-
hoax
REVEROX (Indie Rock - Warszawa)
+
after party : British Invasion
czyli V/A Team (Dj Hoax & Mr. Flick)
Indie,Punk,New Wave,Brit Rock.
Reverox :
Zespół powstał w mrokach listopada 2004 r., aby przybrać
swoją ostateczną formę w styczniu 2005. Skład tworzą
czterej panowie odpowiednio dwie gitary, solidny bas i dynamiczne bębny. W swojej muzyce ograniczają do minimum arsenał wykorzystywanych efektów przetwarzających dzwięk, koncentrując się na ekspresji płynącej bezpośrednio z połączenia ciał i instrumentów. Brzmienie uzyskane w efekcie to przestrzeń na której przecinają się scieżki prowadzące z Londynu, Nowego Yorku i Warszawy. Chociaż Reverox nie święcił jeszcze nawet swoich pierwszych urodzin był już gościem radia Bis i został zaproszony jako support przed The Car is On Fire na koncercie w Toruniu. Jest to zdecydowanie jeden z najlepiej zapowiadających się zespołów rockowych na Polskiej ziemi.
http://www.reverox.com/
Zaprasza my.
plakat : http://img490.imageshack.us/img490/...
5,-
prosze o powiadomienie swoich znajomych i z gory dziekuje :)
V/A Team/ Hoax & Flick
(przepraszam jeśli ktoś uzna to za spam . ) -
hoax
Zbliża się pierwszy piątek miesiąca, czyli kolejna edycja...
GOD SAVE THE QUEEN
(Fuck Art !)
V/A Team w składzie Dj Hoax i Mr. Flick w swoim klasycznym repertuarze
Brytyjsko-około-Brytyjskim z przewagą gitar. Kto był ten wie, kto nie był
ten się dowie, a kto nie przyjdzie ten jest słaby.
Magiczny świat Brit Popu/Rocka | Punk Rocka | New Wave | Indie
2 Grudnia
Jadołodajnia Filozoficzna (dobra 33/35)
start: 2100
wlot : 5 PLN
http://img366.imageshack.us/img366/...
Zapraszamy ! -
hoax
God Save The Queen
Druga eksplozja sylwestrowej petardy. Pierwszy piątek w nowym roku, a więc jak zwykle , Jadłodajnia Filozoficzna i V/A Team !
Niepierwsza , ani druga , ani trzecia taka impreza w mieście.
indie/britpop/newwave/punk
6 Stycznia Piątek
20:30
wstęp: 5zł
Jadłodajnia Filozoficzna
Dobra 33/35
Zapraszamy
-
-
hoax
CNN headlines:
Amerykańscy naukowcy odkryli interesującą zależność, pomiędzy każdym pierwszym piątkiem miesiąca a zwiększoną aktywnością młodych ludzi w okolicach ulicy dobrej.
Naukowcy nie są zgodni, co do przyczyn tego faktu, ale prawdopodobnie chodzi o imprezę z brytyjską muzyką gitarową...
Masz ochotę ?
Various Artists (djHoax & mrFlick)
/indie/Britpop/punk/newwave/
03.02.2006 Piątek
Jadłodajnia Filozoficzna
Wstęp : 5zl
Start : 20 30
Plakat : http://img75.imageshack.us/img75/92...
powiadomcie swoich znajomych !
zapraszamy V/A Team
-
vil
Poszłabym, ale DJe ostatnio trochę dali ciała. Mało było rzeczy znanych i świetnych do skakania (bo ja, niczym inż. Mamoń preferuję melodie, które już znam), za dużo nowinek tego i ubiegłorocznych. No i coś im się płynność muzyczna nie udała.
Ale możliwe, że to przez to, że jestem z pokolenia Oasis, Blur, RH, Stone Roses i Becka, a nie Bloc Party czy innych Franzów. -
hoax
hm , zastanawiam sie czy się jednak nie pomyliłaś ? napewno chodzi o god save the queen ? zawsze zdawało nam sie że gramy mało nowego indie a brit pop i sound z lat 80 zawsze był u nas na ważnym miejscu w secie . -
Boy Division
wydaje mi sie, ze jestes glownie z pokolenia ludzi gluchych skoro nie umiesz odroznic The Smiths i The Jam od Francy Ferdynanda i Kloc Party, ktore to stanowia zaledwie drobny element repertuaru.
ale moze to dlatego, ze ja jestem z pokolenia Ganf of Four i Siouxsie. -
mefju
-
vil
Prawdę mówiąc nie bardzo widzę, jakim prawem Panowie mnie obrażacie? Czy nie wolno mi mieć swojego zdania? Napisałam, że ostatnia impreza w Jadło nie bardzo mi się podobała za względu na muzykę, ale chyba mam prawo? Czy musi się podobać każdemu? Rozumiem urażoną DJską dumę (i przepraszam, że wyraziłam się mało elegancko), ale zaraz wyzywać mnie od głupich, pardon: głuchych i uszkodzonych?
