Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mnd

:))))))

patrząc na niektóre pomysły JKM mogę przyjąć, że jest to prawdziwa inicjatywa

buachachachacha!
  • Anonim

Nie przesadzaj, chyba nie potrafisz odróżnić matematycznej logiki (przyznaję, nieżyciowej i nierzadko bezsensownej - ale nikt nie mówił, że Korwin to mój idol i muszę się z nim zgadzać) od kpin i ironii.
  • Syn Liberalizmu

Poczyniliśmy już wstępny rekonesans terenowy, dzięki udostępnieniu ortofotomap przez bielską spółkę Techmex.

podaję prywatny nr telefonu do siebie:
    0047-78-472324 (Norwegia)

Pozdrawiam i gorąco zapraszam do zabrania udziału w wyprawie, która zrzesza i przybliża ludzi ponad podziałami politycznymi. Zapraszamy oczywiście także wszystkich spoza partii.

pozdrawiam
    Remigiusz
  • Staruch

>El Camillo napisał
    >Z tymże Korwin nie zakładałby konta na gronie więc
    >jeśli to prawda, to raczej nieoficjalny przeciek.

Hej nieuważny Camillo - Korwin już dawno ma tu konto i to oficjalne, jawne.
    Tak przy okazji - lubię go i znam osobiście. Jego poglądy są potrzebne, bo społeczeństwo i przestrzeń publiczna powinna być generatorem różnorodności (kto liznął cybernetyki - ten wie czemu). Z jego poglądami na ogół kompletnie się nie zgadzam - m.in. dlatego, że ja jestem socjaldemokratą, a on konserwatywnym liberałem - co nie znaczy, że dyskusja z nim nie sprawia mi przyjemności. Otóż sprawia, bo jedno jest pewne - on jest po prostu inteligentny. Wprawdzie inteligencją nieco drażniącą - bo ocierającą się o pewne ekstremalne skrajności poglądów, których codzienne życie nie toleruje - ale dlatego właśnie odświeżającą zgrzebny i odmóżdżony publiczny dyskurs w Polsce.
    Ta wyprawa - to był oczywiście inteligentny żart. A ta dyskusja - jest niestety standardem: w końcu zawsze są osobiste wycieczki i inwektywy.
  • Krzy5ztofos

wszytko pieknie ladnie tylko ile(pi razy oko; p) ta przyjemnosc kosztuje i jaki sprzet potrzebny.
    pzdr.
    K
  • Jakubd

>Krzy5ztofos napisał
    >wszytko pieknie ladnie tylko ile(pi razy oko; p) ta
    >przyjemnosc kosztuje i jaki sprzet potrzebny.
    >pzdr.
    >K

Przylaczam sie do pytania. Skoro reklamjecie sie na gronie nurkowym to:
    Czy mamy dostep do gazow (jakie)
    Jak przewidziane sa same nurkowania?
    Pozdrawiam
  • mnd

>Rufuus; P napisał
    >Nie przesadzaj, chyba nie potrafisz odróżnić
    >matematycznej logiki (przyznaję, nieżyciowej i nierzadko
    >bezsensownej - ale nikt nie mówił, że Korwin to mój idol
    >i muszę się z nim zgadzać) od kpin i ironii.

Pan Staruch powiedział właściwie to co miałem ja powiedzieć, nie bierz mnie za naiwniaka, poza tym cały ten pomysł Syna Liberalizmu jest zgodny z matematyczną logiką, mucha nie siada :)
    O Korwinie także mam swoje zdanie, i nigdzie nie pisałem o czyimś stosunku do jego osoby, więc nie wiem po co się skarżysz..:)

• Syn Liberalizmu

Dla informacji nurków zainteresowanych wyprawą. Wymagane uprawnienia to KDP/CMAS P3 lub równorzędnych w zależności od organizacji. Niestety nie jesteśmy w stanie zorganizować sprzętu, jedyne co jesteśmy w stanie zapewnić to przewóz z Polski (wraz z resztą naszego zaopatrzenia) waszej aparatury (przepraszam ale nie znam się na nurkowaniu, a co do certyfikatów to zostałem poinformowany dziś przez kapitana Rozkrójbrata).

Serdecznie zapraszam wszystkich do wspierania naszej akcji, która nie jest jak niektórzy insynuują żartem. Jeżeli chodzi o wsparcie samego Korwina-MIkke to nie ma problemu by samemu sprawdzić w warszawskim biurze UPR.

pozdrawiam
    Remigiusz

• Michał Winiarski

bardzo ciekawa wyprawa
    Tylko Mógłbyś podać ile kaski mam przygotować.
    Polityka mnie nie obchodzi ale rybki to bym sobie połowił.
  • Krzysztof Maria Różański

>Nad bezpieczeństwem wyprawy będą czuwać polarnicy z
    >Instytutu Geofizyki Polskiej Akademii Nauk.
    w zależności od tego, KTÓRZY KONKRETNIE, to dobrze albo źle :-)

Syn Liberalizmu napisał
    > rosyjskiego lodołamacza "Kapitan Chlebnikow",
    Już jest jakiś pożytek z wyprawy. Polska Wikipedia wzbogaciła się o artykuło o wspomnianym statku :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kapita...
  • Syn Liberalizmu

