Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://wiadomosci.onet.pl/1643490,1...
    wniosek oczywisty ale ciekawym gdzie to opublikowano:)
    btw moglby ktos moze znalezc linka do artykulu z nyt?
  • Anonim

"są wystarczające, aby mnie przekonać, że kara główna odstrasza i należy ją stosować w wypadku najgorszych przestępstw".

Mnie też to przekonało, przyznaję się, tym bardziej, że lepiej hmm... wyeliminować człowieka, niż skazać go na bycie ileśtam lat bezmyślnym warzywem.

• Anonim

http://www.nytimes.com/2007/11/18/u...

Proszę bardzo.
  • Anonim

jestes kochana:)
  • mnd

dla przypomnienia:

http://www.youtube.com/watch?v=5-2r...
  • Anonim

Czy nie ma tak, że są granice, zza których nie ma powrotu? U każdego znajdziesz coś dobrego, łącznie z największymi zbrodniarzami. Każdy człowiek, jaki żył na tej ziemi, miał swoje obawy, swoje nadzieje, swoje marzenia i swoje słabości. Nikt nie jest zły "do cna" i nie było człowieka, który by czegoś nie czuł. To jest na pewno prawda. No i właśnie, czy coś z tego wynika, mimo wszystko?
  • Anonim

Jednym po prostu trzeba zalozyc worek foliowy na głowe, obwiazac sznurkiem - i poczekac pare minut
    No czasami inaczej sie nie da.
  • GdCfos

>Maszeńka. napisała:
    >Nikt nie jest zły "do cna" i nie było
    >człowieka, który by czegoś nie czuł. To jest na pewno
    >prawda. No i właśnie, czy coś z tego wynika, mimo
    >wszystko?

Dlatego jest szansa że dostając tęgiego kopa po jajcach w postaci kary śmierci może zrozumieją co uczynili i zejdą z tego łez padołu pogodzeni z Bogem i ze światem. O wiele trudniej byłoby to osiągnąć z wizją więziennego gnicia do końca życia. To mimo wszystko akt miłosierdzia dla nich.
  • Anonim

>młot na debili napisał
    >dla przypomnienia:
    >
    > http://www.youtube.com/watch?v=5-2r...

Wprawdzie Kieślowski to jest fantastyczny reżyser, a Dekalog to majstersztyk, to nie rozumiem - jak po obejrzeniu Dekalogu V - mozna zmienic zdanie odnosnie kary smierci
    Główny bohater zasłużył na karę śmierci.
  • Anonim

>Gaston de Cerizay a écrit
    >>Maszeńka. napisała:
    >>Nikt nie jest zły "do cna" i nie było
    >>człowieka, który by czegoś nie czuł. To jest na pewno
    >>prawda. No i właśnie, czy coś z tego wynika, mimo
    >>wszystko?
    >
    >Dlatego jest szansa że dostając tęgiego kopa po jajcach w
    >postaci kary śmierci może zrozumieją co uczynili i zejdą
    >z tego łez padołu pogodzeni z Bogiem i ze światem. O wiele
    >trudniej byłoby to osiągnąć z wizją więziennego gnicia
    >do końca życia. To mimo wszystko akt miłosierdzia dla
    >nich.

To prawda, zgadzam się. Też mi się wydaje, że to lepsze ( dla nich również) rozwiązanie.
  • Anonim

>Pan Mateusz a écrit
    >>młot na debili napisał
    >>dla przypomnienia:
    >>
    >> http://www.youtube.com/watch?v=5-2r...
    >
    >Wprawdzie Kieślowski to jest fantastyczny reżyser, a
    >Dekalog to majstersztyk, to nie rozumiem - jak po obejrzeniu
    >Dekalogu V - mozna zmienic zdanie odnosnie kary smierci
    >Główny bohater zasłużył na karę śmierci.

Bo on biedny, zniszczony przez swe czasy. Ja też nie rozumiem. Zawsze to jest wielka, wielka tragedia ( szczególnie dla rodziny), ale nic nie usprawiedliwia pewnych zachowań, nic a nic.
  • rez

Jak to bodajże jeden z Żydów powiedział gdy go pytali czy mógłby odpuścić te wyroki na hitlerowcach i te całe poszukiwania ich po wojnie:

- To Bóg jest miłosierny, ja jestem tylko człowiekiem (oczywiście parafrazowałem zapewne).

• Gamsider_

>rez
    >Jak to bodajże jeden z Żydów (...)

Wiesenthal?
  • Wincu

Kara śmierci powinna być jak "sto pięćdziesiąt", chociaż mam też inne sposoby na resocjalizację
  • rez

>Gamsider_ napisał
    >>rez
    >>Jak to bodajże jeden z Żydów (...)
    >
    >Wiesenthal?

Dokładnie.
  • Kamil P.

"Dlatego jest szansa że dostając tęgiego kopa po jajcach w postaci kary śmierci może zrozumieją co uczynili i zejdą z tego łez padołu pogodzeni z Bogem i ze światem. O wiele trudniej byłoby to osiągnąć z wizją więziennego gnicia do końca życia. To mimo wszystko akt miłosierdzia dla nich."

