Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • YT

Coś niedobrego dzieje się ze Szwecją. Właśnie przeczytałem w GW, że uruchomiono tam kampanię promującą handel bezgotówkowy. Celem jest ograniczenie ilości gotówki w kasach sklepowych, gdyż coraz częściej dochodzi tam do rabunków. Parę tygodni temu poinformowano o skandalu z udziałem sieci supermarketów, która wyrzucała na śmietniki skażone jedzenie i zatruwała tym samym bezdomnych.

Jakże to... bezdomni i napady rabunkowe w Szwecji? Przecież według naszych socjalistów w tym kraju można zostawić na ulicy walizkę z pieniędzmi i znaleźć ją tam po kilku dniach nietkniętą.
  • Sześć stóp pod ziemią

Szwecja od lat trzydziestych ubiegłego stulecia dąży do komunizmu. Socjaldemokraterna o tyle tylko nie wprowadza rewolucji, gdyż zobowiązała się wykreślić ją ze swojego programu po kryzysie, strajkach i w obliczu, gdy musiało dojść do porozumienia ponadpartyjnego. I to cała filozofia.
  • rez

I znowu Szwecja.
    Znowu krytyka się pojawia tego jakże strasznego i złego społeczeństwa.
    To wynika z czystej zawiści, zazdrości?
  • Anonim

rez podpisales list?;)
  • Sześć stóp pod ziemią

>rez napisał
    >I znowu Szwecja.
    >Znowu krytyka się pojawia tego jakże strasznego i złego
    >społeczeństwa.
    >To wynika z czystej zawiści, zazdrości?

Nie, z prostej świadomości, jak to tam wygląda i jacy są ci ludzie. Ja mam do nich sporo szacunku, co nie zmienia zasadniczo faktu, że są pieprznięci, cały naród jak jeden mąż.
  • YT

Czego tu zazdrościć?

Cały szwedzki socjalizm opierał się na przekonaniu, że naród ponosi koszty wysokiego opodatkowania w zamian za zapewnienie spokoju i bezpieczeństwa. Dziś widzimy, że pieniądze te idą na marne. Obserwacja ta jest o tyle ważna, że po upadku bloku wschodniego Szwecja była ostatnią nadzieją socjalistów. Ponadto, obecnie tyle się mówi o upadku kapitalizmu. Jak widzimy na załączonym obrazku, socjalizm bynajmniej nie kwitnie.
  • Camilo Loco

>rez napisał
    >I znowu Szwecja.
    >Znowu krytyka się pojawia tego jakże strasznego i złego
    >społeczeństwa.
    >To wynika z czystej zawiści, zazdrości?

Tak, zazdroszczę im poziomu przestępczości, a zwłaszcza ilości napadów rabunkowych! Masz racje rezik, masz racje..
    ............................
  • rez

>Sofija :D napisała:

>Nie, z prostej świadomości, jak to tam wygląda i jacy są
    >ci ludzie. Ja mam do nich sporo szacunku, co nie zmienia
    >zasadniczo faktu, że są pieprznięci, cały naród jak
    >jeden mąż.

Niezbyt rozumiem ale nie ma problemu generalnie.
    Moim zdaniem Polacy też w sumie są pieprznięci.
    Cały naród, jak jeden mąż.

• rez

>Raf napisał
    >Czego tu zazdrościć?
    >
    >Cały szwedzki socjalizm opierał się na przekonaniu, że
    >naród ponosi koszty wysokiego opodatkowania w zamian za
    >zapewnienie spokoju i bezpieczeństwa. Dziś widzimy, że
    >pieniądze te idą na marne. Obserwacja ta jest o tyle
    >ważna, że po upadku bloku wschodniego Szwecja była
    >ostatnią nadzieją socjalistów. Ponadto, obecnie tyle się
    >mówi o upadku kapitalizmu. Jak widzimy na załączonym
    >obrazku, socjalizm bynajmniej nie kwitnie.

