Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Remi

Poniżej świeży przeciek medialny dotyczący centrolewicy...

Socjaldemokracja Polska, partia Marka Borowskiego, zmieni potoczną nazwę z "Borówek" na "Rosówki". Na czele ugrupowania ma bowiem stanąć były szef MSZ Dariusz Rosati - twierdzi tvp.info. Ale to nie koniec sensacji. Socjaldemokraci połączą siły z Demokratami, czyli działaczami byłej Unii Wolności. Pod wspólnym szyldem wystartują w najbliższej kampanii do europarlamentu.

Socjaldemokracja Polska, partia Marka Borowskiego, zmieni potoczną nazwę z "Borówek" na "Rosówki". Na czele ugrupowania ma bowiem stanąć były szef MSZ Dariusz Rosati - twierdzi tvp.info. Ale to nie koniec sensacji. Socjaldemokraci połączą siły z Demokratami, czyli działaczami byłej Unii Wolności. Pod wspólnym szyldem wystartują w najbliższej kampanii do europarlamentu.
    czytaj dalej...
    REKLAMA

Marek Borowski sam zrezygnował z szefowania ugrupowaniu, które stworzył. Ogłosił, że odejdzie 1 sierpnia. Pozostanie jednak w partii, gdzie zajmie stanowisko szefa Rady Politycznej SdPl. Jak stwierdził Borowski "partia potrzebuje nowych ludzi". Mają jej przewodzić politycy "już doświadczeni, ale nieobciążeni osobistymi urazami" - powiedział.

Rzecznik Socjaldemokracji Arkadiusz Kasznia powiedział serwisowi tvp.info, że na czele partii może stanąć "kandydat na prezydenta w 2010 roku, którym powinien być Dariusz Rosati". Kasznia dodał, że to jeszcze nie jest przesądzone.

"Wiele osób w SdPl uważa, że nie ma sensu wybierać nowego przewodniczącego. Być może najlepszym wyjściem będzie po prostu rozwiązanie ugrupowania i stworzenie czegoś nowego wraz z Partią Demokratyczną" - twierdzi Kasznia.

źródło http://www.dziennik.pl/polityka/art...
  • ● Sam ●

a tak na temat:
    po co nam centrolewica?
  • Lypa

A po co nam lewica?; )
  • rez

A po co nam prawica?
    Odbijanie piłeczki jest bezsensu ale staram się załapać wasz poziom.

Postarajcie się chłopcy o nieco bardziej rzeczowe wypowiedzi ponieważ o pierdołach to są już poprzednie tematy.
  • Anonim

On by mial szanse zjednoczyc, bo w sumie zyje na Zachodzie - a z tamtych kraj moglby podlapac pewne wzorce. No i ma ryj "intelektualisty", w przeciwienstwie do tego wiejskiego ogóra - Napierdalskiego.
    Ale zjednoczona lewica to i tak max 7 %...
  • Camilo Loco

Jaka centrolewica? Rosati to najzwyklejszy komunista, czyli lewica (nie lubię tego przymiotu) skrajna! PiS i PO to umiarkowana lewica (centrowa).
    Chociaż nie, przepraszam, skrajna lewica (ultra) to tow. maoista Barosso ze Związku Europejskiego. :>
  • Anonim

Dariusz Rosati ma zagraniczne nazwisko, fajne okulary, jest wyiskany i ma fajny fryz, jest zawsze opalony.

Tylko no właśnie problem polega na tym, że to kawał skurwiela tzn. komunista(ale taki prawdziwy, ma krew na rękach, był w PZPR) :/
  • Camilo Loco

Każdy komunista, socjalista czy inny lewak u władzy ma krew na rękach. Wyjątkiem są lewacy nie realizujący postulatów swoich ideologii z takich lub innych przyczyn. Zaś Pan Rosati, wg mojej wiedzy, chyba nigdy nie dzierżył steru w żadnej znaczącej instytucji PRL, nie?
  • Anonim

Dariusz Rosati vel "Kontakty z SB na porządku dziennym":
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Darius...
  • Anonim

"Na przełomie lat 80. i 90. był jednym z członków rady nadzorczej FOZZ"
    To go dyskwalifikuje. Najwieksza grabiez w dziejach Polski...
  • Anonim

Dyskwalifikuje go przynależenie do PZPR.
  • Camilo Loco

Właśnie, że nie, bo nobilituje. Idealny kandydat lewicy na prezydenta III Rzeczypospolitej (Ludowej)! :D
  • Anonim

rez, Remi, Houx - jakie świadedztwo wystawiają samym sobie ci ludzie, którzy goszczą na naszym konserwatywnym forum, stawiając przed nami na poważnie(!) kwestię tej czerwonej kurwy(bo komunista to kurwa wierząca w socjalizm)?
  • rez