Oczywiście Ci najlepsi bracie Różański :)
    Dziękuję za chęć wparcia i propagowanie wiedzy o kunszcie żeglugi morskiej, potrzebujemy właśnie jednostek takich jak Ty! :)

Dla wszystkich zmartwionych wynikiem wyborczym w plebiscycie 21 października 2007 - głowa do góry! Gdy staniemy czwarty raz na trzonie Ziemi w liczbie przynajmniej 16 osób (tak, tak, tylu właśnie jest już ochotników) największe światowe media zwrócą na nas uwagę. Planujemy wysłać reportaże, zdjęcia i zapis wyprawy do Discovery, National Geographic i wielu innych znanych źródeł informacji, które nie pominą nas jak to czynią lokalne media.

z liberalnym pozdrowieniem

Remigiusz

• morf

Dołączyłeś właśnie do grona moich idoli szanowny Remigiuszu :D

Muszę jednak zastrzec, że nie ufam ludziom, o których google milczy...
    http://www.google.pl/search?hl=pl&a...

Pozdrawiam!

Morf!
    Nie siej tutaj googlizmu, neoplatonizmu czasów Internetu!
    [ http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe... ]
    Ponadto, robisz nieodparte wrażenie paranoika, który nie ufa nawet sam sobie.
    [ http://www.google.pl/search?hl=pl&a... ]
    Remigiuszu - martwi mnie jednak, że - bo tak rozumiem Twoją wypowiedź - o naszej wyprawie nie dowiedzą się czytelnicy "Najwyższego Czasu!" :-(

Czy możesz podać współrzędne waypointów, przez które nasza trasa prowadzi? Chcę sprawdzić, czy na tej szerokości zadziała otwarty ploter, nad którym pracuję, ale potrzebna do obliczeń jest także długość...
  • War Pigs

Wystarczy, że dotrzecie tu gdzie ja jestem - Do krainy jasnej jak dzień, u zbiegu granic Trzech Narodów Odyna, a przywitają Was miodem z rogu Odrörira... i na Gungnirku wyślą z powrotem do Polandii (czyt. na kopach ostrych jak włócznia Odyna) :)))

No offence:)

Pozdrawiam,
  • Anonim

>Staruch napisał
    >Hej nieuważny Camillo - Korwin już dawno ma tu konto i to
    >oficjalne, jawne.

Ale pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem czy użył jakiegoś pseudonimu, bo na takim forum jest wiele oszustów.
    Nie wydaję mi się, ale poszukam dokładniej.
    Dzięki.

>Tak przy okazji - lubię go i znam osobiście. Jego poglądy
    >są potrzebne, bo społeczeństwo i przestrzeń publiczna
    >powinna być generatorem różnorodności (kto liznął
    >cybernetyki - ten wie czemu). Z jego poglądami na ogół
    >kompletnie się nie zgadzam - m.in. dlatego, że ja jestem
    >socjaldemokratą, a on konserwatywnym liberałem - co nie
    >znaczy, że dyskusja z nim nie sprawia mi przyjemności.
    >Otóż sprawia, bo jedno jest pewne - on jest po prostu
    >inteligentny. Wprawdzie inteligencją nieco drażniącą -
    >bo ocierającą się o pewne ekstremalne skrajności
    >poglądów, których codzienne życie nie toleruje - ale
    >dlatego właśnie odświeżającą zgrzebny i odmóżdżony
    >publiczny dyskurs w Polsce.
    >Ta wyprawa - to był oczywiście inteligentny żart.

Można to z łatwością zweryfikować dzwoniąc pod numer podany wyżej. Ja nie mam czasu.; ] Ale jak będą lecieć na Marsa to chętnie się złoszę!
  • Ania z Wyspy

Na zdjęciach z wyprawy z 2006 roku zobaczyłam przewodników z z Parti Libéral du Canada. To chyba musi być oznaka przyjaźni ponad podziałami raczej, a nie zgodności przekonań politycznych? Z tego co mi wiadomo, partii liberalnej w Kanadzie znaaaaaaacznie dalej do przekonań LPRu niż Konserwatystom?
    Czy "liberal" jest hasłem wywoławczym i nikt się nie zastanawia kto i jak to słowo interpretuje? Czy też LPR i Liberałów Kanadyjskich łączy przekonanie, że ich polityka jest realna i to jest platformą porozumienia?
    To takie tylko moje wątpliwości co do wydźwięku politycznego tej inicjatywy.
    Jeśli chodzi o samą wyprawę, to z całego serca popieram, choć sama bym się nie zdecydowała, wystarczy mi namiastki polarności podczas kanadyjskiej zimy...
  • malinowa

to jak z tą kasą w końcu?? w tym roku ni da rady, ale może w następnym........... ile trza uciułać, żeby się wybrać??
  • baaba

Panie Remigiuszu!Jestem Pana fanka!Moge na wyprawie poniesc flage?Bom na wiecej nie zasluzyla...Pana altruistyczne serce jest jak goraca lawa, ktora splywajac, roznieca zar w ociemnialych duszach umyslow zniewolonych socjalistycznymi ideami czerwonego diabla lewicy:)
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)