Przyznaję, że gdzieś na smętnych początkach imprezy było Cocteau Twins (brawo!). The Smiths byli raz (przy mnie), a gdy wychodziłam śpiewał solowy Morrissey. Cornershop też w sumie był fajny. W sumie naliczyłam jeszcze jakieś 5 czy 6 piosenek, które usłyszałam z radością i obawiam się, że moim błędem mogło być to, że wyszłam jakoś niedługo po północy - możliwe, że wszystkie wspaniałości przygrywały później tym wszystkim pijanym w sztok nastolatkom.
PS. Ale szacunek za samą ideę imprezy.
PS2. @ mefju: jestem z pokolenia, które słuchało np. Oasis, nie napisałam, że ich wielbię. Poza tym, ocenianie kogoś według takich kryteriów... proszę... -
mefju
No sorry, może to moje zboczenie i wielka niechęć do braci G. zadziała, ale "pokolenie Oasis" brzmi IMHO strasznie i tyle... nie chodziło o obrażanie i ani ocenianie... Ale pojechałaś po DJach dość ostro, więc się nie dziw reakcji... -
Anonim
-
Boy Division
Powiem tak.
Opinie mozna wyrazac na bardzo wiele sposobow i to akceptuje. Mozna miec zdanie negatywne, badz pozytywne na dany temat. Mozna lepiej lub gorzej je uargumentowac. Natomiast pisanie nieprawdy to cos zupelnie innego.
"Mało było rzeczy znanych i świetnych do skakania"
to mamy chyba inna definicje "fajnych rzeczy".
Nie wiem, w czym sie przejawia "plynnosc" i chetnie uslysze jakas definicje ?
A co do pokolen to coz. nie u wszystkich wiek ksztaltuje gusta.
Na szczescie to nie moja wina, ze masz ograniczony zasob znanej muzyki i nie trafilismy w Twoje gusta. Mysle, ze zbojkotowanie przez Ciebie imprezy (podobnie jak przez np. Twoich znajomych, czy myslacych podobnie), skoro zle sie bawilas bedzie najlepszym wyjsciem.
Preferowalbym jednak pisanie dla odmiany prawdy i formulowanie argumentow nie emocjonalnych, a racjonalnych. -
ina
Vil, coz, ja rowniez moge o sobie powiedziec, ze jestem z pokolenia britpopu i madchesterow. Moze nie Oasis, ale Stone Roses, czy Suede jak najbardziej.
W zwiazku z tym CIESZY MNIE wlasnie, ze jest tak malo Franzow czy Bloc Party. Jesli Ty zauwazasz glownie takie kawalki, a nie SWIETNIE dobrany postpunk, nowa fale, czy inne utwory, ktore naleza juz do klasyki i kanonu muzyki brytyjskiej to przykro mi - ale nie swiadczy to o Twoich zadnych przyzwyczajeniach, czy preferenacjach, ale IGNORANCJI.
Podobno najlepiej bawimy sie przy kawalkach, ktore znamy. Poznaj troche muzyki, poznaj troche historii, a bedziesz bawic sie lepiej. Pozdrawiam. -
-
vil
Nie przeczę, że moja ocena była tylko li wyłącznie subiektywna i emocjonalna. Muzyka to dla mnie nie matematyka i racjonalnie nie podchodzę do niej z całą pewnością. Podobnie jest z "rzeczami fajnymi" - bardzo możliwe, że definicje tychże mamy różne - nie będę przytaczała swoich, ponieważ dysponując swoim boleśnie ograniczonym gustem muzycznym mogłabym podać przykład, który by kogoś obraził (dajmy na to, nie związany z omawianymi tu gatunkami). Wynika z tego jednak, że skoro są to kwestie subiektywne, z całą pewnością nie pretendują do miana prawd objawionych, więc nadal nie mogę się zgodzić z zarzutem Oz'a, że skłamałam.
Co miałam na myśli pisząc o "płynnosci"? Chyba te dwie (bodajże) niespodziewane przerwy - to już trochę czepialskie jest, fakt, przepraszam. Generalnie, moje umiarkowane zadowolenie wynika pewnie z faktu, że podświadomie porównałam sobie GSTQ do innych imprez z podobną muzyką, na których z tych czy innych względów (np. lepsze warunki lokalowe) bawiłam się lepiej. I to też nie jest racjonalny argument.
Myślę jednak, że pora w tym momencie zakończyć dyskusję na ten temat, ponieważ nie czuję się na siłach dyskutować z kimś, kto robi sobie osobistą wycieczkę i obraża mnie, zarzucając głuchotę, ograniczenie i brak gustu muzycznego. To są różne poziomy rozmowy, moim zdaniem.
Imprezy w których uczestniczę wybieram sobie sama. Podobnie moi znajomi. Dziekuję. -
Boy Division
Widzisz. zareagowalem tylko na ton jaki narzucilas, nie przeszkadza mi bron boze to, ze ktos sie zle bawi na tych imrpezach, a bywajac na innych uznaje je za lepsze. trudno, a moze nawet na szczescie nie podoba nam sie wszystkim to samo prawda ?
