Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://wiadomosci.onet.pl/1631075,1...

Tylko nie to. Napięcie stosunków z 5 milionowym, pozaeuropejskim krajem bardzo boli :(

Ciekaw jestem czy ktoś rozpaczałby tak z powodu napiętych stosunków z Azerbejdżanem, Gruzją czy Senegalem?
  • F

Podoba mi się 2. komentarz;]
  • Anonim

Wszyscy wiemy, że Izrael jest naszym niemal najbliższym sojusznikiem. Piszę "niemal", gdyż najbliższym sojusznikiem Polski jest Burkina Faso.; )
  • Anonim

Bender to oszołom i kłamca oswiecimski - ale żeby to miało oslabiac stosunki z Izraelem?
  • F

Możesz mi dać jakiś link do tego "kłamstwa oświęcimskiego"? Za chiny nikt mi nie chce podać... Nie zrozum mnie źle - nie chodzi mi o to, żeby zaraz ośmieszać, po prostu nie słyszałem tej wypowiedzi i nie wiem o co chodzi...
  • Anonim

To podobno tak brzmiało:
    "Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy. Żydzi, Cyganie i inni byli tam niszczeni ciężką pracą; zresztą nie zawsze ciężką i nie zawsze byli niszczeni"
  • F

>Pan Mateusz napisał
    >To podobno tak brzmiało:
    >"Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy.
    >Żydzi, Cyganie i inni byli tam niszczeni ciężką pracą;
    >zresztą nie zawsze ciężką i nie zawsze byli niszczeni"

Rozumiem, że cytat z pamięci, ale dosyć dokładny. Więc:
    Gdzie tu kłamstwo? Co Ci tu nie pasuje?
  • Anonim

w stosunkach z rosją mamy podobny problem i dotyczy katynia.. i jakoś czujemy się obrażeni.. niech bender przeprasza, albo niech sp.. Może jak waezma bartoszesskiego do rządu to sie odobrażą
  • Anonim

>Smootny clown napisał
    >>Pan Mateusz napisał
    >>To podobno tak brzmiało:
    >>"Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy.
    >>Żydzi, Cyganie i inni byli tam niszczeni ciężką
    >pracą;
    >>zresztą nie zawsze ciężką i nie zawsze byli niszczeni"
    >
    >
    >Rozumiem, że cytat z pamięci, ale dosyć dokładny.
    >Więc:
    >Gdzie tu kłamstwo? Co Ci tu nie pasuje?
    >

A taki, ze w Oświęcimie ludzi palono,gazowano, torturowano - zwyczajnie mordowano.
  • Anonim

Ustawa jasno mówi. Posiedzenie senatu otwiera najstarszy senator. Koniec kropka. Nie widzę powodu aby zmieniać ustawę tylko po to aby uszczęśliwić jakiś mały kraj.
  • F

Gwoli ścisłości: Oświęcim, czyli Auschwitz - BYŁ OBOZEM KONCENTRACYJNYM. Gazowano i palono ludzi w pobliskiej Brzezince - Birkenau. TO był obóz zagłady. Formalnie Bender miał rację...
  • Anonim

W 2004 Metropolita lubelski Józef Życiński zabronił używania lubelskiemu Klubowi Inteligencji Katolickiej przymiotnika "katolicki", któremu prezesował Bender.

Bender oświadczył, że dekret Życińskiego nie dotyczy lubelskiego KIK, bo ten nie jest stowarzyszeniem kościelnym i nie podlega Prawu Kanonicznemu. Przy okazji oskarżył władz KUL-u o współpracę z słuzbami prl.

a jak powstał KIK Bendera?

klub Bendera nie ma wiele wspólnego z innymi Klubami Inteligencji Katolickiej. Jako jedyny nie należy do Rady Porozumienia KIK. Bender założył swój KIK w 1976 r., kiedy władze PRL nie zezwalały nikomu innemu na tworzenie KIK-ów, uznając ich działalność za opozycyjną wobec PRL. W tymże 1976 r. Bender wszedł do Sejmu w miejsce Stanisława Stommy z katolickiego koła poselskiego Znak, który nie chciał zagłosować za wpisaniem do konstytucji uwielbienia dla ZSRR i hegemonii PZPR.

Posłem został też w 1985 r., gdy podziemna "S" wzywała do bojkotu wyborów. Jako wiceprezes kolaborującego z komunistyczną władzą Polskiego Związku Katolicko-Społecznego POPARŁ stan wojenny.
  • Anonim

to że polacy się zbłaźnili i ukrzyżowali chrystusa możę by nam darowano jako że minęło 2000lat;ale po tym jak wymordowaliśmy w rozpetanej przez nas wojnie swiatowej(po akatu na nieieckie gliwice:))7000000w samej europie to nic dziwnego żę antysemityzm mamy wrodzony...................... .........

_____SPIEPRZAĆ DZIADY!ZAJMIJCIE SIE STEFA GAZY I ZACHODNIM B.JORDANU!!!

____(bubel na prezydeta;>>)
  • Anonim

>Smootny clown wrote:
    >Gwoli ścisłości: Oświęcim, czyli Auschwitz - BYŁ
    >OBOZEM KONCENTRACYJNYM. Gazowano i palono ludzi w pobliskiej
    >Brzezince - Birkenau. TO był obóz zagłady. Formalnie
    >Bender miał rację...

Nie bardzo miał rację. Wystarczy poczytać kogokolwiek, kto przeżył Auschwitz. W dodatku oni także zostali w pewien sposób pozbawieni życia ( wiesz, co to syndrom poobozowy czy mam Ci opowiedzieć?). Chyba nie zdajesz sobie sprawy, jakie tam rzeczy się wydarzały, naprawdę.

Bender to chuj, w dodatku durny.

Ale uważam, że Izrael często przesadza.
  • Anonim

„Mogłaby Wisława Szymborska oświadczyć Żydom oraz ich polskim adwokatom: wara wam od tego krzyża. Niestety, nigdy tego nie uczyni, Żydom się nie narazi, zbyt jest przezorna”.
  • robakk

Tam zapis o marszałku seniorze jest w ustawie czy konstytucji?

Bo jak konstytucji to państwo Izrael namawiało by tym samym do podważania porządku konstytucyjnego Polski, i to byłby naprawdę skandal!

• Anonim

Bender gościł w Urugwaju u Janusza Kobylańskiego, którego IPN podejrzewał o udział w wydaniu w ręce gestapo żydowskiej rodziny. Za każdym razem prosił marszałka Senatu Bogdana Borusewicza o zwrot kosztów podróży i paszport dyplomatyczny. Marszałek odmawiał, uznając, że te wyjazdy są niestosowne.
  • Anonim

>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
    >Tam zapis o marszałku seniorze jest w ustawie czy
    >konstytucji?
    >
    >Bo jak konstytucji to państwo Izrael namawiało by tym
    >samym do podważania porządku konstytucyjnego Polski, i to
    >byłby naprawdę skandal!

nie mamy szans na wygranie wojny z Białorusią, co dopiero z Izraelem.
  • robakk

>borys napisał
    >>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
    >>Tam zapis o marszałku seniorze jest w ustawie czy
    >>konstytucji?
    >>
    >>Bo jak konstytucji to państwo Izrael namawiało by tym
    >>samym do podważania porządku konstytucyjnego Polski, i
    >to
    >>byłby naprawdę skandal!
    >
    >
    >nie mamy szans na wygranie wojny z Białorusią, co dopiero
    >z Izraelem.

Tu się niestety muszę zgodzic...

cholerne żydy! :P
  • Anonim

regulamin senatu, nie konstytucja.
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)