Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • GdCfos

Wpadli do środka "Szczeliny Doris"

Dwójka miłośników sztuki współczesnej padła jej ofiarą w londyńskim muzeum Tate Modern: para wpadła w szczelinę stanowiącą centralną część nowej instalacji artystycznej. Na szczęście obeszło się bez poważnych obrażeń - podały strony internetowe.
    Dwójka zwiedzających poślizgnęła się i wpadła w część instalacji, którą nieoficjalnie nazwano "Szczelina Doris".

To jakby pęknięcie w posadzce ciągnące się przez 167 m i kilkakrotnie się załamujące. Z każdym odcinkiem szczelina staje się szersza i głębsza. Autorka instalacji, Kolumbijka Doris Salsero, mówi, że praca symbolizuje podziały w społeczeństwie i nienawiść rasową.

Instalacja - nowy eksponat w znanym londyńskim muzeum sztuki nowoczesnej Tate Modern - została udostępniona publiczności we wtorek. Obejrzało ją już ok. 12 tysięcy ludzi.

Rzeczniczka muzeum powiedziała, że incydent z parą zwiedzających jest pierwszym od chwili otwarcia.

http://wiadomosci.onet.pl/1622076,6...
  • M

kocham sztukę współczesną;P
  • robakk

"Artysta, który nie posiada wystarczającej oryginalności, aby stworzyć swój niepowtarzalny świat, przyłącza się do awangardy"

Nicolás Gómez Dávila

Tyle w tym temacie; )
  • Ajgor

Jak ja gardzę współczesną awangardą!; )
  • Ajgor

"podziały w społeczeństwie i nienawiść rasową", hehe, od homofobii na pół metrze do antysemityzmu na dwóch metrach głębokości :>
  • Anonim

To ja też tak chcę! Zrobię "pomnik" ku czci tych ofiar antyrasizmu, ale czy sąsiedzi nie obrażą się, jak im zrobię dziurę w suficie?; /
  • Zocha

a inspiracja był 'aqua park' ; ) ale mnie sam pomysł urzekł, naprawdę, naprawdę, a ideologia ideologią... artystki już, pewnie miala niemiłe doświadczenia i jako artystka wyraziła to =)
  • Anonim

no ale nie porównujmy tego z wawą:>>>>>>>>

btw:moze bierzemy podpisy pod projektem ustawy by ustanoiwic synonimem tolerancjii słowo "simonmol":>>>>>>>>>>>>>>
  • GdCfos

>Zocha =) napisała:
    >artystki już, pewnie miala niemiłe doświadczenia i jako
    >artystka wyraziła to =)

Sugerujesz jakiś freudowski podtekst całego zdarzenia? :>
  • Zocha

czy ja cos sugeruję? pozostawiam wolnej interpretacji :)
  • Zocha

a swoją drogą z Freudem mojej wypowiedzi nie porównałam heh =)
  • Anonim

Ty nie, ale Freud tak.; ]
  • Zocha

no ja widac =) he
  • robakk

Freud łgał!
  • Zocha

a konkretnie?
  • mr. ricci

>Zocha =) napisała:
    >a konkretnie?

mówił że robakk nienawidzi ojca bo chce dymać matkę! zresztą o mnie mówi to samo, pedał!
  • Zocha

i jak ja mam to zareagowac?

chyba tylko znacząco się uśmiechnę =)
  • mr. ricci

>Zocha =) napisała:
    >i jak ja mam to zareagowac?
    >
    >chyba tylko znacząco się uśmiechnę =)

znaczy że nie wiesz, co mówił o tobie? :>
  • Zocha

Freud jest dla mnie zagadką, zapewne teraz się mu bliżej przyjzę, ale musi sie ustawić w kolejce ; ) (no niestety wszystkiego nie wiem... a szkoda)
  • robakk

>The Loyolist napisał
    >>Zocha =) napisała:
    >>a konkretnie?
    >
    >mówił że robakk nienawidzi ojca bo chce dymać matkę!
    >zresztą o mnie mówi to samo, pedał!

coś w ten deseń :)
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)