Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jak wam sie podoba nowa ordynacja wyborcza? mi nie specjalnie delikatnie mówiąc. kolejny dowód, że kaczorki chcą władzy za wszelką cenę. to jest taki juz trochę zamach na samorządność, a ten rząd to już zamach na demokrację
  • i.

jestem przerażona ich rządami, nie wiedziałam że będzie aż tak źle, a nowa ordynacja to kolejny przykład że mamy rządy jednej partii
  • Anonim

ja wciaz licze na to, ze sie zabija wlasna bronia, bo sie platformersi skumaja z lewica i bedzie jazda
    taka mam teorie i jej sie bede trzymac :)
  • Anonim

to chyba ci sie w nia wcisne bo platforma sie blokuje z bezpartyjnymi
  • Anonim

PO ostatnio się zarzekało, że nie wejdzie w układ z lewica.

Ordynacja jest dowodem bezpardonowej próby przejęcia władzy w całym państwie, aż do rządów autokratycznych. Zresztą nic w tym dziwnego od początku przecież PiS chełbił Piłsudskiego i zapowiadał rządy silnej ręki. Fajnie było mieć demokrację, szkoda że tak krótko :/
  • Paul :)

top co dzieje sie na scenie politycznej to porazka....moze kiedys cos sie zmieni...moze... powstaja nowe partie polityczne...nowi ludzie...np.www.wiernipolsce.p l
  • Anonim

>dziękuję.. .:* napisała:
    >top co dzieje sie na scenie politycznej to porazka....moze
    >kiedys cos sie zmieni...moze... powstaja nowe partie
    >polityczne...nowi ludzie...np.www.wiernipolsce.p l
    >

O mój bosh...weszłam na stronę...cytaty z programu:

"Dziś najbardziej wyszydzany jest Polak-katolik , wierny Bogu i swojej ojczyźnie. Dlatego, że wiadomo iż dzięki takim ludziom Polska do dziś istnieje ."

"Naszym celem jest budowa Najjaśniejszej Rzeczypospolitej"

"W polityce Międzynarodowej:
    Weryfikacja i nowe negocjacje umowy stowarzyszeniowej z U E ." - zmieniać umowę po podpisaniu? zapewniam, że to niemożliwe.

Nowe partie? Nowi ludzie? Wszyscy prześcigają się w tym kto jest świętszy...to jest porażka...ja już chyba nawet obecną ekipę wolę.
  • matr

buhahaha... dobra strona...

maly cytacik:"Wszystko to okazało się wielkim oszustwem (Okragly stol - przyp. matr) a tymczasem nastała twarda i brutalna rzeczywistość zgotowana przez macki komunistyczne i ich sojuszników w postaci wielkich kapitałów ponadnarodowych.
    Szumnie zapowiadane procesy transformacji ustrojowej i przekształceń spowodowały wyizolowanie elit politycznych, gospodarczych, finansowych oraz związkowych.
    Zaczęły tworzyć się tzw. układy, kluby, kliki działające na granicy prawa a niekiedy poza nim.
    W związku z tym większość narodu stała się zakładnikami a wręcz niewolnikami tych korupcyjnych przeobrażeń a ponad to niewolnikami medialnymi (rotfl - przyp. matr), gdyż media były sterowane przez ludzi z układu i wmawiały obywatelom, że jest to jedyna i słuszna droga.
    Działania takie spowodowały duże rozwarstwienie ekonomiczne , większość społeczeństwa popadła w niedostatek i brak pracy, a znikoma część ludzi z układu zaczęła się szybko bogacić na nieuczciwych transakcjach ustrojowych."

niniejszym zostalem znikoma czescia ludzi z ukladu, bo sie wzbogacilem :)))) hgeheheh prosze ja was, bardzo smieszna ta strona... polecam poczytac heheh...
  • matr

no nie moge, wybaczcie ale musze to zacytowac :)

"Dziś można powiedzieć, że skutki tzw. przemian to całkowicie zniszczony w Polsce rynek produkcji, handlu (przejęty przez wielkie sieci zagraniczne) a co za tym idzie rynek pracy (ze znaczy sie wywalili wszystkich polakow i zatrudnili swoich, kasjerki tez maja swoje, geant francuskie, mediamarkt niemieckie, w ogolnie firmy dostarczajace towar sa zagraniczne wszystkie, to oczywisty spisek... - przyp. matr:)))

i z tego powodu wpływy do budżetu państwa są znacznie zmniejszone. (jak znacznie??? - przyp. matr)
    Frustracja społeczna sięga zenitu, społeczeństwo polskie coraz bardziej doznaje biedy, ubóstwa i zniewag. (to jest dobre - przyp. matr)

Zamiast wzrostu gospodarczego, zasobności społeczeństwa mamy dość częste załamania gospodarcze (hehehehe - przyp.matr), polityczne, zapaści finansowe oraz częste wypaczenia w procesach transformacji ustrojowej i naprawy kolejnej RP."

