Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam wszystkich
    Nie ważne czy jestem zwolennikiem czy przeciwnikiem, ale może ktoś wiem dlaczego w tak ważnej sprawie nie zostało przeprowadzone REFEREDNUM?

Dla tych którzy nie więdzą o co chodzi więcej pod adresem http://pl.wikipedia.org/wiki/Tarcza...
  • Anonim

Bo tak juz jest z politykami,jak widza,ze cos im nie wyjdzie to maja obywateli w odbycie,mowiac krotko.
    ..swoja droga,ja jestem za tarcza:)
  • Anonim

hmmm nie trudno nie przyznać ci racji. Z tym że my(niektórzy z nas) się tym przejmują, ale oni nie gdy my ich tam mamy, no chyba, że zbliżają się wybory... ale ja głupi i ślepy byłem...
  • Anonim

Nie chcemy być tarczą dla USA = chcemy być rosyjskim popychadłem
  • Wincu

władza jest legitymowana, a jej działania nastpują poprzez zaufanie publiczne. Jesli PO powie robimy tarczę to wg "demokracji" procent który na nich zagłosował opowie się też za tarczą...ehh. Chociaż ja też jestem za tarczą:)
  • Bartosz

A jakie są minusy posiadania Tarczy rakietowej? poza narażeniem się Rosji?
  • Anonim

bociany już do nas nigdy nie przylecą
  • Cook

Sympatia Francuzów wobec Polski spadnie o 4 pkty procentowe...
  • Bartosz

No to budować ! Włosi , Niemcy mają amerykańskie bazy i terroryści jakoś tam sie nie wysadzają to i u nas zapewne nie będą .
  • Cook

zwłaszcza, że okazuje się, że owi "terroryści" to właśnie amerykanie :)
  • Anonim

>Cook a écrit
    "Sympatia Francuzów wobec Polski spadnie o 4 pkty procentowe..."

podobal mi sie ten tekst:)

Swoja droga obecnie jest kokretny wybor - albo sprzyjamy USA(teraz McCainowi),albo Putinowi.Wybor jest prosty.Jakie konsekwencje wyboru USA,to mozemy pogadac,ale po ktorejs stronie trzeba stanac,no chyba,ze siedzimy w druzynie ze Shroederem
  • plebs

http://www.youtube.com/watch?v=uL3l... no jak tak to będzie wyglądało to podziekuje;p a na poważnie to sama nie wiem czy byc za czy przeciw, Amerykanie nie przedstawili szczegółowych planów(raczej rząd polski nam) wiec wyrokować nie można.
  • Zocha

a ja jakos powątpiweam w to, że tarcza bedzie... jakoś tak ciagle mi sie wydaje, ze i tak zagraja nam na nosie i nie będzie ani wróbla ani gołębia...
  • Gamsider_

>hubertinio
    >Nie ważne czy jestem zwolennikiem czy przeciwnikiem, ale
    >może ktoś wiem dlaczego w tak ważnej sprawie nie zostało
    >przeprowadzone REFEREDNUM?

Wiem... ale nie powiem.
  • mnd

Może jeszcze damy pod referendum jakie uzbrojenie mamy zakupić, rodzaje wozów opancerzonych, gdzie mają stacjonować nasi żołnierze, jakie strategie wojskowe mamy przyjąć, demokracja wspaniale by na tym wyszła, a ja bym się nazwał Strangelove, przestałbym się martwić i pokochałbym bombę atomową :))

http://www.youtube.com/watch?v=CWyL... cudne :>
  • Anonim

Najbardziej pasowało by mi, gdyby było jeszcze jedno pytanie: Czy jesteś za likwidacja Wojska Polskiego - przyjęciem modelu państwa neutralnego ...i wpompowanie kasy zamiast w "dużych chłopców i ich zabawki" w szkolnictwo, rozwój nowych technologii, medycynę, mieszkania dla - mniej zamożnych - młodych małżeństw, cokolwiek... tam kasy nigdy za mało...
  • Polakom gratulujemy MACHAJA!!!

oczywiście, że tarcza antyrakietowa to pomysł idiotyczny i powinien być zaakceptowany w drodze referendum...

tak samo oczywistym dla mnie jest, że obowiązek służby wojskowej to niepotrzebny relikt, a zastąpić go powinna armia zawodowa.
  • Anonim

>hubertinio napisał
    >Najbardziej pasowało by mi, gdyby było jeszcze jedno
    >pytanie: Czy jesteś za likwidacja Wojska Polskiego -
    >przyjęciem modelu państwa neutralnego ...i wpompowanie
    >kasy zamiast w "dużych chłopców i ich zabawki" w
    >szkolnictwo, rozwój nowych technologii, medycynę,
    >mieszkania dla - mniej zamożnych - młodych małżeństw,
    >cokolwiek... tam kasy nigdy za mało...

Wojsko to dobre wspólne. Mogłoby byc mniejse, ale sprawne.
    Za to co mnie obchodzi mieszkanie dla młodych małżeństw, mniej zamoznych? Jak nie maja mieszkania, nie stac ich - to niech sie nie zenia, tylko ida pracowac. Dlaczego mam im robic prezent, skoro nawet na wesele nie zapraszali :o
    A w rozwój nowoczesnych technologii (co jest wazne) moznaby inwestowac sktuecznie ,gdyby zlikwidowac publiczna edukacje i sluzbe zdrowia.
  • Anonim

Wszystkim, którzy są 100% pewni budowania tarczy polecam książke Andrzeja Pilipiuka Operacja: Dzień wskrzeszenia.

Wszystkim myślącym, że rozwój technologi możliwy jest wraz z jednoczesnym porzuceniem powszechnej edukacji życzę dobrego samopoczucia.

A wszytkim ludziom promującym wojnę (nawet biernie, tylko poprzez uzbrajanie, powiększanie wybuchowego potencjału) jako rozwiązanie problemów (bez znaczenia czy politycznych, czy religijnych, gospodarczych czy jakichkolwiek innych) współczuję.

Mamy na ziemi już tyle broni, że nie widzę sensu rozwijać tej branży. Szczególnie, że jest to najdroższa technologia ze wszystkich. Szkoda naszych pieniędzy. Z atomówek strzegących naszego bespieczeństwa (i jednocześnie będącego naszym największym realnym zagrożeniem dla wszystkich na raz) można by wyprodukować prądu na 100 lat wprzód dla całej planety z uwzględnieniem jej rozwoju.
  • Anonim

ale brednie z tym zaprzestaniem wyścigu zbrojeń :) Fakty są takie, że rozwój ludzkości w sensie cywilizacyjnym jest silnie zsynchronizowany z rozwojem sztuki wojennej. Większość rzeczy, którymi się na codzień posługujecie została wymyślona w celu wykorzystania na wojnie, takie są fakty :)
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)