Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • robakk

Wojciech Popiela prezes UPR teraz w TV Biznes
  • robakk

Wojciech Popiela prezes UPR teraz na debacie w TV Biznes
  • Kamil P.

Kolejny powrót do przeszłości;). Nie widziałem tego artykułu wcześniej. Zawsze uważałem go za prostaka i kretyna, ale w tym przypadku przeszedł sam siebie...
    A co tam słychać u UPRowców??
  • Kamil P.

Daniel:"Ja się zgadzam z Korwinem.. Nie posłałbym dziecka do klasy w której połowa osób ma opóźnienie umysłowe. Podobnie nie posłałbym dziecka do klasy gdzie połowa osób jest niepełnosprawna. Aczkolwiek jedno dziecko na wózku w klasie nie stanowiłoby dla mnie problemu. Ale powtarzam: jedno!

Ale nie mogę zrozumieć czemu Korwin musi to mówić w kampanii wyborczej. Ma rację, ale akurat to powinien przemilczeć."

I kolejny bystrzak się na gronie znalazł;)
  • Echelon

Korwin popiera Putina i Gazprom , hahaa
  • Lypa

>Kocik napisał
    >Korwin popiera Putina i Gazprom , hahaa

Haha, skąd przypuszczenie? :D
  • Camilo Loco

>Kocik napisał
    >Korwin popiera Putina i Gazprom , hahaa

:>
    • biggeremekmazowieckikurzq.jpg

Git! 1

Kit! 0

• Camilo Loco

>Lypa napisał
    >>Kocik napisał
    >>Korwin popiera Putina i Gazprom , hahaa
    >
    >Haha, skąd przypuszczenie? :D

bo pewno napisal, ze nie ma zadnego sporu o gaz, ze Rosja sama sobie strzela w stope..

i slusznie, bo tak jest.
  • Echelon

Władze Gazpromu poinformowały, że jutro wznowią dostawy gazu do państw Unii Europejskiej. "Gdyby Kijów zagroził zakręceniem kurków, to poprosiłbym pana Włodzimierza Putina (albo Demetriusza Miedwiediewa), (…) by posłał na Kijów żołnierzy (…). Z czołgami, armatami..." – pisze tymczasem na swoim blogu w Onet.pl Janusz Korwin-Mikke.
    Zdaniem Korwina-Mikke, "Federacja Rosyjska powinna wesprzeć Gazprom całą mocą". "Nie dlatego, że Gazprom jest rosyjski – lecz dlatego, że GAZPROM miałby tu rację. Nie może być tak, by podpisana umowa nie została dotrzymana. To grozi ogólnoświatową demoralizacją" – ocenia były szef UPR.

• Lypa

Hahahahahahahhahahaha, kurwa, naprawdę tylko to zacytowali? :D Inny fragment wpisu:

"To samo w drugą stronę. 40-milionowe państwo powinno mieć długofalową umowę o dostawach gazu – a gdyby GAZPROM zażądał nagle podwyżki, to odesłać go do sądów gospodarczych. Gdyby nie pomogło – zawrzeć stosowne koalicje i posłać na Moskwę wojsko. Koalicjanci powinni się znaleźć: nie może bowiem być tak, by podpisana umowa nie została dotrzymana. To grozi ogólnoświatową demoralizacją. ChRL np. zdaje sobie z tego sprawę. USA może słabiej, bo strasznie się zd***kratyzowała – ale ma silne wojska... i interes, by zniszczyć FR; więc jeśli byłby dobry pretekst..."

Buahahahahah, ja tylko chciałbym powiedzieć, że się trochę ośmieszyłeś. :)

Całość wpisu, bo to i tak wszystko z kontekstu wyciągnięte, tutaj:

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,...
  • Echelon

nie ośmieszyłem się , bo nie chodziło mi o to że Korwin popiera czy nie popiera Rosji. ale o pomysłu Korwina aby sprawy załatwiać wojskiem :) to że on jest już stary i zrobił już dzieci i wybudował dom , i życie mu nie drogie , nie oznacza że inni tez tak mają i będą popierać takie myślenie, uważam że choć były to tylko takie "pomysły dziwnego nieco polityka" , to żaden wybitny polityk nie powinien tak żartować :))))).
  • Anonim

haha Kocik ale kompromitacja! ciućmok z ciebie że hej
  • Nakarm Rurka

DLaczego JKM to portsak itd?
    No coz nie kazdy rodzi sie Olejniczakiem albo Geremkem czy innym Szechterem.
  • Echelon

http://www.niezalezna.pl/article/sh...

to prostak i kretyn --- nie absolutnie to mąż stanu i wybitny patriota i ekonomista przyjaciel ludzi pracy - hahaha
  • Anonim

W obecnej polityce aktywnej mówienie o Korwinie jest chyba nieaktywne.
  • >>Majonez<<

A ja myślę, że facet pomimo abstrakcyjnego podejścia do niektórych spraw, kiedyś mówił mądrze i za to właśnie go szanuję.. Że potrafi mówić otwarcie, zamiast pierdolić się w dyrdymały, albo siać politykę "chujwieczego" jak mości monseniuor wybitny mąż stanu Giertych.
  • PFM

>Against 1984 Orwell's World napisał
    > http://www.niezalezna.pl/article/sh...
    >
    >to prostak i kretyn --- nie absolutnie to mąż stanu i
    >wybitny patriota i ekonomista przyjaciel ludzi pracy -
    >hahaha

Bo Wierzchołowski rzeczywiście pierdoli w tym tekście w "Gazecie Polskiej". Jak ktoś nie wie, jak działają opcje i że są to instrumenty pochodne o dosyć dużym stopniu ryzyka (co za tym idzie - duzą stopą zwrotu), a już zwłaszcza opcje walutowe którymi bawienie się przypomina wręcz hazard, to niech się tymi opcjami nie bawi i nie ma pretensji, że przegrał zakład z bankiem.

Nie można unieważniać dobrowolnie zaakceptowanych umów. Nawet jeżeli informacja nie była pełna, to stara zasada, której uczą dziadkowie i rodzice brzmi: nie podpisuj umowy, której nie znasz. Firmy znalazły nowy pomysł, zaryzykowały, przeliczyły się i teraz muszą ponieść konsekwencje.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)