Chełm [1089]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • best fan disco

zaswiadczenie odebralem
    i jade glosowac
    pozder 4 all
  • Major Major Major Major

to i ja coś dorzucę:

http://nieglosuj.pl/

;)
  • prezydent

oddawanie niewaznego glosu jest rownie bezsensowna jak w ogole nie uczestniczenie w wyborach. mysle, ze to powazniejsza sprawa i trzeba sie dobrze zastanowic. jesli komus sie podoba panstwo prawa i sprawiedliwosci, niech glosuje na braci k. ja postaram sie glosowac mimo, ze rzeczywiscie nie ma zbyt duzego wyboru, na pewno nie pis i nie po
  • Anonim

Zeby nie bylo jednostronnie dorzuce podobny obrazek :P

A glos oddam, nie wiem jeszcze na kogo. Na pewno nie LiD, SO, PO.
  • Anonim

>.aDaMz. napisał
    >Zeby nie bylo jednostronnie dorzuce podobny obrazek :P

http://www.niepokorny.org/szity/glo...

• użyszkodnik

>.aDaMz. napisał

>A glos oddam, nie wiem jeszcze na kogo. Na pewno nie LiD,
    >SO, PO.

co to jest SO?? ja sie nie orientuje juz chyba
  • Anonim

SO to SamoObrona.
  • użyszkodnik

jakby oni wygrali to na kazdym kroku by byly blokady. nieeeeeeee wystarczy ze na ukrainie blokada funkcjonuje przez prawie caly czas. nam ich nie trzeba :P
  • Anonim

hmmm zaciekawilo mnie jedno co takiego jeden z przedmowcow wie co Grabczuk zrobil a czego nie zrobil, czy ocenia stan miasta chelma z materialow propagandowych rozpowszechnianych przez inne partie czy z wlasnych doswiadczen empirycznych... zreszta nie wazne, a co najblizszych wyborow... choc zdecydowanie bede glosowal za PO, uwazam ze tak naprawde najwieksze szanse na wygranie wyborow niestety ma PiS, z tego wzgledu ze do wiekszosci ludnosci wiejskiej dociera jedynie telewizja publiczna oraz "jedynie sluszna radiostacja" tj. radio maryja, ktore jak wiadomo stoja murem za rzadem (nie mowie ze tvp jest to stacja stricte pisowska poprostu ta stacja znajduje sie pod wplywem kazdego rzadu ktory jest aktualnie przy wladzy), ukazuja one jaki to pis jest wspanialy i ze premier stara sie poprawic poziom zycia polakow, a partie opozycyjne jedynie niwecza jego starania.. wiec podsumowujac ludzie ci widza jedynie bardzo subiektywny obraz sytuacji w naszym kraju i beda przekonani ze jedynym dobrym wyborem bedzie znowu pis (samoobrona odpada, po swoich udzialach w roznego rodzaju aferach)
  • semen Jr.

>Karol napisał
    >>semen Jr napisał
    >>Karol czy to prawda?
    >>
    >>jesli tak to masz moj glos
    >
    >E tam...namówili mnie, Nowy Tydzień Chełmski zrobił
    >wokół tego trochę szumu, bo wyszło że na liście jest
    >tylko 4 osoby z Chełma, w tym lediw jeden
    >student...generalnie to efekt tego że ordynacja wymusza
    >wystawienie dużej listy. Chciałem jeszcze przepchnąć
    >jedną osobę z UPR, ale skrócone terminy rejestracji list
    >pokrzyżowały plan.

ale 18 miejsce na liscie... może za 4 lata...

ale i tak porzadny z Ciebie Czlowiek...
  • Novacaine

a ja i tak i tak zgłosuję na LiD. napewo lepsze to, niż ci wszyscy prawicowi neofaszyści. i zdania nie zmienię.
  • Anonim

>Novacaine napisała:
    >a ja i tak i tak zgłosuję na LiD. napewo lepsze to, niż
    >ci wszyscy prawicowi neofaszyści. i zdania nie zmienię.

Takie same. Roznica jest tylko nazwa. :P
    Poslugujac sie definicja neofaszyzmu z wikipedii, mozna dojrzec pewne podobienstwo w zamiarach partii rzadzacej jeszcze dosc niedawno w Polsce - PZPR, ktorej to czlonkiem byl m.in. p. Kwasniewski. A tak poza tym faszyzm narodzil sie ze skrajnej lewicy. :)

Konserwatyzm i liberalizm z neofaszyzmem raczej nic wspolnego nie maja. A sam eLPeeR, uznawany za faszy, nazi etc, czerpie swoje inspiracje od przedwojennej endecji. A wtedy faszyzm dopiero raczkowal.

