Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mnd

Moja subiektywna lista (mimo, że Kaczyński powinien być na pierwszym miejscu, ze względu na to, że zadufaniec musiał oddać władzę, został upokorzony mimo w dalszym ciągu sporego poparcia, to odwracam trochę hierarchię..)

1. Leszek Miller - samobójstwo polityczne, wszedł do płonącego domu, usiadł na kanapie i czekał aż mu się dach zwali na głowę. Kompletny matoł, wstąpił do tonącej w aferach partii zamiast startować samodzielnie do Senatu, z szansą dostania się, jak to zrobił Cimoszenko, któremu się udało.

2. Roman, który skacząc z piska na lisek stał się nagle konserwatywnym liberałem w koalicji z UPR :))
    Zapowiedział odejście od polityki, żegnaj piękny Romanie hehe

3. Korwin i UPR oraz Zawisza z Prawicą RP, którzy poszli za Romanem, który nie miał poparcia moherowych beretów..:))

4. Lepper, krzyż mu na drogę :))

5. Kwaśniewski - odchodzi z polityki, a LID nie wzmocnił znacząco swojej pozycji

6. Kwa Kwa - wiadomo kto i dlaczego :))

7. Tusk - bo nie może samodzielnie rządzić

8. Pawlak, mało głosów, ale to on byłby kartą przetargową między PiS a PO w przypadku innego wyniku wyborczego

czy się mylę?:)
  • mnd

Plebiscyt oczywiście:/
  • Gromko

Dodałbym PKW
  • Anonim

według mnie Jan Rokita. najwyraźniej nie spełni się jego marzenie o premierostwie
  • mnd

to fakt:)
    najgorzej przeprowadzone wybory w historii 3 i IV RP? :)

partię PPP i kobietony pomijam celowo:)
  • Waldek

Giertych z Korwinem
  • mnd

>Iskierka napisała:
    >według mnie Jan Rokita. najwyraźniej nie spełni się jego
    >marzenie o premierostwie

oo jak mógłem pominąć premiera z Krakowa, przyznaję rację, umieściłbym go gdzieś w pierwszej trójce :)
  • M

>młot na debili napisał
    >2. Roman, który skacząc z piska na lisek stał się nagle
    >konserwatywnym liberałem w koalicji z UPR :))
    >Zapowiedział odejście od polityki, żegnaj piękny Romanie
    >hehe

Roman odchodzi z funkcji prezesa LPRu, a nie z polityki...taka mała poprawka;)
  • M

I nie wiem czemu Pawlak na przegranej...sondaże pokazywały 6-8% z tego co pamiętam, więc wylądował zgodnie z oczekiwaniami. A teraz może dostać jeszcze jakiś ciekawy stołek, bo PO pewnie będzie z PSLem koalicję tworzyć...
  • Wincu

Kurde właśnie tak właściwie to moim zdaniem nikt tak super nie wygrał bo w brew pozorom PO i tak nie może utworzyć rządu samodzielnie. Mogę powiedziec kto wygrał, a mianowicie PSL. Populistyczna partia z pseudo przyszłością chłopska, a tyle ma wspólnego co pies napłakał. Nie rozumiem.
  • Anonim

hehe oczywiście że jan rokita....
    nie był cierpliwy,a na bank by teraz dostał jakiś stołek.Sztuką w polityce jest wyczucie czasu,tej cechu maria na pewno nie ma.
  • Anonim

Zdecydowanie Kwasniewski. Mial najwieksze poparcie w Polce jako polityk - a nie umial przelozyc tego na poparcie dla partii
  • Anonim

Giertych i Pawlak. Korwin jest wiecznym przegranym wiec nawet go pod uwage nie biore.
  • Gamsider_

Największy przegrany? Naród.
    Jak zwykle dał się nabrać, cóż, taki system.

Chlebowski już wspomina o Gronickim jako Ministrze Finansów (gdzie ci wspaniale przygotowani ludzie Platformy? O_o), PSL zaciera łapki, LiD dostał po dupie, PiS tak samo. Reszta więcej już się w telewzji nie pokaże - śmierć polityczna.

Jak golili tak będą golić. Sprytni ludzie sobie poradzą (najwyżej przy okazji trochę się powkurwiają, bo "zdenerwowanie" to nie jest stan, do którego doprowadza człowieka urzędnik), ale większość jak zwykle będzie miała problemy.

Trudno, kiedyś może będzie lepiej. A jak nie - każda cywilizacja kiedyś musi upaść. Naszej najwyraźniej bardzo się śpieszy...
    Tylko tyle na osłodę:
    http://wiadomosci.onet.pl/1627389,1...
  • mnd

>carlosterrorist napisał
    >I nie wiem czemu Pawlak na przegranej...sondaże pokazywały
    >6-8% z tego co pamiętam, więc wylądował zgodnie z
    >oczekiwaniami. A teraz może dostać jeszcze jakiś ciekawy
    >stołek, bo PO pewnie będzie z PSLem koalicję tworzyć...

Dzięki za sprostowanie sprawy Romana
    A Pawlaka postawiłem na ostatnim miejscu - czyli najmniej przegranego :)
  • Daniel

>Gamsider_ napisał
    >Największy przegrany? Naród.
    >Jak zwykle dał się nabrać, cóż, taki system.

Racja.
  • M

>młot na debili napisał
    >Dzięki za sprostowanie sprawy Romana
    >A Pawlaka postawiłem na ostatnim miejscu - czyli najmniej
    >przegranego :)

Właśnie jak dla mnie to on nic nie przegrał;)
    jak dla mnie to w ogóle nie powinno go być na tej liście...
  • mnd

Przegrał :) z racji tego, że mógł odgryźć elektorat wiejski po Samoobronie, który został skonsumowany w znacznej części przez PiS
    ale miał małe szanse dokonać więcej, dlatego w moich oczach nie wygrał aż tak dużo. A każdy polityk bez względu na efekty wyborcze jest przegrańcem :)
  • Kamil P.

Mateusz pierwszy raz się z tobą zgadzam!!:D

Największym przegranym jest Kwaśniewski, zmarnował to wszystko na co pracował tyle lat. Różnie można go oceniać , komunista, pijak , kłamca, ale trzeba przyznać ,że w Polskiej rzeczywistości był postacią wyjątkową, a teraz...
  • Anonim

Niestety najwięksi przegrani tych wyborów to my - UPRowcy :(
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)