Duża Fotografia [13077]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • magdalenie

Chcę kupić polaroid na allegro. Czytałam, że najlepsze są SX-70. Czy ktoś mógłby to potwierdzić? Interesuje mnie model, który zapewniłby typową dla polaroida kolorystykę zdjęć i dobrą jakość [jak na tak stary aparat]. Chciałabym przy tym, żeby wkłady do niego były możliwie dostępne. Przejrzałam kilka wątków poświęconych polaroidom, jednak były one sprzed kilku lat i obfitowały w linki z e-baya i allegro, które dziś, wiadomo, są nieaktualne i niedostępne. W komentarzach dotyczących zalinkowanego aparatu rzadko [jeśli w ogóle] pojawiało się dopowiedzenie, co to za typ polaroida. Dlatego zakładam nowy wątek.
    To prawda, że do niektórych typów polaroida można kupić film np. do Fuji?

Zdaję sobie sprawę, że obecnie polaroidy zostały wyparte przez fotografię cyfrową, jednak interesuje mnie ta tradycyjna i chciałabym się nią zająć hobbystycznie.

Jeśli ktoś mógłby mi doradzić i uświadomić, poszerzyć moją wiedzę na temat polaroidów, zrobić ich małe porównanie, będę bardzo wdzięczna.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
| |

TEMATY I POSTY PISANE DUŻYMI LITERAMI będą kasowane automatycznie. Te z dużą ilością wykrzykn...

Fotki