Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Staruch

Niejaki Tadeusz Kawecki – niewątpliwie Polak (może nawet katolik!) – we Fryburgu i Lozannie hodował muszki-owocuszki i selekcjonował je pod względem inteligencji. Jak już miał pokolenie geniuszy, to dawał im zadania życiowe i okazało się, że te musze geniusze dawały sobie radę marnie, bo przeżywały o 15% krócej niż ich głupi nieselekcjonowani kuzyni.

Powstaje pytanie, czy inteligencja jest szkodliwa? Czy idiotom wiedzie się w życiu lepiej? Czy mają większe szanse, aby się
    skutecznie rozmnażać? Czy wyłapią nam i wypieprzą najlepsze panieny? Czy przeżyją wojnę atomową i kompletne zatrucie środowiska? Czy będą szczerzyć swe koślawe zęby na każdym śmietniku? Czy zawsze będą pewni swojej najlepszej i najskuteczniejszej wiedzy o świecie? Itd., itp.

Jak tak patrzę tak z boku np. na politykę, piosenkarstwo, dziennikarstwo i warszaffkę – to myślę, że TAK! Oni są górą! Idioci i prymitywy mają do przodu!

A w Gronie? – jak jest w Gronie? Rany boskie, jak jest na Gronie?????

Do dyskusji zapraszam zwłaszcza chłopców specjalnej troski, ze Szmulem i paru innymi na czele. Czekam na dowód w sprawie przeciw inteligencji i wiedzy.
  • Anonim

Wątpię, aby istniała zależność między muszkami-owocówkami a człowiekiem. Jak ma się objawiać "genialność" u muszek owocówek, a jak u człowieka?:> To jest nieporównywalne.
  • ● Sam ●

>Staruch napisał
    >Do dyskusji zapraszam zwłaszcza chłopców specjalnej
    >troski, ze Szmulem i paru innymi na czele. Czekam na dowód
    >w sprawie przeciw inteligencji i wiedzy.
    Nie obrazaj mnie i przypomnij sobie iz dalem Ci ultimatum:
    Albo zmieniasz poziom wypowiedzi,tak bym sie blotem nie ochlapal,albo nie mamy o czym rozmawiac i warcz sobie we wlasnym podworku.
    Bye bye:)
  • Anonim

A propos - http://www.unifr.ch/biol/ecology/ka...
    Ale to raczej na grono biologiczne.
  • Staruch

Szmulu, a gdzie miłlość bliźniego i poblażliwość dla jego małości i narowów!? Jakże chciałbym być kochany przez nieprzyjacioły swoje! Czynnie zwłaszcza. Wznieś się ponad uprzedzenia i daj dowód, że jesteś lepszy i mądrzejszy niż ja.
  • ● Sam ●

>Staruch napisał
    >Szmulu, a gdzie miłlość bliźniego i poblażliwość dla
    >jego małości i narowów!? Jakże chciałbym być kochany
    >przez nieprzyjacioły swoje! Czynnie zwłaszcza. Wznieś
    >się ponad uprzedzenia i daj dowód, że jesteś lepszy i
    >mądrzejszy niż ja.

Nie jestem lepszy, co nie zmienia faktu iz nie widze lacznosci miedzy milosierdzie a poblazliwoscia
  • Staruch

Maszka, toż to na tych muszkach-owocuszkach te mózgowce sprawdzają wszystko, co ludzkie! Nie wolno zaniedbać tego wątku! Ty wiesz co te wszystkie glaxosmithkleiny i inni pigularze zrobią korzystając z wyników tych badań???
  • Staruch

Tu odsyłam cię do katechizmu! Nigdy dość nauki i wiary!
  • Anonim

Nie wiem. :>
  • Staruch

To ja ci powiadam: bój się!!! To u nich jest szmal i PR i wszystkie siły tego najlepszego, kapitalistycznego świata. Ich nie powstrzymasz! Oni nigdy nie wyginą. Oni w maskach i kombinezonach przetrwają, tłumacząc nam, że powinniśmy być głupsi...., żeby żyć i kupować ich piguły.
  • Anonim

Zalecam meliskę na uspokojenie, ewentualnie więcej konkretów, mniej manii prześladowczej. Kapitalizm jest jak najbardziej ok.
  • ● Sam ●

>● sam ● napisał

>Albo zmieniasz poziom wypowiedzi,tak bym sie blotem nie
    >ochlapal,albo nie mamy o czym rozmawiac i warcz sobie we
    >wlasnym podworku.

Sory,ze sie powtarzam
  • Staruch

Nie sorruj, powtarzasz się od początku. Zniesiemy i to.
  • Staruch

>Masza. napisała:
    >Zalecam meliskę na uspokojenie, ewentualnie więcej
    >konkretów, mniej manii prześladowczej. Kapitalizm jest jak
    >najbardziej ok.

Maszka, meliskę robi na pewno jakiś glaxopigularz. Manii mi brak, a tak chciałbym mieć!
    Właśnie wróciłem z rozwiniętego kapitalizmu, który jest najbardziej ok. Jeszcze mam gęsią skórę na karku. Oni się tam boją wszystkiego, a najbardziej nas.
  • Anonim

Więc o co chodzi z tymi pigułami i tak dalej? W ogóle nadal nie wiem, o co chodzi w tym temacie. I jakich "nas"?
  • Sześć stóp pod ziemią

Staruch reaktywacja ==''
  • ● Sam ●

Ten juz tak widac ma.
    Popluje, poobraza i wroci do swoich pieluch
  • Staruch

>● sam ● napisał
    >Ten juz tak widac ma.
    >Popluje, poobraza i wroci do swoich pieluch

Szmulu, mój najulubieńszy z pieluchowych chłopców specjalnej troski, nigdy cię nie opuszczę! Czekam z utęsknieniem nas twoje posty. Czasami tylko muszę gdzieś jechać w świat, zarabiać paskudne pieniądze. Czekaj na moje odpowiedzi, bo dobrze wiesz, że są kreatywne. Czytaj, myśl i staraj się zrozumieć. jestem przekonany, że jeszcze dorośniesz. Będę z ciebie dumny...
  • Staruch

>Masza. napisała:
    >Więc o co chodzi z tymi pigułami i tak dalej? W ogóle
    >nadal nie wiem, o co chodzi w tym temacie. I jakich "nas"?

Nas, dziwnych ludzi z dawnego "obozu socjalizmu", zbyt dynamicznych, zbyt niekonwencjonalnych, zbyt, operatywnych, zbyt niepraworządnych i lekceważących wszelki ustalony porządek. Oni by chcieli, żeby nas w ogóle nie było. Nie rozumieją. Nie akceptują. Nie chcą. Ja im się nie dziwię, w tym dziwnym świecie uporządkowania, który niedługo rozsadzi cena ropy, Indie i Chiny, zanieczyszczenia i CO2 oraz śmieszni alterglobaliści, którzy walczą ze smokiem z przepaską na oczach. Nie rozumiesz? Przy okazji napiszę więcej...
  • Staruch

>● sam ● napisał
    >Ten juz tak widac ma.
    >Popluje, poobraza i wroci do swoich pieluch

Ukochany Szmulu - ty się obrażasz? Na mnie? Twojego adwersarza??? Jak możesz! Toż to nie po chrześcijańsku! To jakiś stary zakon - oko za oko, ząb za ząb.... A ja już zęby straciłem...
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)