-
mnd
:))))))
patrząc na niektóre pomysły JKM mogę przyjąć, że jest to prawdziwa inicjatywa
buachachachacha! -
Anonim
Nie przesadzaj, chyba nie potrafisz odróżnić matematycznej logiki (przyznaję, nieżyciowej i nierzadko bezsensownej - ale nikt nie mówił, że Korwin to mój idol i muszę się z nim zgadzać) od kpin i ironii. -
Syn Liberalizmu
Poczyniliśmy już wstępny rekonesans terenowy, dzięki udostępnieniu ortofotomap przez bielską spółkę Techmex.
podaję prywatny nr telefonu do siebie:
0047-78-472324 (Norwegia)
Pozdrawiam i gorąco zapraszam do zabrania udziału w wyprawie, która zrzesza i przybliża ludzi ponad podziałami politycznymi. Zapraszamy oczywiście także wszystkich spoza partii.
pozdrawiam
Remigiusz -
Staruch
>El Camillo napisał
>Z tymże Korwin nie zakładałby konta na gronie więc
>jeśli to prawda, to raczej nieoficjalny przeciek.
Hej nieuważny Camillo - Korwin już dawno ma tu konto i to oficjalne, jawne.
Tak przy okazji - lubię go i znam osobiście. Jego poglądy są potrzebne, bo społeczeństwo i przestrzeń publiczna powinna być generatorem różnorodności (kto liznął cybernetyki - ten wie czemu). Z jego poglądami na ogół kompletnie się nie zgadzam - m.in. dlatego, że ja jestem socjaldemokratą, a on konserwatywnym liberałem - co nie znaczy, że dyskusja z nim nie sprawia mi przyjemności. Otóż sprawia, bo jedno jest pewne - on jest po prostu inteligentny. Wprawdzie inteligencją nieco drażniącą - bo ocierającą się o pewne ekstremalne skrajności poglądów, których codzienne życie nie toleruje - ale dlatego właśnie odświeżającą zgrzebny i odmóżdżony publiczny dyskurs w Polsce.
Ta wyprawa - to był oczywiście inteligentny żart. A ta dyskusja - jest niestety standardem: w końcu zawsze są osobiste wycieczki i inwektywy. -
-
Krzy5ztofos
wszytko pieknie ladnie tylko ile(pi razy oko; p) ta przyjemnosc kosztuje i jaki sprzet potrzebny.
pzdr.
K -
Jakubd
>Krzy5ztofos napisał
>wszytko pieknie ladnie tylko ile(pi razy oko; p) ta
>przyjemnosc kosztuje i jaki sprzet potrzebny.
>pzdr.
>K
Przylaczam sie do pytania. Skoro reklamjecie sie na gronie nurkowym to:
Czy mamy dostep do gazow (jakie)
Jak przewidziane sa same nurkowania?
Pozdrawiam -
mnd
>Rufuus; P napisał
>Nie przesadzaj, chyba nie potrafisz odróżnić
>matematycznej logiki (przyznaję, nieżyciowej i nierzadko
>bezsensownej - ale nikt nie mówił, że Korwin to mój idol
>i muszę się z nim zgadzać) od kpin i ironii.
Pan Staruch powiedział właściwie to co miałem ja powiedzieć, nie bierz mnie za naiwniaka, poza tym cały ten pomysł Syna Liberalizmu jest zgodny z matematyczną logiką, mucha nie siada :)
O Korwinie także mam swoje zdanie, i nigdzie nie pisałem o czyimś stosunku do jego osoby, więc nie wiem po co się skarżysz..:)
-
Syn Liberalizmu
Dla informacji nurków zainteresowanych wyprawą. Wymagane uprawnienia to KDP/CMAS P3 lub równorzędnych w zależności od organizacji. Niestety nie jesteśmy w stanie zorganizować sprzętu, jedyne co jesteśmy w stanie zapewnić to przewóz z Polski (wraz z resztą naszego zaopatrzenia) waszej aparatury (przepraszam ale nie znam się na nurkowaniu, a co do certyfikatów to zostałem poinformowany dziś przez kapitana Rozkrójbrata).
Serdecznie zapraszam wszystkich do wspierania naszej akcji, która nie jest jak niektórzy insynuują żartem. Jeżeli chodzi o wsparcie samego Korwina-MIkke to nie ma problemu by samemu sprawdzić w warszawskim biurze UPR.
pozdrawiam
Remigiusz
-
Michał Winiarski
bardzo ciekawa wyprawa
Tylko Mógłbyś podać ile kaski mam przygotować.
