
  • Anonim

pracowałem na corelu, aurze, gimpie... zrobiłem syf w kompie i wypierdzieliłem wszystko.

PS jest profesjonalny i tego trzeba się trzymać. Drogi... windows czy office też jest drogi a ciekawe kto korzysta z 95ki ? :))

PS rozwija, daje najwięcej możliwości.

nie wiem jak moze się znudzić, wejdź na grono PS i poszukaj linków z tutkami...
  • BobASS

Adobe Photoshop Lightroom 1.0 POLECAM
  • zbier@j

>PS jest profesjonalny i tego trzeba się trzymać. Drogi...
    >windows czy office też jest drogi a ciekawe kto korzysta z
    >95ki ? :))

To ktoś korzysta jeszcze z Windows? :D
  • bero

malo ze z windows, nawet korzystam z IE
    a moj kolega jest zalamany bo w viscie podobno nie ma painta...a bidak innego programu graficznego nie potrafi obsluzyc... a chlopak robi strony www :o grafiki duzo nie robi bo zajmuje sie tym glownie jego wspolnik ale sam czasami cos poprawia... wylacznie w paincie :p

juz nie offuje wiecej; )
  • k3jt™

picasa2 ^^
  • nat

ACDSee 6.0
  • cami.

>bero napisał
    >a moj kolega jest zalamany bo w viscie podobno nie ma
    >painta...a bidak innego programu graficznego nie potrafi
    >obsluzyc... a chlopak robi strony www :o grafiki duzo nie
    >robi bo zajmuje sie tym glownie jego wspolnik ale sam
    >czasami cos poprawia... wylacznie w paincie :p

No popatrz jak go oszukali :) Jestem posiadaczką visty od niedługiego czasu i paint jest. Ba, nawet w zwykłym podglądzie zdjęć i obrazów można poprawiać jasność, kontrast, temperaturę koloru i inne bajery - nie trzeba mieć nic specjalnego do takich drobnych poprawek. Może kolega powinien lepiej poszukać? (;
  • Anonim

zgadzam sie;p
  • Sylv.

Na dobry poczatek to darmowy photofiltre, po nim latwiej bedzie sie przerzucic na cos potezniejszego.
  • Łukasz

witam , mam pytanie jakiego programu używacie lub proponujecie mi do obróbki szumu, najlepiej coś po polsku. z góry dzięki
| |

Grono tematyczne poświęcone zagadnieniom fotografii cyfrowej. Masz pytania? chcesz się podzielić...

Fotki