jezu kto to pisal???????
  • Anonim

>Plim napisała:
    >>dziękuję.. .:* napisała:
    >>top co dzieje sie na scenie politycznej to porazka....moze
    >>kiedys cos sie zmieni...moze... powstaja nowe partie
    >>polityczne...nowi ludzie...np.www.wiernipolsce.p l
    >>
    >
    >
    >O mój bosh...weszłam na stronę...cytaty z
    >programu:
    >
    >"Dziś najbardziej wyszydzany jest Polak-katolik ,
    >wierny Bogu i swojej ojczyźnie. Dlatego, że
    >wiadomo iż dzięki takim ludziom Polska do
    >dziś istnieje ."
    >
    >"Naszym celem jest budowa Najjaśniejszej
    >Rzeczypospolitej"
    >
    >"W polityce Międzynarodowej:
    >Weryfikacja i nowe negocjacje umowy stowarzyszeniowej z U E
    >." - zmieniać umowę po podpisaniu? zapewniam,
    >że to niemożliwe.
    >
    >
    >Nowe partie? Nowi ludzie? Wszyscy prześcigają
    >się w tym kto jest świętszy...to jest
    >porażka...ja już chyba nawet obecną
    >ekipę wolę.
    >
    Jeśli każdy Polak przyjmie taką postawe jak Twoja no to zapewniam Cie że chuj z tego bedzie.
    Akurat to ugrupowanie wygląda bardzo obiecująco. Program jest przejrzysty i konketny(w wieksszoci).

Podstawowa różnicą miedzy tą partia a reszta jest fakt że można ja uznać bardziej za ruch patriotyczny, ponieważ powstała z troski o dobro ojczyzny a nie z przekonan politycznych.

Wiem że troszke idalizuje ale naprawde mi sie spodobali.

Zachęcam do zapoznania się z tą stroną http://www.wiernipolsce.pl

• bokbanana

matko boska chroń nas przed takimi wiernymi
  • matr

>Migel napisał
    >Jeśli każdy Polak przyjmie taką postawe jak
    >Twoja no to zapewniam Cie że chuj z tego bedzie.

tak tak, potem ci co nie z nami to przeciwko nam czyli zdrajcy narodu! no prosze cie, wojna sie skonczyla...

>Akurat to ugrupowanie wygląda bardzo obiecująco.
    >Program jest przejrzysty i konketny(w wieksszoci).

ze jak???? przejrzysty???? konkretny???

ten stek obietnic bez pokrycia nazywasz konkretem? :> hehehe kilka smaczkow...

"Znaczne obniżenie podatków dla przedsiębiorstw rodzimych." no tu juz mi szczena opadla...tego nawet nie skomentuje... byc moze autorowi nie byla znana zasada rownosci wobec prawa.

"Likwidacja bezrobocia np. napędzenie koniunktury taniego budownictwa mieszkaniowego opartego na produkcji terenowych wytwórni tanich materiałów budowlanych opartych o regionalne surowce." a skad te "terenowe" wytwornie sie wezma? se tak wyrosna? blablabla jak to bedzie pieknie ale konkretow brak..

"Karanie urzędników i polityków winnych nadużyć finansowych i prawnych do konfiskaty mienia włącznie." pieknie pieknie, ale teraz tez mozna robic..

" Natychmiastowa weryfikacja programów nauczanie , oraz eliminacja i wycofanie podręczników preferujących treści antypolskie i okłamujące historię polski." tzn jakie to sa ksiazki? bo rozumiem ze wycofanie oznacza ze one juz sa...

prosze mi tu nie pierdolic o konkretach, skrajny nacjonalizm i tyle...

>
    >Podstawowa różnicą miedzy tą partia a
    >reszta jest fakt że można ja uznać bardziej
    >za ruch patriotyczny, ponieważ powstała z troski o
    >dobro ojczyzny a nie z przekonan politycznych.

i znowu sie smieje do rozpuku! bo jak czytamy na glownej stronie:"Partia polityczna WIERNI POLSCE, jest ogólnopolskim ruchem społecznym ludzi, nie związanych z żadnymi układami politycznymi. Ruchem, który ma na celu przejęcie WLADZY w Polsce dla dobra całego Narodu Polskiego, a nie tylko dla wybrańców i tzw. elit." wiec o co chodzi? o wladze, jak kazdej partii... nie zamydlajcie ludziom oczu tymi farmazonami, juz programu politycznego tego czegos nie bede komentowal bo to jeszcze wiekszy zbior obietnic bez pokrycia i bzdur... po drugie partia czy ruch spoleczny? bo widze tu mala sprzecznosc w definicji..

>
    >Wiem że troszke idalizuje ale naprawde mi sie
    >spodobali.

idealizujesz??? idziesz na latwizne ot co.

