Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Polakom gratulujemy MACHAJA!!! napisał
    >nic-
    >smieje sie z takich fujar niedopieszczonych jak ty;-D

w temacie o Bronisławie o mojej fujarze? ty masz go nie za bohatera ale za kolejny powód by leczyć kompleksy tam gdzie cię nie chcą. W temacie o Bronku piszę o Bronku tak jak moją fujarę używam do tego do czego powołała ją natura a nie wbrew jej jak niektóre takie co wsadzają ją w gówno. Swoją wsadzasz w gówno ale chociaż nie rób tego z pamięcią o Bronisławie.
  • Camilo Loco

niewazne ma byc spokoj i tyle
  • Anonim

>Fu®iuSz napisał
    >niewazne ma byc spokoj i tyle

to niech pisze na temat.
  • Camilo Loco

ty tez pisz na temat i daruj sobie szczegoly gdzie on ma sobie wsadzac ... ja tam radze tylko, bo nudzi mnie ten zalosny widok, ale jak pojawi sie moderator ... no to bedziecie ugotowani :>
  • Sześć stóp pod ziemią

>Polakom gratulujemy MACHAJA!!! napisał
    >1. nie no... zasada jest taka, ze jezeli poddaje sie pod
    >watpliwosc jakas teze, to trzeba przytoczyc jednoczesnie
    >jakies argumenty. ja postawilem teze, ze Bronislaw Geremek
    >jest bohaterem narodowym, dzieki ktoremu wszyscy cieszymy
    >sie teraz wolnoscia, nawet jezeli nie umiemy z niej
    >korzystac i nie doroslimy do niej intelektualnie, jak wielu
    >na tym gronie.
    >,,ogarnij sie'' interpretuje jako podwazenie tej tezy. wiec
    >czekam na argumenty, w czym minalem sie z prawda? bo moim
    >zdaniem- w niczym.

Błąd. Wszedłeś na wątek, gdzie reprezentowano pewną tezę i właśnie starałeś się ją podważyć. Nie wiem, jak można "ogarnij się" traktować, jako podważenie Twojej wypowiedzi. Nie w kanonach języka polskiego.
    I to raczej ci, z których tezami chcesz polemizować powinni czekać na argumenty, nie odwrotnie.

>
    >2. to tylko niektore cytaty z wypowiedzi Twoich przyjaciol
    >na tym gronie:

Ech, Machaj - a co mnie one obchodzą, że używasz ich jako argumentu do mnie?

• Anonim

Judaizm liberalny, Geremek wspanialy historyk(od kurewek francuskich). Człowieku wez Ty pojedz do pedałlandu, albo przynajmniej do psychiatryka. Tak bronisz PRLu, a to przeciez takich jak Ty Gomułka wypierdolil w 68. A stoisz po stronie Michnikow, Geremkow w tym czasie - gdy oni sie po prostu domagali skretu w lewo.
    No ale ktos juz to tutaj mowil, ze bogate dzieciaki, moga sie bawic w lewitacje i komunizacje. Rodzice nawet przyklasna, choc oni wiedza ze socjalizm to syf. Pytanie jest - dlaczego maja tak kretynskie dzieci?
  • Sześć stóp pod ziemią

>The Special One napisał
    >Judaizm liberalny, Geremek wspanialy historyk(od kurewek
    >francuskich). Człowieku wez Ty pojedz do pedałlandu, albo
    >przynajmniej do psychiatryka. Tak bronisz PRLu, a to
    >przeciez takich jak Ty Gomułka wypierdolil w 68. A stoisz
    >po stronie Michnikow, Geremkow w tym czasie - gdy oni sie po
    >prostu domagali skretu w lewo.
    >No ale ktos juz to tutaj mowil, ze bogate dzieciaki, moga
    >sie bawic w lewitacje i komunizacje. Rodzice nawet
    >przyklasna, choc oni wiedza ze socjalizm to syf. Pytanie
    >jest - dlaczego maja tak kretynskie dzieci?
    >

Z dużej chmury mały deszcz xD

• Promyczek

>The Special One napisał
    >Judaizm liberalny, Geremek wspanialy historyk(od kurewek
    >francuskich). Człowieku wez Ty pojedz do pedałlandu, albo
    >przynajmniej do psychiatryka. Tak bronisz PRLu, a to
    >przeciez takich jak Ty Gomułka wypierdolil w 68. A stoisz
    >po stronie Michnikow, Geremkow w tym czasie - gdy oni sie po
    >prostu domagali skretu w lewo.
    >No ale ktos juz to tutaj mowil, ze bogate dzieciaki, moga
    >sie bawic w lewitacje i komunizacje. Rodzice nawet
    >przyklasna, choc oni wiedza ze socjalizm to syf. Pytanie
    >jest - dlaczego maja tak kretynskie dzieci?
    >

Bo dla nich to zawsze pozostanie "zabawą" w którą sami tak do końca nie wejdą korzystając z tego co dostali od rodziców?
  • Camilo Loco

http://www.youtube.com/watch?v=-u5k...

Geremek zyje! :>:>:>
  • dropsujący z turlaczami

Nigdy tego pana nie lubiłem. Ale przyjęło się że o zmarłych nie mówi się źle, ograniczę się tylko do stwierdzenia że zrobił więcej złego niż dobrego.
  • ● Sam ●

Cel tej niepisanej umowy (o zmarłych źle się nie mówi) jak najbardziej szczytny,aczkolwiek skończyć się może michnikowskim peanem na Rakowskiego cześć.
    Poza tym historia również na tym się opiera-na krytyce już nieżyjących. Takie życie. Ktoś znany,to się go ocenia szerzej i przez większe grono ludzi. Bardziej boli owszem,ale jest to wpisane w bycie "znanym"
  • rez

Niech w końcu prokuratura doprowadzi tą sprawę do końca a nie traktuje Bronisława G. jako świętą krowę.
    Do tej pory nie ustalono bodaj winnego i poszkodowani nie otrzymali odszkodowań.
  • Echelon

Prokuratura uznała Profesora winnym wypadku , jednak zastanawiam się dlaczego Świętą Krowę zrobiono z nierannej , przytomnej asystentki - pomroczność jasna czy co ???
  • Kamil P.

http://grono.net/multimedia/videos/...

Brodacz z tego filmu ciekawie się wysławia: "... najlepsze co zrobił to wziął sie zabił" . Gratulacje za pomysł umieszczenia tego filmu:/
  • Echelon

Nie widzę żadnego skandalu w tym filmie, ludzie mówią sensownie , nikogo nie obrażają , wypowiadają swoje poglądy . Maja racje .
  • Kamil P.

Dla niektórych bohaterem jest Dmowski, dla innych Geremek czy przykładowo Kukliński. Pojęcie bohatera narodowego jest względne
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)