Co do warunkow sprzetowych to coz, zgadzam sie z Toba w pelni. Nigdy nie pretendowalem do miana "Dj'a" w kategoriach miksowania gitarowej muzyki, a raczej selektora. Pod tym wzlegem zawiodly przedmioty martwe a nie czynnik ludzki, chociaz jesli komus nasze talenty do skladania setow tez nie przypadaja do gustu to coz, moge conajwyzej rozlozyc rece.
Jedyne co mnie uderzylo to mowienie nieprawdy. Jesli Cie obrazilem i potraktowalas to zbyt osobiscie to przepraszam, ale prosilbym o frmulowanie swoich subiektywnych opinii na podstawie konkretnych faktow.
naprawde. to jedyne co mnie interesuje, BARDZO chetnie poslucham krytyki i na forum publicznym z nia bede polemizowal o ile bedzie PRAWDZIWA.
pzdr. -
Boy Division
THIS IS POP !
z def.:
"POP - skrót od muzyki popularnej.
W najszerszym sensie muzyka pop
jest po prostu każdym rodzajem muzyki rozrywkowej,
niezależnie od jej charakteru.
W węższym zakresie muzyką pop'ową nazywa się, bardziej "miękką" charakteryzujący się prostotą, melodyjnością
oraz szerszym użyciem syntezatorów i studyjnych technik nagraniowych."
Dawke niezależnego/alternatywnego gitarowego Pop'u, czyli muzyki niepopularnej
pomiksuje dla was V/A Team (djHoax&mrFlick).
23.02 (Czw.)
Jadłodajnia Filozoficzna
ul. Dobra 33/35
start : 2100
wlot : 0 PLN.
Plakat : http://img113.imageshack.us/img113/... -
hoax
God Save The Queen
Odwilz dotarla wreszcie i na ulicę Dobra... odtajałe z zimowego zastoju nogi ruszaja na parkiet, a zmarzniete twarze wystawiaja sie do slonca! dawke wiosennej energii rodem z wielkiej brytanii i okolic wstrzykuje jak zwykle duet djHoax & mrFlick (V/A Team) ! kalosze w paski i parasolki w union jack'a !
Spodziewajcie się wszystkiego :
IndieIBritpopInewwaveIpunk
3 marca 2006
Jadłodajnia Filozoficzna
ul.Dobra 33/35 Warszawa
Start : 20 30
Wjazd : 5 zł
V/A Team Zaprasza ! -
Boy Division
God Save The Queen
05.05. pt
Jadłodajnia F. (dobra33/35)
5 Maja jest 125 dniem w kalendarzu Gregoriańskim (126 w roku przystępnym), a do końca roku jeszcze 240 dni.
Każda pora roku ma średnio 92 dni.
5 Maja 1260 r. Kublai Khan został królem imperium Mongolskiego, w 1916 Amerykańscy Marines najeżdżają Republikę Dominikany, w 1992 wypuszczona zostaje gra Wolfenstein 3D jako pierwszy FPS.
5 maja 2006 roku w Jadłodajni V/A Team w repertuarze brytyjskiej gitarowej muzyki oraz okolic.
V/A Team
djHoax/mrFlick
indie|britpop|newwave|punk
s:2030
w:5,-
plakat : http://nnk.art.pl/inadffrentstylee/...
ZAPRASZAMY -> prześlijcie dalej znajomym -
Boy Division
02.06 piątek
GOD SAVE THE QUEEN
indie|britpop|newwave|etc.
Podobnie jak w każdy pierwszy piątek miesiąca,
najbardziej konsekwentna i regularna impreza z muzyka gitarową.
Nie trzeba chyba mnożyć niepotrzebnych opisów, bo i tak
wszyscy, którzy mają wiedzieć wiedzą, Ci co nie wiedzą mają
szansę się przekonać, a Ci co się nie przekonają są w plecy.
Był toster to teraz czas na suszarke.
viva all mod cons.
plakat : http://nnk.art.pl/inadffrentstylee/...
V/A w niezmiennym składzie + do 24.00 gość specjalny
Jadłodajnia Filozoficzna (dobra 33/35)
start :20:30:
wlot :5,-zl: -
hoax
God Save The Queen
4 Sierpnia (piątek)
Po hucznych i udanych 1 urodzinach zaczynamy ponownie odliczanie 12 miesięcy przy najlepszej muzyce z Wysp Brytyjskich! Sierpniowe upały dają popalić ale to jeszcze nic w porównaniu z atmosferą jaka będzie w klubie przy Dobrej. Jak zwykle, choć nie typowo bo bez mr.Flicka, Indie Britpop NewWave itp itd, czyli wakacje z Królową nadal trwają.
V/A Team Zaprasza
Jadłodajnia Filozoficzna
ul.Dobra 33/35
wstęp: 5zł
start: 21
Plakat(gościnnie Mystixx) : http://i27.photobucket.com/albums/c...