Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Camilo Loco

*nie zabrania słuchać tego politykiera Al vel Bandiego vel góra ..
  • Żarek

>Pan Mateusz napisał

>No do cholery. Kolega dal Ci jeden wyrkesik -a ty wszystko
    >oczywiste. Odpal sobie Niewygodna prawda, i masz tam inne
    >wykresiki.
    >Osobiscie jestem przeciw tej goraczce medialnej nt.
    >globalnego ocieplenia - ale jak ktos powoluje sie jako
    >argument w sprawie , i twierdzi ze link - 1 link wskazany
    >przez studenta filozofii, ejst wazniejszy niz jakies tam
    >opracowanie Gore'a, ktory sie zajmuje tym od kilkudziesiu
    >lat - to jest chuja wiarygodny.

Mysle ze nie powinienes sie tak denerwować; )

Na link Kamila nie było kontrargumentu wiec 1:0... pech...

Pan Gore oczywsicie moze byc dla ciebie w tej sprawie autorytetem... Ja od czterech lat studiuje geografie na wydziale nauk o ziemi UŚ. Z problemem ocieplenia stykam sie od poczatku studiów. Widzialem juz dziesiatki wykresów, słuchałem conajmniej kilku wykladow na ten temat, sam analizowałem owe wykresy i tabele na zajeciach... Dla ciebie guru moze byc polityk który dostał polityczną nagrodę, dla mnie w tej sprawie autorytetami są ludzie którzy tą sprawą zajmuja sie zawodowo od kilkudziesieciu lat, i maja ku temu pelne kompetencje.

Dla mnie w zestawieniu prof. Czaja - Al Gore... pan vice-president jest zdecydowanie mniej wiarygodny.

Wiesz że Międzyrządowy Zespół do spraw Zmian Klimatu, który de facto te nagrode otrzymal jest w konflikcie z wieloma środowiskami naukowymi zajmującymi sie tematem? Ich raporty są bombadowane negatywnymi opiniami. Choc co ciekawe zawsze dostaja bardzo pochlebne opinie od Komisji Europejskiej czy ONZ (z którego sie wywodzą).

• Żarek

Swoja drogą ja czytałem raport IPCC, a ty?
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)