-
Kwas
-
Kwas
dzis przez 4 godziny probopwalem odpalic moj Ladzianke i cop i nic. swiece sie zarzucaja na carno jakby sie zalewala. na ssaniu wogole nic a na pelnym gazie tylko 2 cylindry ciagnely. jutro wynienie kopolke moze cos pomoze. czy ktos z was mial cos takiego ze swoim rydwanem? -
Mariusz Dunajewski
a mi cieknie chlodnica. musze sobie kupic ten uszczelniacz..podobno nie wsypuje sie go normalnie tylko do starych samochow robi jakies triki:/
może znasz przepis?:) -
Kwas
nie mam bladego piojecia a na opakowaniu nic ie napisali? musi byc instrukcja. jedyne ale to na ile masz wszystko skorodowane i czy nie bardziej sie oplaca wymienic calosc. mi chwilowo cieknie uklad hamulcowy. ale juz dzis zapalila po wymianie kopolki. -
-
To jest relaksik...
Co mi sie psuje :D:D:D Wy sie pytajcie co sie nie psuje :D A tak w ogole to Lada rządzi -
Mariusz Dunajewski
-
To jest relaksik...
Jak są mocno rozjebane i chcesz kupić nowe to na Jagiellońskiej jest sklep i tam sie dowiedz. Ale pewnie coś kolo 200pln. Wypukanie połowe tego albo i lepiej. Najlepiej weź młota i szpachle kup. Do tego farbka i za 100 bedą prawie jak nowe :)) -
Tylko kup oryginalne rosyjskie, bo inne sa duzo gorszej jakosci... (chodzi o blache!)
-
Anonim
Jak sensownie pozbyc sie rdzy wylazacej punktowo (po zimie wylazl szajs)? Niektorzy mowia, zeby szlifowac i packac czyms tam, inni zeby pomalowac Hamerridem. Dodam, ze wychodzi takze spod uszczelek przy szybach, a nie potrafie i nie bardzo chce wyjmowac szybe :0 jakies porady dla poczatkujacego ?? Pozdro. -
Mariusz Dunajewski
wystarczylo wypukac za 50 zl. Wyglada profesjonalnie czyli jakby nigdy nic..:)
Teraz wkurza mnie kolejna rzecz!!Jebane klamki!!tylko ta od kierowcy zawsze działa poprawnie -
Du schlampe ohne ausbildung
Uwielbiam inżynierów rosyjskich za iście finezyjne rozwiązanie wlotu powietrza do dmuchawy w samarze po prostu cudowne uczucie zadymki liściennej z kratek wentylacyjnych. -
Hubert
>Smoked napisał
>Jak sensownie pozbyc sie rdzy wylazacej punktowo (po zimie
>wylazl szajs)? Niektorzy mowia, zeby szlifowac i packac
>czyms tam, inni zeby pomalowac Hamerridem. Dodam, ze
>wychodzi takze spod uszczelek przy szybach, a nie potrafie i
>nie bardzo chce wyjmowac szybe :0 jakies porady dla
>poczatkujacego ?? Pozdro.
Odpowiedz troszke nie na czas ale ..; ) Takie male plamki kiedy rdza jeszcze nie zaczela spulchniac blachy najlepiej jest czyscic zwyklym plynem takim jak "Cif" czy innym mleczkiem .. Nakladasz sobie na gabke troszke plynu i delikatnie szorujesz; ) podkreslam delikatnie bo jak przytrzesz za mocno to lakier moze sie zetrzec razem z rdza ; ) -
Anonim
Mnie zdziwił tylko jeden fakt. Bliżej nieokreślony czas temu przepaliły mi się dwa bezpieczniki niemal pod rząd. W odstępie jednego dnia. Najpierw poszedł ten zabezpieczający między innymi klakson, potem walnął topik od awaryjnych i kierunków. Wymieniałem oczywiście natychmiast po fakcie, ale mnie to zastanawia. W nissanie nie walnął mi jeszcze żaden, przynajmniej nic takiego nie pamiętam. Wygląda na to, że w ładach to dość częste zjawisko. Mam rację??? Acha... i jeszcze jedno... jak palą się lampki oświetlenia wnętrza i załącze dodatkowo np. kierunek, to światełka w kabinie lekko przygasają i rozjaśniają się... cyk, cyk, cyk... obojętnie czy alternator ładuje czy nie... normalne to??? W nissanie też czegoś takiego nie mam. Dlatego sie pytam. -
NESLI
-
Anonim
-
cezi17
z takich bardziej pamiętnych, bak na dnie przegnił i się sączyło. trzeba było wyjąć, poxilina w rękę i naprawione. ostatnio kabelek od przerywacza pod kopółką się odlutował. przez 3km szarpało, coraz mocniej aż w końcu silnik zgasł. po obrotomierzu się zorientowałem gdzie należy szukać, taśma w rękę i do domu dojechałem. Nakrętka od koła na wale napędowym co pasek siedzi się odkręciła... ale diagnoza padła jeszcze w garażu.