Nie chce sie klucic i kogos przekonywac do czegos, tak tylko napomknalem.
  • Novacaine

>.aDaMz. napisał
    >>Novacaine napisała:
    >>a ja i tak i tak zgłosuję na LiD. napewo lepsze to, niż
    >>ci wszyscy prawicowi neofaszyści. i zdania nie zmienię.
    >
    >Takie same. Roznica jest tylko nazwa. :P
    >Poslugujac sie definicja neofaszyzmu z wikipedii, mozna
    >dojrzec pewne podobienstwo w zamiarach partii rzadzacej
    >jeszcze dosc niedawno w Polsce - PZPR, ktorej to czlonkiem
    >byl m.in. p. Kwasniewski. A tak poza tym faszyzm narodzil
    >sie ze skrajnej lewicy. :)
    >
    >Konserwatyzm i liberalizm z neofaszyzmem raczej nic
    >wspolnego nie maja. A sam eLPeeR, uznawany za faszy, nazi
    >etc, czerpie swoje inspiracje od przedwojennej endecji. A
    >wtedy faszyzm dopiero raczkowal.
    >
    >Nie chce sie klucic i kogos przekonywac do czegos, tak tylko
    >napomknalem.

hmm...widocznie debil ze mnie niemiłosierny, albo i moi dotychczasowi nauczyciele historii również debilami są, bo na hirze dosyć dobrze słyszałam o tym, że faszyzm cechuje się m.in. skrajną niechęcią do liberałów i komunistów [czyli lewicy, która ostatnio b. chętnie jest tak określana przez 'jedyną słuszną partię rządzącą']. i że tak jeszcze spytam - która partia tak silnie wjeżdża na patriotyzm, że aż to lekkim nacjonalizmem zalatuje - pis czy lid?? która partia tępi wszelkie przejawy odrębności? która partia cechuje się zachowaniami dyskryminującymi wszelkie mniejszości??

zanim zaczniesz coś pieprzyć, to miej chociaż jako takie pojęcie o tym o czym mówisz... moherku...
  • Anonim

Faszyzm jak i narodowy socjalizm czerpia pewne aspekty z socjalizmu - doktryny typowo lewicowej, tak? Tak. Faszyzm i narodowy socjalizm jest i prawy i lewy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Faszyz... - "W publikacji tej francuscy socjaliści: Georges Sorel, Charles Peguy i Hubert Lagardelle zostali wskazani jako źródła faszyzmu."

To ze nie lubi liberalizmu i komunizmu nie znaczy, ze nie jest lewicowy.

Jako, ze LiD nie wjezdza na patriotyzm wcale, a PiS tylko udaje, bo i tak tylko pieniadz sie liczy, powiem, ze zadna z nich.

Wybacz, ale nie jestem, jak to ujelas "moherkiem", a moja babcia nawet nie wie na jakich falach nadaje "jedyna sluszna rozglosnia", poniewaz trzezwo mysli i woli Program Pierwszy Polskiego Radia (zebys sie nie przyczepila :P). :)
  • Novacaine

pewne aspekty czerpane z doktryny lewicy jednakże nie zmieniają faktu, że jest to nurt prawicowy. ot, taki wyjątek dla potwierdzenia reguły. sorry za moherka, poniosło mnie.

ogólnie to peace ^.^
  • Anonim

Nic sie nie stalo. :)
  • Anonim

Uuu widze rozkrecila sie dyskusja na temat polityki.. az mnie korci zeby sie wypowiedziec.. :)
    chyba jednak sobie odpuszcze;)

pzdr
  • użyszkodnik

>Novacaine napisała:
    >pewne aspekty czerpane z doktryny lewicy jednakże nie
    >zmieniają faktu, że jest to nurt prawicowy.
    >
    >ogólnie to peace ^.^

zaraz zaraz (to chyba ja sie znowu gubie w tych politycznych zawilosciach ale nie szkodzi zapytac) lid to jest chyba polaczenie sld i (??) demokraci.pl (nie jestem pewien) a sld to skrot od sojusz lewicy demokratycznej. wiec lewica to nurt prawicowy??

jednego mam pewnosc. ogolnie peace
  • Novacaine

yyy... teraz to nawet ja się pogubiłam o co tak właściwie be :| idę spać. jutro od 8 anatomia; /
  • Karol

>paczex/micz napisał
    >>Novacaine napisała:
    >>pewne aspekty czerpane z doktryny lewicy jednakże nie
    >>zmieniają faktu, że jest to nurt prawicowy.
    >>
    >>ogólnie to peace ^.^
    >
    >zaraz zaraz (to chyba ja sie znowu gubie w tych politycznych
    >zawilosciach ale nie szkodzi zapytac) lid to jest chyba
    >polaczenie sld i (??) demokraci.pl (nie jestem pewien) a sld
    >to skrot od sojusz lewicy demokratycznej. wiec lewica to
    >nurt prawicowy??
    >
    >jednego mam pewnosc. ogolnie peace

Demokraci.pl to zawsze była lewica laicka ciążąca ku centrum. Niezależnie od tego czy nazywała się UD, UW czy jeszcze inaczej.
| |

Grono dla ludzi mieszkających, pochodzących z Chełma, oraz zaprzyjaźnionych osób z innych miast...

Fotki

Miejsca grona (7)