-
moim zdaniem czegos takiego nie ma, a rozpasana demokracja rodzi problemy.
-
Sześć stóp pod ziemią
>Zawisz napisał
>i znowu na tym całym gównie nie umie skorzystać partia na
>którą oddaję swój głos. UPR no zróbcie coś wreszcie
>kuźwa!
Nic nie zrobią, bo są salonowi i kłócą się między sobą o pierdoły. Od dwudziestu lat ta partia zaistniała raz. W samym ich sztandarowym NCz! kończy się publicystyka. Korwin stara się każdym słowem prowokować i występować w mediach. Michalkiewicz to generalnie UPR łamane na RM, a Kataw Zar się na wszystkich obraził.
Cała reszta dmie ciągle w tę samą tubę, więc nie za bardzo warto o nich wspominać.
Wkurzyli mnie xD -
ja bym nawet był skłonny oddać swój głos na UPR, ale dla mnie zbyt liberalni.
-
-
>Avallac'h napisał
>moim zdaniem czegos takiego nie ma, a rozpasana demokracja
>rodzi problemy.
ciii... to bylo pytanie do naszego kolegi. psujesz mi prowokacje :> -
>Sofija :D napisała:
>>Zawisz napisał
>>i znowu na tym całym gównie nie umie skorzystać partia
>na
>>którą oddaję swój głos. UPR no zróbcie coś wreszcie
>>kuźwa!
>
>Nic nie zrobią, bo są salonowi i kłócą się między
>sobą o pierdoły. Od dwudziestu lat ta partia zaistniała
>raz. W samym ich sztandarowym NCz! kończy się
>publicystyka. Korwin stara się każdym słowem prowokować
>i występować w mediach. Michalkiewicz to generalnie UPR
>łamane na RM, a Kataw Zar się na wszystkich obraził.
>Cała reszta dmie ciągle w tę samą tubę, więc nie za
>bardzo warto o nich wspominać.
>Wkurzyli mnie xD
UPR nad morzem, koło Sarbinowa, mówią o likwidacji Zakładu Utylizacji Szmalu (w skr. ZUS), powrocie do 'normalności' i ogóle jak zwykle podczas, gdy droga TVN pokazuje głupie pomysły starych złodziei z lidla, kręci na koło 'dlaczego jest drożyzna' sugerując, iż rząd powinien się tym zająć (bo wczesniej nabałaganił, choć inflacja jest oczywiście 'winą' NBP) I gdzie tu 'pluralizm'? I gdzie tu P R A W D A? :> -
są trzy rodzaje prawdy... święta prawda, względna prawda i gówno prawda. Jak myślicie, jaka jest u nas?; P
-
Krzysiek
Na lewicy "święta prawda"; ) u PO gówno prawda, a PiS względna prawda (u Kurskiego przede wszystkim). -
Anonim
Furiusz, jak doszedłeś że w Boga nie wierzę, nie wiem. Odpowiem że wierzę i nie kontynuujmy.
Demokracja dojrzała to taka w której wyborcy mieli conajmniej 18 lat. To wg prawa. W życiu dojrzały meżczyzna to ok 30 lat, kobieta to ok 25 lat więc wypadkowa dla demokracji dojrzałość to ok 28 lat w trybie optymalnym, bez uwzglednienia bliskość wyborców do mądrości i rozumu). -
dudek
demokracja niedojrzała- Lepper w sejmie
demokracja dojrzała - Lepper poza sejmem
czyli weszliśmy w okres demokracji dojrzałej. Otwieram szampana -
Anonim
skoro Twardowski to zastosujmy do życia
Wstęp,
W życiu gdy coś dziala źle wg wszystkich, to najlepszą metoda zmiany stanu na dobrze jest tego naprawa albo likwidacja i tworzenie czegoś nowego lub zmiana systemu tak, aby to, co zlikwidowano nie był wogóle potrzebne. Opcja pozostawiania zmiany na później jest zawsze najgorsza, bo dalej będzie źle. Przy zmianie zawsze istnieje obawa, że mimo zmany znowu jest źle. Jednak gdyby tak było, zawsze można dalej naprawiać/reformować aż do skutku. Aż będzie dobrze.
