-
Anonim
ze znowum chory i sie nudze niezmiernie to przegladalem tematy tego grona i wlasciwie sensu stricte takiego nie bylo a skoro juz tak powazne dysputy jak aborcja sa itd wiec prosze- pozwolic gejom na adopcje dzieci??? Prosze o argumenta, szczegolnie strone za, bo jakos juz wszystkich zapomnialem.:) -
Anonim
Myślę, że powinno się pozwolić, bo oczywiste jest, że dzisiaj homoseksualiści mogą wychowywać dzieci i nikt ich nie kontroluje. Jeśli zezwoli się na adopcje to będzie to pojawi się prawna możliwość, aby patrzeć im na ręce. W końcu adopcja to nie jest supermarket, że bierzesz dziecko i wychodzisz. Jesteś później kontrolowany przez długi czas. -
mnd
-
Anonim
Przeciw. Cudów nie ma. Geje nie mogą mieć dzieci. Lesbijki nie mogą mieć dzieci. ( Ze sobą, jak ktoś by chciał się czepiać). Jest to niemożliwe. Abstrahując od innych powodów - uważam, że dlatego nie. Zdarza się, oczywiście, że czyjś rodzic odkrył swoją orientację "za późno" - nie widzę problemów, powodów, aby macierzyństwo czy ojcostwo utrudniać. Bo jest się biologicznym ojcem/matką.
-
-
Anonim
-
Anonim
> Lesbijki nie mogą mieć dzieci.
Lesbijki mogą mieć dzieci, mogą się wzajemnie sklonować. -
Anonim
>Czesław napisał
>> Lesbijki nie mogą mieć dzieci.
>
>Lesbijki mogą mieć dzieci, mogą się wzajemnie
>sklonować.
niee.. wystarczy zapłodnienie in vitro -
Anonim
-
Anonim
Mogą mieć jak chcą, przeciez jest możliwe wychodowanie plemnika na podstawie materiału genetycznego kobiety. Możliwe jest także wychodowanie męskiego układu rozrodczego i później zamontowanie go.
Podobnie jest z gejami. Można wychodowac komórkę jajową jednego geja, zapłodnić ją plemnikiem drugiego geja i zastosować in vitro u jakiejś kobiety(zapewne niedługo pojawi się taki zawód - płatna rodzicielka).
To wszystko jest możliwe i prędzej czy później wejdzie do powszechnego użytku. Zezwalając na adopcję dzieci przez homoseksualistów można się jakoś przed tym obronić jednocześnie zachowując pełną kontrolę.
Natomiast jeśli będziemy czekać udając, że nic nam nie grozi to dojdzie do katastrofy. Najlepszą obroną jest atak :) -
Anonim
hm tylko jedno ale- odkad to mozliwosc obejscia i zlamania prawa ma byc argumentem za jego zniesieniem. bardzo dziwna perpsektywa gdyby ja stosowac konsekwentnie... -
Anonim
Odkąd to sklonowanie się na terenie np. Korei Płd jest złamaniem prawa w Polsce? -
Anonim
jestem przeciw,nie widzę powodów "za". Dwóch mężczyzn biologicznie nie jest w stanie stworzyć rodziny, z założenia nie mogą mieć dzieci, więc nie widzę powodu czemu mieliby mieć prawo do adopcji. Natomiast jeśli wychowują swoje dzieci (np. lesbijka) to oczywiście państwo nie powinno w to ingerować. -
Anonim
Chociaż jestem lewackim oszołomem, to również jestem przeciw.
Przede wszystkim dlatego, że dziecko adoptowane przez dwóch gejów miałoby przej*bane w społeczeństwie.
Po drugie - jak już ktoś wyżej pisał: osoby tej samej płci przecież nie mogą mieć dzieci w sposób naturalny... -
KleksWGaciach D.
Najważniejszy argument za jest taki, że lepiej by dziecko było wychowywane w gejowskiej rodzinie niż w bidulu. Myślę jednak, że przy adopcji pierwszeństwo powinny mieć pary hetero, głównie z powodów społecznych ^^. -
KleksWGaciach D.
Pewnie każdy już to zna, ale co tam; ) http://www.youtube.com/watch?v=_qf0... -
Anonim
Kochani, nie rozumiecie podstawowego problemu. Nie ma znaczenia to czy jesteście przeciwni czy jesteście za. Chodzi o inny wybór:
a) adopcja przez pary homoseksualne zostanie zezwolona na chrześcijańskich zasadach
b) adopcję na swoich zasadach zalegalizują homoseksualiści, którzy w tej chwili są zajęci zdobywaniem władzy i którzy mają w dupie sytuację społeczną
Adopcja i tak zostanie zalegalizowana, bo chce tego bardzo silne lobby, pytanie jakich zasadach to się odbędzie. -
mr. ricci
>Czesław ha scritto
>Kochani, nie rozumiecie podstawowego problemu. Nie ma
>znaczenia to czy jesteście przeciwni czy jesteście za.
>Chodzi o inny wybór:
>a) adopcja przez pary homoseksualne zostanie zezwolona na
>chrześcijańskich zasadach
>b) adopcję na swoich zasadach zalegalizują
>homoseksualiści, którzy w tej chwili są zajęci
>zdobywaniem władzy i którzy mają w dupie sytuację
>społeczną
>
>Adopcja i tak zostanie zalegalizowana, bo chce tego bardzo
>silne lobby, pytanie jakich zasadach to się odbędzie.
jak już tak stawiać sprawę, to opcja b przyjdzie prędzej czy później albo bezpośrednio, albo zastępując opcję a :>:> -
Anonim
Moim zdaniem homoseksualiści jako ruch polityczny znikną podobnie jak komunizm, gdyż podobnie jak on jest wbrew logice i naturze.
Dlaczego komunizm jako ruch polityczny urósł w siłę? Bo zabraniano tworzenia związków zawodowych, wprowadzenia unormowanego czasu pracy i jeszcze kilku postulatów, którego z dzisiejszej perspektywy wydają się być "zdroworozsądkowe". Gdyby robotnikom dano to czego chcą to tacy ludzie jak Lenin nie mieliby co robić, nie zyskaliby poparcia, nie doszliby do władzy, nie byłoby ludobójstw itd.
Podobnie jest z homoseksualizmem jako ruchem politycznym. Za kilkadziesiąt lat wszystkim będzie się wydawało oczywiste, że lepiej, aby dziecko się wychowywało w towarzystwie dwóch gejów niż w przepełnionym patologiami domu dziecka.
Pytanie czy przed tym pewna grupa dewiantów o znaczących wpływach dojdzie do władzy i zaprowadzi swoje porządki... -
Anonim
no w Ugandzie mozna strzelac do ludzi ale to nie jest arg. za legalizacja morderstw. Wogole dziwny typ myslenia. Abstrahujac od faktu, zre nie na tej zasadzie komunizm urosl w sile, to i tak optyka- nie walczmy, moze zwyciezcy beda laskawi wtedy bardziej do mnie nie przemawia, moze ja nie wierze w Hegla poprostu?
Ad meritum- hm rozwincie arg. z nienaturalnosci... W koncu wiele rzeczy w spoleczenstwie (a moze i ono same) jest nienaturalnych... -
mr. ricci
tzw. zdrowy rozsądek to nie jest wartość stała i tyle, o to się rozbija cały racjonalizm w perspektywie historycznej.