- 1
- 2
-
Cook
-
Miłosz
Ty musisz takie depresje wklejać...? :)
I potem piszą, że to takie "prawicowe" grono.
Ale nie, to ta "demokracja" taka wspaniała. A lewacy się cieszą, bo mogą wybrać, kto ich będzie okradał... -
Cook
noo, lewacy to lubią takie rzeczy - w końcu będą mogli dawać kase na swoich ulubieńców z Vivy, Gali i TVN24 czyli tuscu, kwasa etc, a nie na jakiegoś pana mietka spod Sieradza, co na operację płuc nie ma. -
>Cook ha escrito:
>skoro można tą kasę sobie wziąć - po prostu?
Ha ha ha...; D Przecież Oni to dla naszego DOBRA robią! Jak możesz ich posądzać o takie złe postępki jak kradzież wspólnotowych pieniędzy?; > -
-
Polakom gratulujemy MACHAJA!!!
specjalnie dla was reaktywują NSDAP-
i nie będziecie mieli rozterek; -)
ps. TĘ kasę. -
Miłosz
>Polakom gratulujemy MACHAJA!!! napisał
>specjalnie dla was reaktywują NSDAP-
>
>i nie będziecie mieli rozterek; -)
KTO reaktywuje? Gdzie?
U nas nigdy NSDAP legalna nie była, więc nie reaktywują, a powołają jeśli już. A poza tym, to po chuj nam NSDAP? Mamy już całą masę narodowosocjalistycznych partii:> -
Anonim
Chwila,chwila.Wysokie podatki,to zlo bezsprzeczne,ale to ze ja ten jeden procent zamiast wplacac do "ogolnej" kasy,wplace na partie,ktora popieral i ktora wg mnie przyniesie cos dobrego dla kraju,to czemu nie? -
Anonim
To raczej będzie dorzucanie pieniędzy to budżetu, który jest przeznaczony na subwencje. Wszystkie partie dostaną więcej. -
Anonim
-
Anonim
Swoja droga winniscie sie cieszyc,bedzie to mozliwosc zasilenia konta UPRu -
Miłosz
-
Anonim
Elektorat UPR to głównie ludzie młodzi, którzy jeszcze studiują - i zazwyczaj są na utrzymaniu rodziców.
Na tym 1 % zyskają partie, które są obecnie w sejmie - i nikt więcej.
-
Anonim
Jasne, a dopiero gdy później kończą studia i mądrzeją to stają się elektoratem LiDu :) -
Miłosz
Przecież żeby dostawać subwencje trzeba przekroczyć 3%, czy tam ile. W każdym razie UPR to nie dotyczy. -
Anonim
No i wlasnie dlatego takie cos ma dla Was sens.Pan Mateusz jakby sie myli,bo wielu jest bogatych przedsiebiorcow,co to UPR sprzyjaja.Co oczywiscie nie znaczy,ze jest to argument za UPRem.
A LiD,to popieraja stare ubeki i rybki zlapane w siec.Taki czerwony planktonik:D -
Anonim
Mi się to nie podoba, prawdę mówiąc - może dlatego, że naprawdę mi się wydaje, że warto ten 1% przeznaczyć na coś innego niż takie gówno, jakim jest polityka. :P -
Cook
>-●Shmul●- napisał
>Chwila,chwila.Wysokie podatki,to zlo bezsprzeczne,ale to ze
>ja ten jeden procent zamiast wplacac do "ogolnej"
>kasy,wplace na partie,ktora popieral i ktora wg mnie
>przyniesie cos dobrego dla kraju,to czemu nie?
nie stary, tu chodzi o inna kwestie - po prostu juz teraz nie potrzeba parawanu pod postacia sluzby zdrowia, ogolnodostepnej edukacji i innych tego typu projektow sluzacych do wyciagania kasy przez politykow - teraz jest jasno powiedziane - ty placisz podatki prosto do naszej kasy panie kolego, mozesz wybrac, owszem, jakiej, ale to idzie na partie - juz sie chlopaki nie pierdola tylko wprost biora hajs dla siebie:) -
Anonim
Ok.tylko ze jak placisz podatki,to one nie ida na bylejaka partie,tylko na taka,na ktora glosowalismy.Jestem za tymi subwencjami,bo dzieki temu,mozliwym jest,ze ani samoobrona ani lpr,juz nie wyplyna,Zal mi tylko Jurka.. -
Cook
a czemu w takim razie tylko 1%? Po co jakiś darmozjadów utrzymywać, skoro można swoich ulubionych polityków? Nie lepiej 10%? Albo 100% i to nie podatku, a dochodu?
Na prawdę nie dostrzegasz tej właściwości - opodatkowywanie obywateli na polityków?
Myślisz, że ten 1% dla partii zamiast na "bezsensowny socjal" to kwestia alokacji? Ni chuja - 1% pójdzie dla partii, a i tak budżet socjalny się nie zmieni - odbiją sobie na czym innym, choćby podnosząc wpływy z innych podatków. -
>Miłosz ha escrito:
>KTO reaktywuje? Gdzie?
Biedroń z Machajem! A kto inny?; >
>U nas nigdy NSDAP legalna nie była, więc nie reaktywują,
>a powołają jeśli już. A poza tym, to po chuj nam NSDAP?
>Mamy już całą masę narodowosocjalistycznych partii:>
Ale nie demoliberalno-homiternowskich.; >!
- 1
- 2