-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Właśnie. Jak można przyznać pokojowego nobla jakiemuś ćwokowi co nic do pokoju nie wnosi a na dodatek chce zabijać ludzi. -
Anonim
Być może były osoby, które bardziej zasłużyły na pokojowego nobla.
Ale to uzasadnienie...
"Politi wyraża przekonanie, że na ocenę decyzji o przyznaniu nagrody Gore'owi miało wpływ jego przychylne stanowisko wobec aborcji i eutanazji, gdy był wiceprezydentem Stanów Zjednoczonych."
...jest żałosne.
Kościół powinien rozumieć, że pokój na świecie jest pojęciem wybiegającym poza jego kompetencje, choć sam Kościół absolutnie do takiego pokoju powinien dążyć, nie uznając jednak, że ma na to jakiś monopol.
Aborcja i eutanazja to tematy znacznie bardziej skomplikowane, oczywiście dla katolików, judaistów, muzułmanów bardzo proste, dogmaty ich wiar są jasne. Jednak trzeba pamiętać o umiejętności rozdzielenia tego, co moje od tego, co wspólne.
Czy jeśli facet uratuje ileś tam dzieci, a będzie gejem, uznasz, mój drogi Mike'u, że on nie zasługuje na uznanie, ponieważ jego życie seksualne godzi w Twoje poglądy moralne? -
-
Gamsider_
>Maszeńka.
>Czy jeśli facet uratuje ileś tam dzieci, a będzie gejem,
>uznasz, mój drogi Mike'u, że on nie zasługuje na uznanie,
>ponieważ jego życie seksualne godzi w Twoje poglądy
>moralne?
A kogóż to Gore uratował? :D
Facet dostał Nobla za publiczne bredzenie, szkoda że nie dali jakiemuś debilowi Nobla niedługo po wojnie, kiedy "wybitni" ludzie twierdzili, że czeka nas globalne ochłodzenie. Albo panom od pluskwy milenijnej - to dopiero mogło zburzyć pokój! Że nie zburzyło? A global warming coś zrobił? I ktoś w końcu udowodnił, że to sprawka człowieka? :) -
Anonim
>Gamsider_ wrote:
>>Maszeńka.
>>Czy jeśli facet uratuje ileś tam dzieci, a będzie
>gejem,
>>uznasz, mój drogi Mike'u, że on nie zasługuje na
>uznanie,
>>ponieważ jego życie seksualne godzi w Twoje poglądy
>>moralne?
>
>A kogóż to Gore uratował? :D
>
>Facet dostał Nobla za publiczne bredzenie, szkoda że nie
>dali jakiemuś debilowi Nobla niedługo po wojnie, kiedy
>"wybitni" ludzie twierdzili, że czeka nas globalne
>ochłodzenie. Albo panom od pluskwy milenijnej - to dopiero
>mogło zburzyć pokój! Że nie zburzyło? A global warming
>coś zrobił? I ktoś w końcu udowodnił, że to sprawka
>człowieka? :)
Ależ mój drogi, ta część mojej wypowiedzi nie tyczy się Gore'a, ale oceny uczynków człowieka poprzez pryzmat jego poglądów, które nie zgadzają się z naszymi, poglądów tak kontrowersyjnych ( niezgodnych z kośiołem) i delikatnych, jak aborcja, eutanazja, homoseksualizm.
a pierwsza część mojej wypowiedzi dotyczy właśnie Gore'a.
-
Wu Pe
co ma kurwa jakis pieprzony kosciol do nagrod nobla ?? do pacierza kurwy a od nagrod nobla lapska z daleka. -
mr. ricci
-
Gamsider_
>Maszeńka.
>Ależ mój drogi, ta część mojej wypowiedzi nie tyczy
>się Gore'a, ale oceny uczynków człowieka poprzez pryzmat
>jego poglądów, które nie zgadzają się z naszymi,
>poglądów tak kontrowersyjnych ( niezgodnych z kośiołem)
>i delikatnych, jak aborcja, eutanazja, homoseksualizm.
>
>a pierwsza część mojej wypowiedzi dotyczy właśnie
>Gore'a.
Ależ moja droga - wiem :)
Podszedłem do sprawy humorystycznie, co obrazuje emotka i nie brałem tego bynajmniej jako Twojego zdania na temat tego konkretnego przypadku.
A Gore niczym się nie zasłużył, został nagrodzony za postepowe poglądy (w tym między innymi wymienione przez kardnyanała - jest właściwie pewne, że gdyby był zaciekłym antyaborcjonistą, to by nagrody nie dostał, ale oczywiście same poglądy w tej sprawie to tylko "plus dodatni"; ) a nie za rzeczywisty wkład w cokolwiek pozytywnego. -
Anonim
-
Gamsider_
Po tym, jak dostała go Jelinek nic już chyba nie przywróci nagrodzie prestiżu :) -
Wu Pe
>The Loyolist napisał
>komuś chyba trzeba wypierdolić.
