Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ● Sam ●

Potrzebujemy osob,ktore by chcialy zaangazowac sie w pomoc organizacji happeningu,polaczonego ze spotkaniami dyskusyjnymi i promocja medialna koszulek pod roboczym haslem "Zapomniani bohaterowie",lub "Prawdziwi bohaterowie".
    Potrzebujemy do tych t-shirtow jakichs dobrych tekstow(wlasne,cytaty,badz jakies motta),no i ludzi,ktorzy chcieliby w tym calym projekcie pomoc.
    Nie bedzie to wymagalo jakichs wielkich poswiecen,a glownie potrzebne beda checi i wspolpraca.
    Na koszulkach planujemy zamiescic 5 bohaterow:
    Pyjasa, x.Popieluszke, Przemyka, R.Siwca i rotm.Pileckiego.

Pomyslodawcy:
    sam & Stubb..

ps. Ja bym jeszcze dodal do tej piatki x. Zycha,ale wszystko jest jeszcze do ustalenia, na teraz potrzebne sa teksty
    • Grzegorz Przemyk

• rotm. Witold Pilecki

• x. Jerzy Popieluszko

• Ryszard Siwiec

• ● Sam ●

x.Zych i Pyjas
    • x Sylwester Zych

• Anonim

Nie za bardzo ekscytujecie sie z ta sprawa Pyjasa?
    Prawda moze byc prozaiczna...Bokser nasłany przez SB mial go pobic i przestraszyć - tylko, że tak go pobił że zabił - po prostu z nadgorliwości
    Owszem , bohater w wolnej Polsce, i dobrze
  • ● Sam ●

Ja bym prosil,zeby na tym forum odnosic sie do pomyslu,a nie prowadzic niepotrzebne dysputy.
    Nie chcesz,nie angazuj sie,ale wybacz Twoje komentarze sa tutaj zbedne
  • Gromko

Można by było dorzucić Herberta, w końcu to jego rok.
  • Anonim

>Gromko wrote:
    >Można by było dorzucić Herberta, w końcu to jego rok.

Tak! Tak! Bardzo proszę, jestem za. I też bardzo proszę, by koszulki nie powstawały jedynie w wersji unisex, jeśli da się to zrobić, bo nas zawsze zaniedbują przy tego typu projektach.
  • Sześć stóp pod ziemią

wersja z dobrym dekoltem byłaby mile widziana; )
    Osobiście proponowałabym również koszulki z wszelakimi, również "bezimiennymi" AK-owcami.
    Masza - proponuję zabrać się za projekty, póki są wakacje.
    Pomożemy?; )
  • Anonim

Jaki to dobry dekolt? Rozne sa opinie na ten temat
  • Sześć stóp pod ziemią

http://cache.spreadshirt.net/image....

chociażby taki :P
  • Anonim

ahaa
  • Anonim

>Sofija :D wrote:
    >wersja z dobrym dekoltem byłaby mile widziana; )
    >Osobiście proponowałabym również koszulki z wszelakimi,
    >również "bezimiennymi" AK-owcami.
    >Masza - proponuję zabrać się za projekty, póki są
    >wakacje.
    >Pomożemy?; )

Jak wydacie mi polecenia i nie każecie myśleć, to ok. :> Jakoś nie mam weny aż takiej.
  • Promyczek

Ja jestem za. Dobra akcja. :]
  • Camilo Loco

Zdjęcie rotmistrza Pileckiego widuje codziennie w drodze do pracy... :> niech będzie, zgłaszam się na ochotnika do pomocy. :P
  • ● Sam ●

Super.
    Co do zenskiej odmiany koszulek,to o tym jeszcze pomyslimy(niestety trzeba wziac pod uwage,ze nie ma wielkiego zainteresowania ze strony tej piekniejszej plci,przy tego typu koszulkach),a na razie jest potrzebna pomoc w wymyslaniu tekstow,albo w ich odszukiwaniu(z Herberta rowniez,jak najbardziej).
    Teksty winny byc nie za bardzo pompatyczne,ale tez nie "za luzne".
    Na poczatek robimy zbior tekstow,by pozniej z tego "worka"(ktory mam nadzieje powstanie) wybrac rodzynki i nimi udekorowac t-shirty.
    Ze Stubbem zajmujemy sie kontaktem z rodzinami tychze osob i ich przychylnosc jest,a nawet powiem iz ze strony IPNu pojawilo sie poparcie.
    No ale teraz skupic trzeba sie na tekstach,pozniej ukonkretyzowac trzeba projekt i dopiero z nim sie zglosic tam gdzie trzeba
  • Bartosz

Pomysł bardzo dobry.
    Sam bym zakupił koszulkę z Rotmistrzem.

Powodzenia!
  • Maniakes

A ja z Popieluszka. I to on powinien byc "Santo Subito"...
  • Camilo Loco

http://www.ro.com.pl/article/feliet...

ostatni felieton jest poswiecony sprawie zabojstwa śp. ks. Popiełuszki, zacny i to bardzo, bo mowi o problemach z ukaraniem sprawcow
  • Maniakes

Przy okazji, uwazam, ze zapomnieni bohaterowie mogliby byc przedstawieni nieco bardziej artystycznie niz poprez zwykle zdjecie. Proponuje, zebys skontaktowal sie z Lachem ( http://grono.net/users/1327688/ ), ktory jest kreatorem Tworcowni. I mozna by koszulki zrobic np. w takiej konwencji: http://www.tworcownia.pl/galerie/MR...
  • Camilo Loco

Lach to jest to!
    • sarmatia_domina.jpg

• jazda.jpg

Git! 0

Kit! 0

• Anonim

A jest mozliwa koszulka z Myszkiem I?
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)