- 1
- 2
-
Krzysiek
Cześć, czy ktoś mógłby opisać w jaki sposób można podłączyć się do WiFi na uniwerku? Próbowałem, podobnie moi koledzy, ale pomimo "doskonałej łaczności" i pobrania IP nie da sie wejsc na żadną stronę. Innymi słowy, połączenie jest wykrywane,ale zero z tego korzysci.
Jesli ktoś ze starszych ma pojęcie jak to zrobic bardzo prosze o dokładną instrukcję
pozdrawiam -
KitKa(t)
a w ktorym miejsu? w BUWie musisz podac haslo i login, jest tez chyba ograniczenie czasowe po ktorym trzeba sie relogowac.
podobno jest wifi w starym buwie, ale nigdy nie probowalem. na karowej jest w okolicach kanciapy samorzadu, odsylam do grona socjologii. o wiekszej ilosci hot spotow nie wiem. -
Krycho
Widze,ze jestes z prawa. Mamy dostep do sieci wydzialowej, ktora dostepna jest w CII, CIII i chyba w starym BUWie.
Poszukaj info na stronce wydzialowej (kiedys jak byl stary layout to wiedzialem gdzie to jest - teraz nie wiem)
Poza tym mamy dostep do sieci w BUWie. Z tego co pamietam login to numer karty bibliotecznej (oops! teraz chyba nie ma? to moze numer legitki) Haslo numer PESEL. -
Arisa
-
-
KitKa(t)
co to MIM? i gdzie to?
swoja droga, przydaloby sie ogolnodostepne wifi z logowaniem dla studentow, jak w buwie... na calym kampusie i w pozostalych budynkach na krakowskim, albo i wlacznie z ulica. eh, marzenia... -
Doman
MIM to wydział Matematyki Informatyki i Mechaniki, na kampusie Ochota, przy ul. Banacha. Akurat u nas jest internet w całym budynku (choć w niektórych zaułkach sa problemy z zasięgiem) i zdaje się, że nadajemy jeszcze do Żwirka i Muchomorka, ale tego to już nie jestem pewien. -
♫
wifi jest w starym buwie, ale nie nazywałbym tego internetem
jak gadu odpali to szał -
KitKa(t)
myslalem, ze MIM to Magia i Miecz (taka gazeta fantasy byla kiedys; )
sa jakies wiadomosci o planach objecia netem calego UW ? -
He ran into my knife 10 times
-
Doman
-
bartek
a nie orientujecie sie jak sprawa wyglada na WDiNP??? Nowy Swiat 67, 69 i KP3?? -
e.
-
KitKa(t)
nie probowalem, ale watpie. w przyszlym tygodniu powinni mi przyslac spv e650, zobacze co wykryje. -
Życie jest cudem
Magia i miecz! moja ulubiona gra z dzieciństwa; )
gra w to ktoś jeszcze?... -
jazzelicious
-
Bartez
WiFi ma być [podobno] na ISNS-ie ale na razie nie ma. A co do campusu to mam pytanie czy WiFi chodzi tylko na XP albo Linuxie ?? Zależy mi na info jak dostosować palmtopa do WiFi na uniwerku bo korzysta on z Win 2.0 dla palmów ? Czy przewidziano w ogóle taką opcję ?? -
Doman
Obsługę WiFi wprowadzono w WindowsXP, ale nie znaczy to, że w starszych systemach nie będzie działać - ważne, żeby producent karty dostarczył sterowniki pod starszy system. Z palmami zapewne jest podobnie. -
Anonim
Jeśli może być problem ze starszymi systemami, to czy takie same kłopoty mogą być z Vistą (z Vistą generalnie są same problemy, ale jest ładna XD )? -
Doman
Nie no bez przesady. Gdyby Vista nie obsługiwała WiFi MS wykopałby sobie dół pod własny grób ;) Ze sprzętem też Vista nie powinna mieć problemów, w końcu to nowszy system. Największe problemy są z działaniem programów pisanych pod XP, ale to już inna bajka. -
KitKa(t)
z tego co wiem, to nie istnieje cos takiego jak wifi pod xp czy linuxa. to jest kwestia protokolu, w jakim jest wysylany sygnal (np. 802.11 a/b/g, gdzie literki to kolejne, nowsze wersje z roznymi poziomami zabezpieczen). tylo od Waszej karty sieciowej zalezy, czy odczyta sygnal. dlatego starsze laptopy miewaja problemy z nowymi hot-spotami. podobnie moze byc ze starszymi palmami. podkreslam jednak, ze to nie do konca wina systemu operacyjnego, tylko hardware'u.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
dla byłych, przyszłych i obecnych studentów UW (; PS: czytamy regulamin...
Miejsca grona (25)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
Klub Muzyczny Red Star Aleja Wilanowska 361, Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
- Dodaj miejsce