Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Niestety, nie będą to obeitnice z korzyscia dla Polaków.
    Donald Tusk ma zamiar zwracać mienie żydowskie - jest to podobno 60 miliardów $. Chyba jednak Michalkiewicz miał rację.
    http://wiadomosci.onet.pl/1708797,1...
  • Anonim

Ciekawe czy Syjoniści będą sprytni i zamiast majątku zechcą równowartości w złocie, aj waj.
  • Camilo Loco

"Powiedział, że nie jesteśmy w stanie usatysfakcjonować tych, którzy oczekują wysokich rekompensat rzędu np. kilkudziesięciu procent wartości majątku. Otwarcie mówił, że reprywatyzacja obejmie tyle, na ile będzie stać państwo, i że trudno zakreślić jej horyzont czasowy, ile będzie trwała"

Czyli gówno oddadzą, bo "państwo" na mało co stać, a co dopiero na zwrot wartościowej ziemi prawowitym właścicielom. Podkreślam, że nie mieszam tu narodowości czy religii danych osób.
  • Anonim

Oczywiscie, ze nasz kraj na to stać.
  • Camilo Loco

Nowak mówił o "państwie", czyli rządzie.
  • Anonim

>Pan Mateusz napisał
    >Oczywiscie, ze nasz kraj na to stać.

Aj waj, w ciemno się deklarujesz? Pomyślałeś o odsektach?
  • Anonim

Rzad dysponuje przeciez polskim budzetem. On tam wlasnie rocznie siega kolo 100 milardow zlotych bodajze
  • Anonim

>Pan Mateusz napisał
    >Rzad dysponuje przeciez polskim budzetem. On tam wlasnie
    >rocznie siega kolo 100 milardow zlotych bodajze

Przecież my jedziemy na deficycie cały czas, a nawet mamy długi po Gierku, aj waj.
  • Anonim

Widzisz. To Tusk zadluzy jeszcze bardziej nasz kraj - i bedziemy splacac i długi, i mienie Żydom
    A jak bedzie trzeba to nastapi "sprawiedliwa" prywatyzacja - czyli oddanie reszty polskich, panstwowych firm ofiarom Holocaustu
    No cos wymysla. Pienaidze oddadza; )
  • Anonim

Aj waj, prywatyzacja to już była i to raczej była forma takiej przystawki. Aj waj, poza tym nie zapominaj o tym, że odzyskanie długu to nie wszystko, Talmud przewiduje coś takiego jak odwet.
  • Anonim

Mateusz, pytam się po raz kolejny. Co sprawiło, że tak diametralnie zmieniłeś poglądy? Czyżby rozmowy z Loyalistem :>
  • mr. ricci

>мајк ha scritto
    >Mateusz, pytam się po raz kolejny. Co sprawiło, że tak
    >diametralnie zmieniłeś poglądy? Czyżby rozmowy z
    >Loyalistem :>

nie, ja tylko dziewczęta nawracam :>:>
  • piotruś

To dobrze, że w dolarach podał, bo teraz dolar jest słaby w stosunku do złotówki. Będą oddawać po obecnym kursie.....
  • Anonim

Jesli sa spadkobiercy- oddac. W tym momencie narodowosc nie ma znaczenia.

"ustawą będą objęci wszyscy Żydzi, którzy byli obywatelami polskimi do 1939 r., i procedura wnioskowania o zwrot mienia będzie bardzo prosta".

Ergo chyba wszystko w porzadku. Inna kwestia ze tez zupelnie nie moge pojac na jakiej podstawie prawnej organizacje zydowskie badz Izrael moga domagac sie przejmowania majatkow co do ktorych nie ma spadkobiercow. To jak dla mnie groteska i absurd. Ktos moze wie do czego sie odwoluja? Seriom ciekaw wiec prosilbym o odpowiedz nie w stylu- "bo rzadza swiatem"/ "bo gw".
  • mr. ricci

>Stubb ... ha scritto
    >Jesli sa spadkobiercy- oddac. W tym momencie narodowosc nie
    >ma znaczenia.
    >
    >"ustawą będą objęci wszyscy Żydzi, którzy byli
    >obywatelami polskimi do 1939 r., i procedura wnioskowania o
    >zwrot mienia będzie bardzo prosta".
    >
    >Ergo chyba wszystko w porzadku. Inna kwestia ze tez zupelnie
    >nie moge pojac na jakiej podstawie prawnej organizacje
    >zydowskie badz Izrael moga domagac sie przejmowania majatkow
    >co do ktorych nie ma spadkobiercow. To jak dla mnie groteska
    >i absurd. Ktos moze wie do czego sie odwoluja? Seriom ciekaw
    >wiec prosilbym o odpowiedz nie w stylu- "bo rzadza swiatem"/
    >"bo gw".

bo gw :>:>

nie wiem do czego się odwołują, chyba do niczego, spadki po obywatelach polskich teraz idą na skarb państwa, więc nie spodziewam się żeby przed wojną było inaczej. odszkodowanie - za co, komu, dlaczego? nie wiem, nie mogę sobie za bardzo wyobrazić :>

i to, co napisałem ja i kolega na prawicy - jak tak, to niech oddają polskie kamienice, albo majątki na kresach - nie da się? no cóż, widać należy powiedzieć tym, w stosunku do których się "da" żeby spierdalali :>:>
  • Anonim

Stubb: To proste, Aferałowie kręcą lody, założą fundusz obsługi zadłużenia żydowskiego, Fundusze Obsługi Zadłużeń to ich specjalność :)
  • Bartosz

Tusk w mych oczach jest już zupełnie skończony.

ok możemy oddać Żydom mienie pod warunkiem że wpłyną na Ukrainę i Białoruś i dostaniemy Grodno i Lwów... Co jest niewykonalne , nie dość że kraj ten zniszczono najbardziej ze wszystkich po IIWŚ i ratował Żydów to jeszcze trzeba nam dowalić :] sweet
  • bokbanana

wasze kamienice nasze ulice. dwa pokolenia temu to byla melodia powszechna. teraz jest inna melodia.

a co ma do tego 2 wojna swiatowa. to zydzi zaanektowali czechy i napadli na polske?

i czas wykreslic tuwima z listy poetów polskich
  • Camilo Loco

>Stubb ... wrote:
    >Jesli sa spadkobiercy- oddac. W tym momencie narodowosc nie
    >ma znaczenia.
    >
    >"ustawą będą objęci wszyscy Żydzi, którzy byli
    >obywatelami polskimi do 1939 r., i procedura wnioskowania o
    >zwrot mienia będzie bardzo prosta".
    >
    >Ergo chyba wszystko w porzadku. Inna kwestia ze tez zupelnie
    >nie moge pojac na jakiej podstawie prawnej organizacje
    >zydowskie badz Izrael moga domagac sie przejmowania majatkow
    >co do ktorych nie ma spadkobiercow. To jak dla mnie groteska
    >i absurd. Ktos moze wie do czego sie odwoluja?

Żydowskie prawo. :>
  • Wincu

NIech sobie wezmą madagaskar:)
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)