Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomek

Wejdzcie i obejrzyjcie kilka filmikow na ktorych widac ze PO z liberalizmem nie ma nic wspolnego

http://hotnews.pl/artpol ska-1180.html
  • Anonim

No to chyba dobrze, że nie są aż takimi oszołomami jak niejaki K*rwin, prawda? :>
  • Anonim

O matko - drugi co chce zaklinac rzeczywistosc
    Jak dla mnie PO to druga konserwatywno liberalna partia (to 1 to mnie odstrasza maksymalnie) po UPR. Tyle,ze Ci pierwsi sa realistami - a UPR z realna polityka nie ma nic wsppolnego.
  • Wincu

Ty z realizmem też nie masz dużo wspólnego, zreszta każdy wie jak w Polsce jest jak było i jak będzie, ty tylko trwasz w maraźmie
  • Anonim

czyzby pisowcy chcieli cos nam przekazac?
  • Gamsider_

>Janonim
    >czyzby pisowcy chcieli cos nam przekazac?

Pisowcy, nie pisowcy, ale pewnie chcą: takie samo będzie gówno i za Platofrmy i za SLD i za PiSu :)
  • Anonim

>Gamsider_ napisał

>Pisowcy, nie pisowcy, ale pewnie chcą: takie samo będzie
    >gówno i za Platofrmy i za SLD i za PiSu :)

sugeruje natychmiastowe harakiri...nie bedziesz sie meczyl tym gownem
  • Anonim

>Wincu napisał
    >Ty z realizmem też nie masz dużo wspólnego, zreszta
    >każdy wie jak w Polsce jest jak było i jak będzie, ty
    >tylko trwasz w maraźmie

Ja Ci tłumaczyłem dlaczego UPR nie ma nic wspolnego z politykarealną.Polityka realna to taka, ktora moze dotrzec do wiekszosci.
    A w Poslce UPR nie przemowi do wiekszosci. LPR moze zdobyc jakis elektorat - ale na hasłach antyniemieckich, kosnerwatywnych i prorodzinnych - nie zaden liberalizm gospodarczy, tylko ten konserwatyzm - ten swiatopoglad
    A swiatopoglad to tylko dodatek do pogladow gospodarczyc - ktorych Polacy nigdy nie zaakceptuja, w takiej postaci jaka chce UPR
    ...dlatego naprawde UPR nie ma nic wspolnego z polityką realną
  • robakk

>Ja Ci tłumaczyłem dlaczego UPR nie ma nic wspolnego z
    >politykarealną.Polityka realna to taka, ktora moze dotrzec
    >do wiekszosci.

to polityka populistyczna

• robakk

Realnośc w polityce to obiecywania realnych rozwiązań, a nie obiecywanie
    wszystkiego co chce lud ..pomylił ci się realizm z populizmem...

jak UPR będzie miała dostęp do mediów, powoli to się zmieni..
  • Anonim

Przecież UPR ma dostęp do mediów. Wystarczy, że K*rwin powie, co mu leży na wątrobie i już jesteście w TV, tak jak ostatnio z tymi niepełnosprawnymi dziećmi :>
  • Anonim

>Mr. Blue Sky napisał
    >No to chyba dobrze, że nie są aż takimi oszołomami jak
    >niejaki K*rwin, prawda? :>

Rozmowa jest o PO
  • Anonim

Nie wiem co wam liberałom mogło wczoraj przeszkadzac w wystapieniu Tuska. Mowil niezle. I na pewno chcielibyscie zeby podobnie mowil Korwin-Mikke. Ale on woli mowic ,ze mozna zarazic sie niepelnosprawnoscia. Jedyna nadzieja w Popieli. Poza tekstami "jestem zażenowany poziomem w tym programie" - przez te 3,4 minuty w programie "FORUM" panowie i panie z innych parti nie wiedzieli co mowic, bo zagiął ich kompletnie. I to dla niego plus
    Dlatego kopnijcie pajaca w muszce w zad - niech sie zajmie pisaniem w NC, nie polityką.
  • robakk

szczególnie "liberalnie" mówił o przyjęciu "karty praw podstawowych" <ironia>
  • Anonim

Mnie liberałowi nie przeszkadzał Tusk. To jedyny ratunek dla haseł typu: musimy skończyć z tym liberalizmem.

Tak, jak byśmy mieli najliberalniejszy kraj na planecie. Śmieszne.
  • robakk

O tak ratunek dla haseł Platforma zapewni...ale nie dla wolnego otwartego rynku...
  • Anonim

Bo..
  • robakk

bo nie zlikwiduje ZUS, bo nie sprywatyzuje służby zdrowia, bo nie obniży podatków dla małych przedsiębiorców, bo załatwi budową autostrad dla swoich firm a nie przez konkurs, bo będzie prywatyzowało przez "strategicznych inwestorów" a nie przez licytację ustną , bo chce przyjąc EURO, czyli scentralizuje pieniądz, co spowoduje inflację i podwyższenie cen, bo chce podwyższac VAT, bo jest za dotacjami UE uderzające w mechanizmy rynkowe, bo będzie lobbowała w parlamencie dla konkretnych grup społecznych a nie dla jednostki i ogólnej pro korporacyjnej a nie pro rynkowej agendzie PO
  • Gamsider_

>krist044
    >Mnie liberałowi nie przeszkadzał Tusk. To jedyny ratunek
    >dla haseł typu: musimy skończyć z tym liberalizmem.
    >
    >Tak, jak byśmy mieli najliberalniejszy kraj na planecie.
    >Śmieszne.

Poprawka: NEOliberalny :D Uwielbiam PSL i innych ćwoków pokroju Sierakowskiego za te teksty.

>wincent ferrer
    >sugeruje natychmiastowe harakiri...nie bedziesz sie meczyl
    >tym gownem

Ależ można próbować naprawić ten system :) W ostateczności wyjechać. Po co marnować pieniądze wydane na mnie przez rodziców? O_o
  • Gamsider_

Aha, krist, doczytałeś o tych dobrodziestwach Unii liczonych bezpośrednio w transferach z/do UE? :>
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)