- 1
- 2
-
GdCfos
Wpadli do środka "Szczeliny Doris"
Dwójka miłośników sztuki współczesnej padła jej ofiarą w londyńskim muzeum Tate Modern: para wpadła w szczelinę stanowiącą centralną część nowej instalacji artystycznej. Na szczęście obeszło się bez poważnych obrażeń - podały strony internetowe.
Dwójka zwiedzających poślizgnęła się i wpadła w część instalacji, którą nieoficjalnie nazwano "Szczelina Doris".
To jakby pęknięcie w posadzce ciągnące się przez 167 m i kilkakrotnie się załamujące. Z każdym odcinkiem szczelina staje się szersza i głębsza. Autorka instalacji, Kolumbijka Doris Salsero, mówi, że praca symbolizuje podziały w społeczeństwie i nienawiść rasową.
Instalacja - nowy eksponat w znanym londyńskim muzeum sztuki nowoczesnej Tate Modern - została udostępniona publiczności we wtorek. Obejrzało ją już ok. 12 tysięcy ludzi.
Rzeczniczka muzeum powiedziała, że incydent z parą zwiedzających jest pierwszym od chwili otwarcia.
http://wiadomosci.onet.pl/1622076,6... -
M
-
robakk
"Artysta, który nie posiada wystarczającej oryginalności, aby stworzyć swój niepowtarzalny świat, przyłącza się do awangardy"
Nicolás Gómez Dávila
Tyle w tym temacie; ) -
Ajgor
-
-
Ajgor
"podziały w społeczeństwie i nienawiść rasową", hehe, od homofobii na pół metrze do antysemityzmu na dwóch metrach głębokości :> -
Anonim
To ja też tak chcę! Zrobię "pomnik" ku czci tych ofiar antyrasizmu, ale czy sąsiedzi nie obrażą się, jak im zrobię dziurę w suficie?; / -
Zocha
a inspiracja był 'aqua park' ; ) ale mnie sam pomysł urzekł, naprawdę, naprawdę, a ideologia ideologią... artystki już, pewnie miala niemiłe doświadczenia i jako artystka wyraziła to =) -
Anonim
no ale nie porównujmy tego z wawą:>>>>>>>>
btw:moze bierzemy podpisy pod projektem ustawy by ustanoiwic synonimem tolerancjii słowo "simonmol":>>>>>>>>>>>>>> -
GdCfos
>Zocha =) napisała:
>artystki już, pewnie miala niemiłe doświadczenia i jako
>artystka wyraziła to =)
Sugerujesz jakiś freudowski podtekst całego zdarzenia? :> -
Zocha
-
Zocha
-
Anonim
-
Zocha
-
robakk
-
Zocha
-
mr. ricci
>Zocha =) napisała:
>a konkretnie?
mówił że robakk nienawidzi ojca bo chce dymać matkę! zresztą o mnie mówi to samo, pedał! -
Zocha
-
mr. ricci
>Zocha =) napisała:
>i jak ja mam to zareagowac?
>
>chyba tylko znacząco się uśmiechnę =)
znaczy że nie wiesz, co mówił o tobie? :> -
Zocha
Freud jest dla mnie zagadką, zapewne teraz się mu bliżej przyjzę, ale musi sie ustawić w kolejce ; ) (no niestety wszystkiego nie wiem... a szkoda) -
robakk
>The Loyolist napisał
>>Zocha =) napisała:
>>a konkretnie?
>
>mówił że robakk nienawidzi ojca bo chce dymać matkę!
>zresztą o mnie mówi to samo, pedał!
coś w ten deseń :)
- 1
- 2