- 1
- 2
-
Remi
Poniżej świeży przeciek medialny dotyczący centrolewicy...
Socjaldemokracja Polska, partia Marka Borowskiego, zmieni potoczną nazwę z "Borówek" na "Rosówki". Na czele ugrupowania ma bowiem stanąć były szef MSZ Dariusz Rosati - twierdzi tvp.info. Ale to nie koniec sensacji. Socjaldemokraci połączą siły z Demokratami, czyli działaczami byłej Unii Wolności. Pod wspólnym szyldem wystartują w najbliższej kampanii do europarlamentu.
Socjaldemokracja Polska, partia Marka Borowskiego, zmieni potoczną nazwę z "Borówek" na "Rosówki". Na czele ugrupowania ma bowiem stanąć były szef MSZ Dariusz Rosati - twierdzi tvp.info. Ale to nie koniec sensacji. Socjaldemokraci połączą siły z Demokratami, czyli działaczami byłej Unii Wolności. Pod wspólnym szyldem wystartują w najbliższej kampanii do europarlamentu.
czytaj dalej...
REKLAMA
Marek Borowski sam zrezygnował z szefowania ugrupowaniu, które stworzył. Ogłosił, że odejdzie 1 sierpnia. Pozostanie jednak w partii, gdzie zajmie stanowisko szefa Rady Politycznej SdPl. Jak stwierdził Borowski "partia potrzebuje nowych ludzi". Mają jej przewodzić politycy "już doświadczeni, ale nieobciążeni osobistymi urazami" - powiedział.
Rzecznik Socjaldemokracji Arkadiusz Kasznia powiedział serwisowi tvp.info, że na czele partii może stanąć "kandydat na prezydenta w 2010 roku, którym powinien być Dariusz Rosati". Kasznia dodał, że to jeszcze nie jest przesądzone.
"Wiele osób w SdPl uważa, że nie ma sensu wybierać nowego przewodniczącego. Być może najlepszym wyjściem będzie po prostu rozwiązanie ugrupowania i stworzenie czegoś nowego wraz z Partią Demokratyczną" - twierdzi Kasznia.
źródło http://www.dziennik.pl/polityka/art...
-
● Sam ●
-
Lypa
-
rez
A po co nam prawica?
Odbijanie piłeczki jest bezsensu ale staram się załapać wasz poziom.
Postarajcie się chłopcy o nieco bardziej rzeczowe wypowiedzi ponieważ o pierdołach to są już poprzednie tematy. -
-
Anonim
On by mial szanse zjednoczyc, bo w sumie zyje na Zachodzie - a z tamtych kraj moglby podlapac pewne wzorce. No i ma ryj "intelektualisty", w przeciwienstwie do tego wiejskiego ogóra - Napierdalskiego.
Ale zjednoczona lewica to i tak max 7 %... -
Jaka centrolewica? Rosati to najzwyklejszy komunista, czyli lewica (nie lubię tego przymiotu) skrajna! PiS i PO to umiarkowana lewica (centrowa).
Chociaż nie, przepraszam, skrajna lewica (ultra) to tow. maoista Barosso ze Związku Europejskiego. :> -
Anonim
Dariusz Rosati ma zagraniczne nazwisko, fajne okulary, jest wyiskany i ma fajny fryz, jest zawsze opalony.
Tylko no właśnie problem polega na tym, że to kawał skurwiela tzn. komunista(ale taki prawdziwy, ma krew na rękach, był w PZPR) :/ -
Każdy komunista, socjalista czy inny lewak u władzy ma krew na rękach. Wyjątkiem są lewacy nie realizujący postulatów swoich ideologii z takich lub innych przyczyn. Zaś Pan Rosati, wg mojej wiedzy, chyba nigdy nie dzierżył steru w żadnej znaczącej instytucji PRL, nie?
-
Anonim
Dariusz Rosati vel "Kontakty z SB na porządku dziennym":
http://pl.wikipedia.org/wiki/Darius... -
Anonim
"Na przełomie lat 80. i 90. był jednym z członków rady nadzorczej FOZZ"
To go dyskwalifikuje. Najwieksza grabiez w dziejach Polski... -
Anonim
-
Właśnie, że nie, bo nobilituje. Idealny kandydat lewicy na prezydenta III Rzeczypospolitej (Ludowej)! :D
-
Anonim
rez, Remi, Houx - jakie świadedztwo wystawiają samym sobie ci ludzie, którzy goszczą na naszym konserwatywnym forum, stawiając przed nami na poważnie(!) kwestię tej czerwonej kurwy(bo komunista to kurwa wierząca w socjalizm)? -
rez
Najpierw nakłaniam do zerknięcia do słownika ("świadectwo")
Dla mnie jakąkolwiek dyskwalifikacją nie jest należenie do PZPR.