>Zachęcam do zapoznania się z tą stroną
    >www.wiernipolsce.pl
    >
    >
    a ja odradzam jak ktos nie chce dostac apopleksji...
    jakis domorosly nacjonalista to wypocil i ktos w to wierzy, ehhh a ja sie potem dziwie ze Lepper u wladzy jest, ale ktos go wybral...
  • !@#$%^&*()

http://www.wiernipolsce.pl

To ludzie pokroju superlikwidatora Antoniego.
  • matr

gorzej...
  • bokbanana

to da sie jeszcze gorzej?
  • Anonim

>matr napisał
    >buhahaha... dobra strona...
    >
    >maly cytacik:"Wszystko to okazało się wielkim
    >oszustwem (Okragly stol - przyp. matr) a tymczasem
    >nastała twarda i brutalna rzeczywistość
    >zgotowana przez macki komunistyczne i ich sojuszników w
    >postaci wielkich kapitałów ponadnarodowych.
    >Szumnie zapowiadane procesy transformacji ustrojowej i
    >przekształceń spowodowały wyizolowanie elit
    >politycznych, gospodarczych, finansowych oraz
    >związkowych.
    >Zaczęły tworzyć się tzw. układy,
    >kluby, kliki działające na granicy prawa a
    >niekiedy poza nim.
    >W związku z tym większość narodu
    >stała się zakładnikami a wręcz
    >niewolnikami tych korupcyjnych przeobrażeń a ponad
    >to niewolnikami medialnymi (rotfl - przyp. matr), gdyż
    >media były sterowane przez ludzi z układu i
    >wmawiały obywatelom, że jest to jedyna i
    >słuszna droga.
    >Działania takie spowodowały duże
    >rozwarstwienie ekonomiczne , większość
    >społeczeństwa popadła w niedostatek i brak
    >pracy, a znikoma część ludzi z układu
    >zaczęła się szybko bogacić na
    >nieuczciwych transakcjach ustrojowych."
    >
    >niniejszym zostalem znikoma czescia ludzi z ukladu, bo sie
    >wzbogacilem :)))) hgeheheh prosze ja was, bardzo smieszna ta
    >strona... polecam poczytac heheh...

a co? wzbogaciłeś na nieuczciwych transakcjach ustrojowych? :D

• Anonim

Zdrajca z tego co nie wspiera swego
    hym... mój nowy opis na gg :D nie no zartuje. strona godna polecenia na smutne wieczory jesienne. zapraszam równiez do lektury strrony młodziezy wszech polskiej i wszelkich nacjonalistycznych ugrupowań. tak... bardzo fajne (czyt. zabawne) :):)
  • Anonim

hym... mój nowy opis na gg :D nie no zartuje. strona godna polecenia na smutne wieczory jesienne. zapraszam równiez do lektury strrony młodziezy wszechpolskiej i wszelkich nacjonalistycznych ugrupowań. tak... bardzo fajne (czyt. zabawne) :):)
  • Anonim

hym... mój nowy opis na gg :D nie no zartuje. strona godna polecenia na smutne wieczory jesienne. zapraszam równiez do lektury strrony młodziezy wszechpolskiej i wszelkich nacjonalistycznych ugrupowań. tak... bardzo fajne (czyt. zabawne) :):)
  • Anonim

>Migel napisał
    >Jeśli każdy Polak przyjmie taką postawe jak
    >Twoja no to zapewniam Cie że chuj z tego bedzie.

Taką postawę? Myślącą?! Analizującą? No nie, rzeczywiscie lepiej
    gnieździć się w swoich ksenofobicznych czterech scianach
    i brać wszystko bez namysłu.

>Akurat to ugrupowanie wygląda bardzo obiecująco.
    >Program jest przejrzysty i konketny(w wieksszoci).

Taki sam program to ja moge napisać w ciągu 10 min. Daj mi kwadrans a brzmieć będzie jeszcze ładniej. Czytałeś kiedyś postulaty np. Samoobrony, PSL-u czy jakichkowliek innych partii (och...bywają nawet ładniejsze)...tylko wiesz w życiu kazdego człowieka nadchodzi takie okres, że przestaje wierzyc w smoki, wróżki i swiętego mikołaja.

>Podstawowa różnicą miedzy tą partia a
    >reszta jest fakt że można ja uznać bardziej
    >za ruch patriotyczny, ponieważ powstała z troski o
    >dobro ojczyzny a nie z przekonan politycznych.

Skąd wiesz w jakim celu powstała? Zapewniam Ci, że przewodniczący każdej partii pol. w Polsce powie Ci, że właśnie jego partia została stworzona z troski o dobro ojczyzny.
    Po drugie, chyba nie umiesz odróżnić patriotyzmu od nacjonalizmu,
    który aż kuje w oczy.

>Wiem że troszke idalizuje ale naprawde mi sie
    >spodobali.

Gratuluję, tlyko wiesz to nie ejst kwestia gustu, tylko wiedzy, nauczki branej z historii Polski i zdrowego rozsądku. Fanatycy wspierani tlyko swoim ekstremizmem, bez zadnych konkretncyh programów, bez demokracji już rządzili w Europie...wyciagnijmy wnioski z ich porażek. Może uda nam się ominąć ten okres.

| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)