-
Anonim
-
Anonim
-
Wincu
Ja już przeczytałem. Myśle że to większy gest niż jakikolwiek poseł wykonał w ciągu 18 lat...Bo wątpie żeby któryś sam się od koryta oderwał -
Wincu
A co jeszcze ciekawsze, ambasador Filipin powiedział, że Kwachu pierdzieli bo mieszkał w luksusach i nie może mieć żadnej choroby:) -
-
Anonim
A co ma robic? Jakos musi sie ratowac. Korwin z dziecmi wyjechal, Giertych wyszedl na hipokryte.
-
Gamsider_
>Pan Mateusz napisał
>A co ma robic? Jakos musi sie ratowac. Korwin z dziecmi
>wyjechal, Giertych wyszedl na hipokryte.
No, może nam Pan Matuesz powie, z czym to Korwin wyjechał? Tak słowo w słowo.
Tak samo się "ratowali" w czasie powtarzanych wyborów samorządowych - zrzekli się diet. -
Gamsider_
-
Zocha
Bo kurcze tak go wszyscy zrozumieli!! Przeczytałeś, wyraźnie mówi, że musi nastąpić pewne rozdzielenie dzieci chorych od zdrowych, bo nie wszystkie np. mogą biegać! Nie powiedział, ze te dzieci do odstrzału, ale raczej że należy a nawet trzeba poświęcić im więcej uwagi.
A jesli chodzi o Jego wypowiedz, to jesli ktos się choć troszkę intersesuje psychologią,( ja tylko troszkę ale zawsze to cos) to wie, ze my mówimy jedno, alenasz rozmówca, zrozumie to zupełnie inaczej. Albo kiedy cos mówimy, to mówimy to machinalnie np. "Ja zarabiam (po studiach) 1000 zł a "głupi" pracownik 800" i nie chodzi tu o to, ze pracownik jest głupi (co zrozumie słuchacz), ale wskazuje na paradoks sytuacji (wyższe wykształcenie jednak powinno gwarantować wyższe zarobki) i myślę, ze tak samo było w przypadku Korwina.
Tyle
Czekam na lincz od niektórych, bo tak tak wiem, powiecie psychologiczne dyrdymały, ale całe nasze życie to jedna wielka psychologia...bynajmniej dla mnie…
-
Anonim
-
Zocha
o_O to teraz zgłupiałam... takiej reakcji sie nie spodziewałam... zwłaszcza od Pana Mateusza... -
Ajgor
"bynajmniej dla mnie… "
-"przynajmniej", a nie "bynajmniej".
to taki mały lincz z mojej strony :) -
Ajgor
światem rządzi dziś fałsz, obłuda i przede wszystkim głupota!
To takie moje górnolotne wyjaśnienie wszystkiego; ) -
Zocha
ale ja nie lubie wytykania takich błedów!!
ale przyjmuje z pokorą... rzeczywiście bynajmniej to jak nie... ehhh niedopatrzenie, przepraszam...
-
Zocha
>Ajgor napisał
>światem rządzi dziś fałsz, obłuda i przede wszystkim
>głupota!
>To takie moje górnolotne wyjaśnienie wszystkiego; )
moze bardziej roztrzepanie i brak zastanowienia, np, jak ja z tym bynajmniej ; ) -
Ajgor
oczekiwałaś linczu, nie chciałem,żebyś się czuła zawiedziona; >
a światem rządzi jak najbardziej głupota i kłamstwo, a nie roztrzepanie. -
Gamsider_
>Zocha =)
>Bo kurcze tak go wszyscy zrozumieli!! (...)
A, a, a!
Dziennik w oryginalnym artykule powołuje się na opinię CZTERECH osób: matki owej dziewczynki, dwóch innych matek i działacza SLD. W kolejnym artykule doszedł do tego jakiś tam jeszcze jeden działacz lewacki, który nie słyszał, tylko stwierdził, że tak być mogło. I, tu cytat z Dziennika, "Osoby obserwujące całe zdarzenie nie reagują".
Rozumiem, że dziewczynki się nie spytali (ze względu na wielkie serce oczywiście) albo jej wersja nie pasowała do linii propagandy.
Tak więc cały wywód psychologiczny, o ile generalnie ma swoje plusy, to nie odnosi się tak naprawdę do tej sytuacji, bo została ona zmanipulowana. -
Zocha
a z czego rodzi sie głupota i kłamstwo?? moim zdaniem z dużej ba ogromnej nieświadomości… co w sumie jest pokrewne z głupotą (dzieci rodzą się nieświadome, ale czy głupie? Wtedy każdy z nas byłby skazany na głupotę…) ale to jak dywagacje o to: „co było pierwsze kura czy jako?” więc ja ustępuję i powiem ze w rządzeniu światem głupocie i kłamstwu towarzyszy roztrzepanie i brak zastanowienia =)
a za lincz dzięki, juz myślałam, że moja kobieca intuicja zawiodła; ) -
Zocha
>Gamsider_ napisał
>Dziennik w oryginalnym artykule powołuje się na opinię
>CZTERECH osób: matki owej dziewczynki, dwóch innych matek
>i działacza SLD. W kolejnym artykule doszedł do tego
>jakiś tam jeszcze jeden działacz lewacki, który nie
>słyszał, tylko stwierdził, że tak być mogło. I, tu
>cytat z Dziennika, "Osoby obserwujące całe zdarzenie nie
>reagują".
ja w pierwszej chwili tez tak to zrozumiałam, a moja mam to chciała mi Korwina z głowy wybic, ale ilez razy jest tak, że słyszymy tylko częśc tego co wypowiedziane? Równie dobrze wytłumaczeniem tych słów czy dopowiedzeniem mogło byc cos znacznie gorszego i wtedy miałoby to sens. Nikt nie zareagował i nie dał szansy na wytłumaczenie... i w ten sposób musiał sie wytłumaczyć sam.
>Rozumiem, że dziewczynki się nie spytali (ze względu na
>wielkie serce oczywiście) albo jej wersja nie pasowała do
>linii propagandy.
Dziewczynce mysle, ze gdyby była taka potrzeba wytłumaczyłby sam p. Korwin
>Tak więc cały wywód psychologiczny, o ile generalnie ma
>swoje plusy, to nie odnosi się tak naprawdę do tej
>sytuacji, bo została ona zmanipulowana.
ma sie do tej sytuacji i zapewne jakąs czastkę manipulacji choćby sugestywna mą, ale wszyscy dzis manipulujemy w mniejszym bądź większym stopniu i tak samo sie jej poddajmey.
-
Anonim
Korwin-Mikke popełnił ten sam błąd, co Kwaśniewski. Idzie w zaparte, zamiast po prostu przeprosić, wyjasnic na spokojnie sprawe - to on postanowil walczyc z wszystkimi dookola i z największym prawicowym dziennikiem...
Nie mniej jednak, dla mnie JKM to paskudna postac
-
robakk
Ale jakie on ma zmieniac zdanie?
a) że jest za wyborem rodziców czy posyłają do szkoły integracyjnej czy nie swoje dziecko?
b) uważa, że lepsze dla rozwoju dziecka niepełnosprawnego są specjalistyczne zajęcia indywidualne?
dlaczego skoro taka jest jego opinia?