Polityka mnie nie obchodzi ale rybki to bym sobie połowił. -
Krzysztof Maria Różański
>Nad bezpieczeństwem wyprawy będą czuwać polarnicy z
>Instytutu Geofizyki Polskiej Akademii Nauk.
w zależności od tego, KTÓRZY KONKRETNIE, to dobrze albo źle :-) -
Krzysztof Maria Różański
Syn Liberalizmu napisał
> rosyjskiego lodołamacza "Kapitan Chlebnikow",
Już jest jakiś pożytek z wyprawy. Polska Wikipedia wzbogaciła się o artykuło o wspomnianym statku :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kapita... -
Syn Liberalizmu
Oczywiście Ci najlepsi bracie Różański :)
Dziękuję za chęć wparcia i propagowanie wiedzy o kunszcie żeglugi morskiej, potrzebujemy właśnie jednostek takich jak Ty! :)
Dla wszystkich zmartwionych wynikiem wyborczym w plebiscycie 21 października 2007 - głowa do góry! Gdy staniemy czwarty raz na trzonie Ziemi w liczbie przynajmniej 16 osób (tak, tak, tylu właśnie jest już ochotników) największe światowe media zwrócą na nas uwagę. Planujemy wysłać reportaże, zdjęcia i zapis wyprawy do Discovery, National Geographic i wielu innych znanych źródeł informacji, które nie pominą nas jak to czynią lokalne media.
z liberalnym pozdrowieniem
Remigiusz
-
morf
Dołączyłeś właśnie do grona moich idoli szanowny Remigiuszu :D
Muszę jednak zastrzec, że nie ufam ludziom, o których google milczy...
http://www.google.pl/search?hl=pl&a...
Pozdrawiam! -
Krzysztof Maria Różański
Morf!
Nie siej tutaj googlizmu, neoplatonizmu czasów Internetu!
[ http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe... ]
Ponadto, robisz nieodparte wrażenie paranoika, który nie ufa nawet sam sobie.
[ http://www.google.pl/search?hl=pl&a... ]
Remigiuszu - martwi mnie jednak, że - bo tak rozumiem Twoją wypowiedź - o naszej wyprawie nie dowiedzą się czytelnicy "Najwyższego Czasu!" :-(
Czy możesz podać współrzędne waypointów, przez które nasza trasa prowadzi? Chcę sprawdzić, czy na tej szerokości zadziała otwarty ploter, nad którym pracuję, ale potrzebna do obliczeń jest także długość... -
War Pigs
Wystarczy, że dotrzecie tu gdzie ja jestem - Do krainy jasnej jak dzień, u zbiegu granic Trzech Narodów Odyna, a przywitają Was miodem z rogu Odrörira... i na Gungnirku wyślą z powrotem do Polandii (czyt. na kopach ostrych jak włócznia Odyna) :)))
No offence:)
Pozdrawiam, -
Anonim
>Staruch napisał
>Hej nieuważny Camillo - Korwin już dawno ma tu konto i to
>oficjalne, jawne.
Ale pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem czy użył jakiegoś pseudonimu, bo na takim forum jest wiele oszustów.
Nie wydaję mi się, ale poszukam dokładniej.
Dzięki.
>Tak przy okazji - lubię go i znam osobiście. Jego poglądy
>są potrzebne, bo społeczeństwo i przestrzeń publiczna
>powinna być generatorem różnorodności (kto liznął
>cybernetyki - ten wie czemu). Z jego poglądami na ogół
>kompletnie się nie zgadzam - m.in. dlatego, że ja jestem
>socjaldemokratą, a on konserwatywnym liberałem - co nie
>znaczy, że dyskusja z nim nie sprawia mi przyjemności.
>Otóż sprawia, bo jedno jest pewne - on jest po prostu
>inteligentny. Wprawdzie inteligencją nieco drażniącą -
>bo ocierającą się o pewne ekstremalne skrajności
>poglądów, których codzienne życie nie toleruje - ale
>dlatego właśnie odświeżającą zgrzebny i odmóżdżony
>publiczny dyskurs w Polsce.
>Ta wyprawa - to był oczywiście inteligentny żart.
Można to z łatwością zweryfikować dzwoniąc pod numer podany wyżej. Ja nie mam czasu.; ] Ale jak będą lecieć na Marsa to chętnie się złoszę! -
Ania z Wyspy
Na zdjęciach z wyprawy z 2006 roku zobaczyłam przewodników z z Parti Libéral du Canada. To chyba musi być oznaka przyjaźni ponad podziałami raczej, a nie zgodności przekonań politycznych? Z tego co mi wiadomo, partii liberalnej w Kanadzie znaaaaaaacznie dalej do przekonań LPRu niż Konserwatystom?
Czy "liberal" jest hasłem wywoławczym i nikt się nie zastanawia kto i jak to słowo interpretuje? Czy też LPR i Liberałów Kanadyjskich łączy przekonanie, że ich polityka jest realna i to jest platformą porozumienia?
To takie tylko moje wątpliwości co do wydźwięku politycznego tej inicjatywy.
Jeśli chodzi o samą wyprawę, to z całego serca popieram, choć sama bym się nie zdecydowała, wystarczy mi namiastki polarności podczas kanadyjskiej zimy...
-
malinowa
to jak z tą kasą w końcu?? w tym roku ni da rady, ale może w następnym........... ile trza uciułać, żeby się wybrać?? -
baaba
Panie Remigiuszu!Jestem Pana fanka!Moge na wyprawie poniesc flage?Bom na wiecej nie zasluzyla...Pana altruistyczne serce jest jak goraca lawa, ktora splywajac, roznieca zar w ociemnialych duszach umyslow zniewolonych socjalistycznymi ideami czerwonego diabla lewicy:)