Loyalist ty chyba jestes z lodzi ??? To zapraszam do siebie na limanowskiego. Tylko wes ze soba kolegow zebys nie musial uciekac samemu. Bedzie wesolo. Obiecuje. -
mr. ricci
daleko do mnie nie masz, kochasiu. pewnie już od tych moich kolegów parę razy wpierdol dostawałeś. -
Anonim
-
GdCfos
>Maszeńka. napisała:
>Ależ mój drogi, ta część mojej wypowiedzi nie tyczy
>się Gore'a, ale oceny uczynków człowieka poprzez pryzmat
>jego poglądów, które nie zgadzają się z naszymi,
>poglądów tak kontrowersyjnych ( niezgodnych z kośiołem)
>i delikatnych, jak aborcja, eutanazja, homoseksualizm.
>
>a pierwsza część mojej wypowiedzi dotyczy właśnie
>Gore'a.
A co on takiego zrobił? Walczy z przyrodą? No bardzo interesujące. Przypominam że żyjemy w okresie interglacjalnym, holocenie, i jedyne co nas czeka to kolejne zlodowacenie. Nie zmienią tego jakieś wachnięcia klimatu (na który człowiek w skali globalnej nie ma wielkiego wpływu) w tę czy inną stronę, które w historii miały już miejsce - np. we wczesnym średniowieczu w Polsce uprawiano wino i brzoskwinki, a na Grenlandii rosły lasy (stąd zielona wyspa) i funkcjonowało kilka biskupstw. Był też okres małego zlodowacenia, kiedy na zamarzniętym Bałtyku w XVII wieku istniały karczmy dla strudzonych wędrowców zmierzających saniami do Szwecji.
Innymi słowy Al Gore "kręci lody" na kolejnym popularnym w dzisiejszym porąbanym świecie micie.
A same nagrody przyznawane są w niektórych dziedzinach wg barbarzyńskiego klucza idelogicznego, więc reakcja Stolicy Apostolskiej nie dziwi. -
Zephyr77
kazdy ma prawo wyrazac opinie o Nagrodach Nobla, nawet Watykan.
mnie tez się ten werdykt nie podoba -
Anonim
Gore nie powinien dostać Nobla nie dlatego, że popiera prawo do aborcji, bądź walczy z ociepleniem klimatu - ale dlatego, że ta jego walka z ociepleniem to tylko taki chwyt marketingowy. Nie dość, że podobno podaje fałszywe dane, to jeszcze sam rozbija się po świecie samolotami a jego dom tygodniowo żre tyle prądu, ile przeciętne gospodarstwo w ciągu roku.
A Watykan oczywiście ma prawo wypowiadać się na temat słuszności decyzji, ale niech potem nie pieprzy, że nie miesza się do polityki.
I Gore'a i Kościół łączy jedno - obłuda. -
Zephyr77
>Mr. Blue Sky napisał
>I Gore'a i Kościół łączy jedno - obłuda.
czy to jesten ze 100 konkretów LiDu????
-
Anonim
>Wu Pe napisał
>co ma kurwa jakis pieprzony kosciol do nagrod nobla ?? do
>pacierza kurwy a od nagrod nobla lapska z daleka.
a spieprzaj na ulice sezamkową zamiast zasmiecać grono i grozić innym!!!btw:nie kościół tylko Kościół nie pieprzony tylko:jeden,świety,powszechny i apostolski;a kurwy nie do pacierza tylko na limanowskiego...czy gdzie tam mają:P
-
Anonim
>Mr. Blue Sky napisał
>Gore nie powinien dostać Nobla nie dlatego, że popiera
>prawo do aborcji, bądź walczy z ociepleniem klimatu - ale
>dlatego, że ta jego walka z ociepleniem to tylko taki chwyt
>marketingowy.
btw:wogóle to całe ocieplenie klimatu to chwyt marketingowy...dwa lata temu była zima stulecia do klimat olał to że ma się ocieplać:)))a jeśli chodzi o badania to wynika z nich że taka etna w czasie wybuchu emituje tyle co2 co ludzie przez 18msc:))))
> Nie dość, że podobno podaje fałszywe dane,
>to jeszcze sam rozbija się po świecie samolotami a jego
>dom tygodniowo żre tyle prądu, ile przeciętne
>gospodarstwo w ciągu roku.
>
też bym tak chciał...:(
i jeszczenobla mu dają
>A Watykan oczywiście ma prawo wypowiadać się na temat
>słuszności decyzji, ale niech potem nie pieprzy, że nie
>miesza się do polityki.
hm...a podobno nagroda nobla jest nipolityczna:P
>I Gore'a i Kościół łączy jedno - obłuda.
ooooo...a tutaj ostrożnie,bo co wiesz o kościele?