Najpierw nakłaniam do zerknięcia do słownika ("świadectwo")

Dla mnie jakąkolwiek dyskwalifikacją nie jest należenie do PZPR.
    Mój wujek należał - tylko po to by mieć paszport i bez problemu wyjeżdżać za granicę - do PZPR.Moim zdaniem nie jest skurwielem.Po prostu zdawał sobie sprawę z sytuacji i tyle.
    Nikogo nie dyskwalifikuje jakakolwiek przynależność do czegokolwiek, czy to NSDAP, czy PZPR, czy KPZR.
    Nie ma odpowiedzialności zbiorowej - są ludzie i ich wybory i ich działania i ich biografie.Uświadomcie sobie to bo nie wierze że jesteś aż tak ograniczeni.

Jedyną kwestią niewyjaśnioną jest to FOZZ nieszczęsne które może ożyć w związku z kampanią prezydencką ale moim zdaniem to dobrze; może w końcu coś się wyjaśni; szczerze w to wątpię ale szansa jest.

A co do tego że Rosati jest komunistą.
    Moi drodzy, jesteście śmieszni pisząc o kimś "komunista", "lewak".
    Prymitywne określenia służące do dyskwalifikacji kogokolwiek ponieważ to "lewak", "komuch", "z SLD".
    Brak wam argumentów i zrozumienia kim ma być prezydent RP.
    Opalony, taki a nie inny fryz...I co z tego?Obecny wygląda na kartofla który nigdy nie nauczył się mówić, ale nie to oceniam, a jego działania.
    Zacietrzewienie i ograniczenie które na tym "konserwatywnym forum" panuje jest czymś bardzo smutnym.

I te porównania maoisty do Barosso.
    Coś żenującego właściwe sprowadzające jakąkolwiek rozmowę do pyskówki blokersów.
    Szkoda.
  • Anonim

Ale mi Rosati nie pasuje, bo to typowy europejczyk. A takiego prezydenta ja nie chce.
    Poza tym, np ojciec takiego Dorna to najbardziej zajadly komunista -wykladowca marksiszmu-leninizmu.
    Pobyt w PZPR jest na pewno dla wielu z tych ludzi hańbą. Ale sa inne powody dla ktorych Rosati nie nadaje sie
  • Anonim

Dariusz Rosati należał do gremiów kierowniczych okupacyjnego reżimu, który kosztował Polskę wiele tysięcy istnień ludzkich. Każdy członek PZPR ma kilka kropel krwi na rękach.
  • rez

>Jaszczomb! napisał
    >Dariusz Rosati należał do gremiów kierowniczych
    >okupacyjnego reżimu, który kosztował Polskę wiele
    >tysięcy istnień ludzkich. Każdy członek PZPR ma kilka
    >kropel krwi na rękach.

Ja się z tym nie zgodzę.
    Dla mnie każdy członek NSDAP nie ma krwi na rękach. Podobnie jak członek PZPR.
    Twoje wrzucanie ludzi i ich życia do jednego wielkiego wora "zbrodni reżimu" jest po prostu niesprawiedliwe.
    Tyle.
  • rez

>Pan Mateusz napisał
    >Ale mi Rosati nie pasuje, bo to typowy europejczyk.

A jaka jest definicja typowego "europejczyka"?

Zresztą, to niech będzie kontrkandydatem jakiś "prawdziwy Polak" (cokolwiek to znaczy)

>Ale sa inne powody dla ktorych Rosati nie nadaje sie

I o tych powodach warto pogadać.
  • Anonim

>rez napisał
    >Ja się z tym nie zgodzę.
    >Dla mnie każdy członek NSDAP nie ma krwi na rękach.
    >Podobnie jak członek PZPR.
    >Twoje wrzucanie ludzi i ich życia do jednego wielkiego wora
    >"zbrodni reżimu" jest po prostu niesprawiedliwe.
    >Tyle.

Jasne dla zielonych, Żydów i pedałów jedynym co może dyskwalifikować człowieka jako polityka to cień podejrzeń o antysemityzm i homofobia.

Rzeście się chłopaki, dziewczyny, dziewczyno-chłopaki i chłopako-dziewczyny dobrali! Ten sojusz jest skazany na sukces!
  • ● Sam ●

>rez napisał
    >Postarajcie się chłopcy o nieco bardziej rzeczowe
    >wypowiedzi ponieważ o pierdołach to są już poprzednie
    >tematy.

Moze to brzmiec niepowaznie,ale to jest podstawowe pytanie.Socjal juz mielismy i owoce znamy,wiec powinnismy raz na zawsze z lewactwa zrezygnowac.
    Mowie to serio
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)