-
Kamil P.
http://www.tvn24.pl/-1,1564250,0,1,...
Czy uważacie ,że powinno się popierać tego typu eksperymenty?? -
kenny
ja uwazam ze tak. nauka jest dla mnie o stokroc waznijsza niz zabobonna wiara
a wiec jesli cos daje lub moze mi dac odpowiedz na tak nurtujace pytania jak czy nastapił naprawde wilki wybuch czy rozszezanie sie materi jest sinusoidalne czy moze jest stałe i wzrasta innymi słowy czy wielki wybuch był jeden a ponim wszechswita sie rozszeza do nieskoniczonosci
czy moze do pewnej granicy by w koncu nastapił regres procesu i wkoncu zanik materii do stanu sprzed wielkiego wybuchu
mozliwosc odkrycia natury czarnych dziur czyli antymaterii mozliwosc wykorzystania takowej jako energie
no dla mnie sa to same plusy -
d.
-
kenny
-
-
d.
uzasadnienie? a co tu uzasadniac - jesli zniszczyl to jakim cudem czytasz grono? jak zniszczy nie zobaczysz tej strony juz nigdy wiecej, proste :] -
kenny
to nie jest uzasadnienie :D
to co robic beda w LHc jest normalnym procesem w naturze ale urzadzenie to zbudowano by ten proces przesledzic
bo chyba nie myslisz ze naukowcy to zduvdowali tylko po to zeby za kilka dni wywołac wielki wybuch w mikro skali i zniszcyc planete tak sadze ze naukowcy chce zniszcyc planete i siebie jenoczesnie
no wez troche realizmu XD -
Kamil P.
A jak niby ma zniszczyc, to całe gadanie o czarnych dziurach, które mogą powstać i inne tego typu, kupa śmiechu. Ciekawe jaka rewolucja filozoficzna zajdzie kiedy okryją już bozon Higgsa itp itd. Kilka lat czekałem na urochomienie LHC, dzis ( w sumie wczoraj) jest przełomowy dzień w nauce. Rozpocząłem temat aby poczytac bzdury jakie piszą przeciwnicy:) -
kenny
-
d.
>... napisał
>to nie jest uzasadnienie :D
>to co robic beda w LHc jest normalnym procesem w naturze ale
>urzadzenie to zbudowano by ten proces przesledzic
>
>
>bo chyba nie myslisz ze naukowcy to zduvdowali tylko po to
>zeby za kilka dni wywołac wielki wybuch w mikro skali i
>zniszcyc planete tak sadze ze naukowcy chce zniszcyc planete
>i siebie jenoczesnie
>
>no wez troche realizmu XD
ekhem.... czy znasz pojecie slowa "ironia"? :] bo ja w ogole nie wiem ocb - przeciez napisalem to samo co Ty, tylko z uzyciem tego wlasnie pojecia XD -
kenny
znam tylko widzisz na necie ciężej je rozpoznać ja nie widzę twojej miny przy pisaniu ani nie słyszę twojego tonu głosu :P -
Sześć stóp pod ziemią
-
kenny
-
d.
-
Anonim