Jednak dziwnym trafem ludziom żyje się o lata świetlne lepiej w takiej Szwecji niż w Polsce.
    I o to mi generalnie chodzi.
    Polactwo krytykuje to czego u nas nigdy nie będzie.
    Krytykuje to zresztą garstka ludzi zapewne.
    Takie bicie piany jest bardzo zabawne i pojawia się raz na jakiś czas.
    Jaka ta Szwecja zła i niedobra.
    Dzieli nas od nich morze i lata świetlne gospodarczo i mentalnie.
    I to jest dla mnie jak najbardziej smutne.
  • kenny

tak szwacja i jej jakże wyjebisty system który jest tak zajebisty ze powinniśmy go przenieść do nas ^^

a moze stwoirzyc takie małe getto gdzies w odległych lasach dla socjalistów i komunistów i tam ich wysłac by sobie zyli w swoim idealnym swiecie płacili te wysokie podatki i sie cieszyli wspólnymi dobrami XD
  • ● Sam ●

Nie wchodząc za głęboko w moje życie prywatne powiem Ci rez,że tam naprawdę jest źle. Bliska,krewna osoba żyje tam już 30lat i mówi,że ludzie tam są mimo dobrej relatywnie sytuacji majątkowej głęboko nieszczęśliwi. Wiarę ograniczyli do zera,a życie osobiste ogranicza się do strat i zysków.
    Długo by opowiadać,ale uwierz mi rez,że co do Szwecji coś jest na rzeczy. Nie mówię że to z powodu ich sekularyzacji bo dostaniesz ateistycznych drgawek
  • Camilo Loco

"Jednak dziwnym trafem ludziom żyje się o lata świetlne lepiej w takiej Szwecji niż w Polsce."

Subiektywizm subiektywizmem, ale po kiego grzyba dodac do tego porownania naukowe? Żeby ocena brzmiała bardziej fachowo i przekonywująco?
  • dropsujący z turlaczami

"Jednak dziwnym trafem ludziom żyje się o lata świetlne
    lepiej w takiej Szwecji niż w Polsce."

Do czasu. Każde państwo socjalistyczne jest z góry skazane na upadek. Ludzie w socjalizmie trącą naturalny instynkt samozachowawczy. Zdają sie na państwo, które wszystko za nich robi. To taki rodzaj niewolnictwa-matrix. Można to porównać do hodowli bydła.

• ● Sam ●

A bydło przecież jest hepi
  • kenny

no krowy w naszym, kraju sa szczesliwe , nie słyszałem nigdy o manifastacji krów w polsce ani ich wysuwanych zadaniach w gazatach czy pikietach przed pałacem jakiegos ministra. a to jasno dowodzi ze krowy w naszym, kraju sa szczesliwe czyli nasz kraj jest idealny tylko jest idealny dla krów ^^ socjalista pomyliły sie ludzie z krowami. ale ciagla ssaki XD
  • ● Sam ●

W końcu krowa też człowiek,a prawdziwy socjalista,to prawdziwy COWboy:)
  • Anonim

Szwecja jest martwym krajem. TOc to zombie tam chodza, nie ludzie
  • dropsujący z turlaczami

>● sam ● napisał
    >A bydło przecież jest hepi

dopóki nie wyląduje na twoim talerzu :P
  • Sześć stóp pod ziemią

>rez napisał
    >>Sofija :D napisała:
    >
    >>Nie, z prostej świadomości, jak to tam wygląda i jacy
    >są
    >>ci ludzie. Ja mam do nich sporo szacunku, co nie zmienia
    >>zasadniczo faktu, że są pieprznięci, cały naród jak
    >>jeden mąż.
    >
    >Niezbyt rozumiem ale nie ma problemu generalnie.
    >Moim zdaniem Polacy też w sumie są pieprznięci.
    >Cały naród, jak jeden mąż.

Twoje zdanie - myśl co chcesz. Po prostu im dłużej studiuję skandynawistykę i im dłużej mam z nimi do czynienia tym bardziej uważam, że są niesamowicie mili, ale pieprznięci.
  • Ritter von Nałęcz

To społeczeństwo jest niezwykłe. Wytworzył się tam tak specyficzny system gospodarczo-socjalno-społeczny , że fraza "naród pieprznięty jak jeden mąż" w minimalnym stopniu to oddaje; P
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)