Mój wujek należał - tylko po to by mieć paszport i bez problemu wyjeżdżać za granicę - do PZPR.Moim zdaniem nie jest skurwielem.Po prostu zdawał sobie sprawę z sytuacji i tyle.
Nikogo nie dyskwalifikuje jakakolwiek przynależność do czegokolwiek, czy to NSDAP, czy PZPR, czy KPZR.
Nie ma odpowiedzialności zbiorowej - są ludzie i ich wybory i ich działania i ich biografie.Uświadomcie sobie to bo nie wierze że jesteś aż tak ograniczeni.
Jedyną kwestią niewyjaśnioną jest to FOZZ nieszczęsne które może ożyć w związku z kampanią prezydencką ale moim zdaniem to dobrze; może w końcu coś się wyjaśni; szczerze w to wątpię ale szansa jest.
A co do tego że Rosati jest komunistą.
Moi drodzy, jesteście śmieszni pisząc o kimś "komunista", "lewak".
Prymitywne określenia służące do dyskwalifikacji kogokolwiek ponieważ to "lewak", "komuch", "z SLD".
Brak wam argumentów i zrozumienia kim ma być prezydent RP.
Opalony, taki a nie inny fryz...I co z tego?Obecny wygląda na kartofla który nigdy nie nauczył się mówić, ale nie to oceniam, a jego działania.
Zacietrzewienie i ograniczenie które na tym "konserwatywnym forum" panuje jest czymś bardzo smutnym.
I te porównania maoisty do Barosso.
Coś żenującego właściwe sprowadzające jakąkolwiek rozmowę do pyskówki blokersów.
Szkoda. -
Anonim
Ale mi Rosati nie pasuje, bo to typowy europejczyk. A takiego prezydenta ja nie chce.
Poza tym, np ojciec takiego Dorna to najbardziej zajadly komunista -wykladowca marksiszmu-leninizmu.
Pobyt w PZPR jest na pewno dla wielu z tych ludzi hańbą. Ale sa inne powody dla ktorych Rosati nie nadaje sie -
Anonim
Dariusz Rosati należał do gremiów kierowniczych okupacyjnego reżimu, który kosztował Polskę wiele tysięcy istnień ludzkich. Każdy członek PZPR ma kilka kropel krwi na rękach. -
rez
>Jaszczomb! napisał
>Dariusz Rosati należał do gremiów kierowniczych
>okupacyjnego reżimu, który kosztował Polskę wiele
>tysięcy istnień ludzkich. Każdy członek PZPR ma kilka
>kropel krwi na rękach.
Ja się z tym nie zgodzę.
Dla mnie każdy członek NSDAP nie ma krwi na rękach. Podobnie jak członek PZPR.
Twoje wrzucanie ludzi i ich życia do jednego wielkiego wora "zbrodni reżimu" jest po prostu niesprawiedliwe.
Tyle. -
rez
>Pan Mateusz napisał
>Ale mi Rosati nie pasuje, bo to typowy europejczyk.
A jaka jest definicja typowego "europejczyka"?
Zresztą, to niech będzie kontrkandydatem jakiś "prawdziwy Polak" (cokolwiek to znaczy)
>Ale sa inne powody dla ktorych Rosati nie nadaje sie
I o tych powodach warto pogadać.
-
Anonim
>rez napisał
>Ja się z tym nie zgodzę.
>Dla mnie każdy członek NSDAP nie ma krwi na rękach.
>Podobnie jak członek PZPR.
>Twoje wrzucanie ludzi i ich życia do jednego wielkiego wora
>"zbrodni reżimu" jest po prostu niesprawiedliwe.
>Tyle.
Jasne dla zielonych, Żydów i pedałów jedynym co może dyskwalifikować człowieka jako polityka to cień podejrzeń o antysemityzm i homofobia.
Rzeście się chłopaki, dziewczyny, dziewczyno-chłopaki i chłopako-dziewczyny dobrali! Ten sojusz jest skazany na sukces! -
● Sam ●
>rez napisał
>Postarajcie się chłopcy o nieco bardziej rzeczowe
>wypowiedzi ponieważ o pierdołach to są już poprzednie
>tematy.
Moze to brzmiec niepowaznie,ale to jest podstawowe pytanie.Socjal juz mielismy i owoce znamy,wiec powinnismy raz na zawsze z lewactwa zrezygnowac.
Mowie to serio
- 1
- 2