Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • -1867180-

Chyba Furiusza?

Państwo jako całość czego???
  • Anonim

Nie rozumiem Cie Kamilu. Ty na dwoch profilach jedziesz ? :D
  • Anonim

Ja pierdole, nie badzcie tez pizdusiami. Wojny sa potrzebne czasem. Ja to np zaluje, ze nie mozna juz w praktyce kolonizować Afryki, i wyzyskiwac tam czarnych, tym samym sprowadzajac kase do Polski...Nie te czasy niestety
    Walka o ojczyzne jest wazna , aczkolwiek musi to byc rowna walka(jaka byla jeszcze 400 lat temu ze Szwedami czy Turkami) . Bo dzis wojna z takimi Ruskimi skonczylaby sie, ze spusciliby sie na nas atomówkami...
    Tak czy owak Polska to Polska, jej martyrologia, patos i historia - ktora trzeba chronic....bo rozne sily lewicowe, libertarianskie, anarchistyczne sie do niej dobieraja twierdzac ze to gówno
    Poza tym, Jesus Christ Superstar mowil, ze przyszedł z mieczem a nie z pokojem...!
  • Anonim

Special dobrze gada. Nie bądźmy hipokrytami. Szydzimy z bliźniego swego ale kiedy trzeba się bić za poglądy to umywamy ręce. Nie dziwne że Polska wygląda tak jak wygląda. Jest kupa słusznych wojen na tym świecie, kupa śmierdzących interesów do załatwienia. Taki jest świat, zawsze ktoś się będzie tłukł. Ojciec bił się na wojnie i widział to piekło a choćby nie wiadomo jak mu ni odradzał syn na następną wojnę się zaciągnie.

Teksty w stylu: Oni nam dorobek niszczom bo wojnem rozniecajom. A kto ci dał podwaliny byś ten dorobek mógł rozpocząć? twój dziadek który z karabinem wycinał bagnetem granice naszej Ojczyzny. Po za tym w Europie po za bałkanami nie ma wojen. Nawet jak wybuchnie wojna z Iranem to w Europie będzie względny spokój, więc przestańcie w dyskusji o państwowości pieprzyć o wojnie.
  • Anonim

"Special dobrze gada"
    Mów mi Mateusz kolego :(
  • Anonim

Podsumowując: Wojny są potrzebne, ponieważ oglądając kilku-sekundowe newsy w dzienniku o nowych działaniach zbrojnych, dostaję niekontrolowanej erekcji...

I powiedz mi- Z punktu EKONOMICZNEGO jaki sens ma ponowna kolonizacja afryki?
    Niestety mój drogi, ale praca niewolnicza jest po prostu niewydajna! Śmiem wątpić aby ta twoja militarna utopia, wyszła w bilansie zysków i strat na plus...
  • Anonim

Bez wypraw,kolonizacji, zdobywania nie ma w ludziach ducha wyprawy, emocji. Ileż można się rajcować Ligą Mistrzów i kolejnym filmem historycznym kręconym w Biskupinie. Jestem przeciwny wyzyskiwaniu innych w stylu kolonizatorskim ale np może czeka nas kolonizacja kosmosu. Ona również obudzi ten stary żar który się w dobie ciepłych kapci i komputera wypalił.

Co do wypraw-wiecie że najbardziej demokratyczne struktury miał załogi statków pirackich??

• -1867180-

>Zawisz napisał
    >Bez wypraw,kolonizacji, zdobywania nie ma w ludziach ducha
    >wyprawy, emocji.

Ludzie, ludzie.. mow za siebie. Chyba, ze posiadasz gdzie pismie dowody takich teorii.

>Ileż można się rajcować Ligą Mistrzów
    >i kolejnym filmem historycznym kręconym w Biskupinie.
    >Jestem przeciwny wyzyskiwaniu innych w stylu kolonizatorskim
    >ale np może czeka nas kolonizacja kosmosu. Ona również
    >obudzi ten stary żar który się w dobie ciepłych kapci i
    >komputera wypalił.

Gdyby kolonizacja byla najwiekszym marzeniem ludzkosci, to nie istnialy panstwowe instytuty badawcze.

>Co do wypraw-wiecie że najbardziej demokratyczne struktury
    >miał załogi statków pirackich??
    >
    >

Jak widac nie bez kozery byli uwazani degeneratow i zloczyncow. I trudno sie nie zgodzic... ale to rzucalo by troche wiecej swiatla na proby walki z korsarzami morz, gdyz przy demokratycznych rzadach po prostu piractwo samo by upadlo... no i faktycznie, podobno to rzady podtrzymywaly istnienie piratow.
    :P
  • Camilo Loco

| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)