A jak oni mają coś zrozumieć po śmierci, zawsze myślałem, że percepcja zanika wraz z końcem pracy mózgu:)
    Myslę , że kara śmierci jest złem, nie można zabijać. Optymalną karą jest kara dożywocia, ale taka z możliwością wyjścia po np. 30 latach, myśle że każdy zasłużył na kolejną szansę, a więksość morderców np. na leczenie psychitryczne bo ich czyny mogą od nich nie zależeć.
    Ktoś, nie pamiętam kto, kiedyś ładnie powiedział, że miarą rozwoju cywilizacji jest stosunek społeczeństwa do przestępców i chorych psychicznie. Myśle ,że stopień rozwoju naszej do czegoś nas zobowiązuje.
  • mr. ricci

>Kamil P. ha scritto
    >A jak oni mają coś zrozumieć po śmierci, zawsze
    >myślałem, że percepcja zanika wraz z końcem pracy
    >mózgu:)

to najwyżej nie zrozumieją, ale się ich pozbędziemy. jesteś idiotą, który wierzy, że po śmierci absolutnie nic nie ma naprawdę, czy tylko udajesz?

>Myslę , że kara śmierci jest złem, nie można zabijać.

bo co? bo zaniknie percepcja? łolaboga, toż to przeraźliwe.

>Optymalną karą jest kara dożywocia, ale taka z
    >możliwością wyjścia po np. 30 latach, myśle że każdy
    >zasłużył na kolejną szansę,

jak zasłużył?

>a więksość morderców
    >np. na leczenie psychitryczne bo ich czyny mogą od nich nie
    >zależeć.

chciałbym zobaczyć, jak się litujesz nad kimś, od kogo nie zależało np. sparaliżowanie cię.

>Ktoś, nie pamiętam kto, kiedyś ładnie powiedział, że
    >miarą rozwoju cywilizacji jest stosunek społeczeństwa do
    >przestępców i chorych psychicznie. Myśle ,że stopień
    >rozwoju naszej do czegoś nas zobowiązuje.

może i ładnie, ale bez sensu.
  • Kamil P.

mało widziałeś i troszkę masz węższe horyzonty od przeciętnego Polaka...

"to najwyżej nie zrozumieją, ale się ich pozbędziemy"
    +
    " jesteś idiotą, który wierzy, że po śmierci absolutnie nic nie ma naprawdę, czy tylko udajesz?"
    =
    więc jeśli ty wierzysz to chyba się szykujesz do piekła?:)

"chciałbym zobaczyć, jak się litujesz nad kimś, od kogo nie zależało np. sparaliżowanie cię."

to a propos tego, że mało widziałeś. Nie chciałbyś wiedzieć co dzieje sie z psychiką człowieka po spowodowaniu takiego wypadku. A dodatkowo muszę Cie zdziwic, ze wiekszosc chorych na oddziałach urazowych wybacza ludziom którzy spowodowali tego typu wypadek, jeśli wiedzą że nie było to umyślne.
  • mr. ricci

>Kamil P. ha scritto
    >mało widziałeś i troszkę masz węższe horyzonty od
    >przeciętnego Polaka...

blablabla, a umiesz coś powiedzieć, co by nie piało do mojego stanu wiedzy, a na przykład do twojego? czy tylko będziesz mi się tutaj onanizował swoim, pożal się boże, wykształceniem?

>"to najwyżej nie zrozumieją, ale się ich pozbędziemy"
    > +
    >" jesteś idiotą, który wierzy, że po śmierci absolutnie
    >nic nie ma naprawdę, czy tylko udajesz?"
    > =
    >więc jeśli ty wierzysz to chyba się szykujesz do
    >piekła?:)

chuj cię to obchodzi, do czego się szykuję, odpowiadaj na pytania, chyba że tchórzysz :)

>"chciałbym zobaczyć, jak się litujesz nad kimś, od kogo
    >nie zależało np. sparaliżowanie cię."
    >
    >to a propos tego, że mało widziałeś. Nie chciałbyś
    >wiedzieć co dzieje sie z psychiką człowieka po
    >spowodowaniu takiego wypadku. A dodatkowo muszę Cie

no, prawie mnie wzruszyłeś. gówno mnie to obchodzi, znaczy się.

>zdziwic, ze wiekszosc chorych na oddziałach urazowych
    >wybacza ludziom którzy spowodowali tego typu wypadek,
    >jeśli wiedzą że nie było to umyślne.

ojej, znowu prawie się wzruszyłem. chciałbym zobaczyć jak przebaczasz pojebowi, że ci pierdolnął sztachetą w kręgosłup i przerwał rdzeń. niesamowite by było.
  • Kamil P.

"chuj cię to obchodzi, do czego się szykuję, odpowiadaj na pytania, chyba że tchórzysz :) "
    "no, prawie mnie wzruszyłeś. gówno mnie to obchodzi, znaczy się"
    "ojej, znowu prawie się wzruszyłem. chciałbym zobaczyć jak przebaczasz pojebowi, że ci pierdolnął sztachetą w kręgosłup i przerwał rdzeń. niesamowite by było."

Wysoki poziom intelektualny tu mamy szanowni koledzy:)

"blablabla, a umiesz coś powiedzieć, co by nie piało do mojego stanu wiedzy, a na przykład do twojego?"

:))) LOL, a co mam sobie strzelać samobóje?:P byłeś w podstawówce?

"chuj cię to obchodzi, do czego się szykuję, odpowiadaj na pytania, chyba że tchórzysz :) "

i wszystko na temat:) mam propozycje: poczekajmy teraz we wszystkich tematach na opinie innych , ok?
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)