Pytanie:
Czy dzisiejsze głosowanie na temat mediów jest potrzebne i czy bardziej oplaca sie trwac w tym, co wszystkie dotychczasowe opozycje nazywaly złem dla Polski a co później wykorzystywały same, gdy były u władzy (zaniechawszy wykonania obietnicy zmian)?
swieta prawda - cos z Tym trzeba zrobić. PO przedstawia swój plan który sam w sobie jest dalej wzgledną prawdą.
względna prawda - Lewica będzie sie targowac z Preziem i PiSem, bo gdzieś ma stan Polski, ważniejszy jest stan partii - to dla nich zawsze była swieta prawda a co zawsze jest gówno prawdą.
gówno prawda - PiS wykorzystał już odziedziczone i swoje prawo do swoich celów a ludzi sa jeszcze w obiegu. Cele PiSu celami calej Polski. Zmiany w prawie grożące bezposrednio wielkości władzy PiSu sa zagrożeniem dla Polski.
Taki szkic. Moge się mylić. -
Anonim
takie egzystencjonalne dysputy są dobre na kaca. Przede wszystkim i Pis i Po niszczy telewizję publiczną bo ona od lat 70 jest dziwką w rękach wielu klientów. PO chce zniesienia abonamentu nie dlatego żeby TVP była lepsza ale żeby zhegemonizować TVN, natomiast PIS tego nie chce bo chce doić staruszków ile wlezie by mieć więcej kasy na więcej etatów dla rodziny. Jakie jest jedyne rozsądne wyjście dla TVP?
Zlikwidować całkowicie abonament+ zlikwidować ograniczenie publiczne emisji reklam wydaje przez krajową radę. Wywalić połowę hosztaplerów na mordę. Zwolnić wszystkich "medialnych" pracowników powyżej 60. Zlikwidować formułę spikera. Właczyć sobie BBC i się uczyć. Zatrudnić najlepszych menadżerów, najlepszy młody narybek medialny i do przodu. Gdy jakiś program nie daję zysków wywalić go w pizdu. Nagle TVP było by stać na emisję każdej ligi sportowej i każdej imprezy. Do tego mądre zarządzenie nie oznacza likwidacji "elitarnych" programów. Wręcz przeciwnie spowoduje przesunięcie ich na konkurencyjną godzinę. Dlaczego Lis był o 21 bo o 22 było "teraz my", tańczenie pod konkurencję to dno dna. TVP ma być konkurencyjnym tworem walczącym ze stacjami komercyjnymi o widza, a ku temu mają być uruchomione wszelkie prawa i mechanizmy wolnego rynku. -
dudek
prezydent zawetował ustawę kominowa i zaden ,,najlepszy narybek" i ,, najlepszy menadzer tam nie pójdzie. -
Бартек
do pierwszej wypowiedzi REZ-a. o kim Ty mowiles o tych świniach? bo wydaje mi sie że grona pomylileś. spróbój moze na gronie o rodzinie, o znajomych... -
-
Anonim
Oczywiście że pójdzie. Pytanie, czy po to aby robic przekręty. No tak ale to nie najlepszy a najsprytniejszy, najbardziej przebiegły. -
>krist044 napisał
>Furiusz, jak doszedłeś że w Boga nie wierzę, nie wiem.
>Odpowiem że wierzę i nie kontynuujmy.
Ale się do niego nie modlisz?
>Demokracja dojrzała to taka w której wyborcy mieli
>conajmniej 18 lat. To wg prawa. W życiu dojrzały
>meżczyzna to ok 30 lat, kobieta to ok 25 lat więc
>wypadkowa dla demokracji dojrzałość to ok 28 lat w trybie
>optymalnym, bez uwzglednienia bliskość wyborców do
>mądrości i rozumu).
xD... nie mam wiecej pytan. -
Anonim
Modlę się i spiewam i medytuję i kontempluję i pokładam nadzieję i służę i żyję Nim... -
>FuriuS(z) napisał
>>krist044 napisał
>>FuriuS[z]
>>Wierzyć w naród nie znaczy modlic sie do niego, a za
>>niego. Modlę to ja sie do Boga Jedynego. Tylko i
>>wyłacznie. Wierzyć w kogoś to pokładać nadzieję, że
>>najlepsze, najwspanialsze i najdoskonalsze, jakie znam
>>(יחוח ) jest również lub będzie w krótce
>częścią
>>tego, w kogo wierzę.
>
Czyli to same czynisz w stosunku do narodu?
-
Anonim
Przeczytaj to jeszcze raz. To proste. Wierzyc w kogoś, nie znaczy wyznawać go ani modlic sie do niego. Taka wiara zarezerwowana jest tylko dla Boga. Koniec. Nie ma czego drążyć. -
rez
Deszcz popadał w Stolicy i tragedia. Kamery na Wiertniczej budynków nie widzą.
No przecież ta walterowska stacja to jest totalna żenada.
Kogo obchodzą kałuże na Marszałkowskiej?