Łomżyniacy to cwaniacy [2]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MAYkel

Co sądzicie o tych trzech miastach, w czym jedno jest lepsze od drugiego??? moje porównanie tych miejscowości wygląda następująco:

KOMUNIKACJA I STAN DRÓG:
    Wawa: W miarę, coś pomiędzy Łomżą a Białymstokiem
    Łomża: Moim zdaniem drogi mam naprawdę na dobrym poziomie
    Białystok: tragedia, w autobusach kasowniki a`la późny gierek; ) Kierowcy na dwupasmówkach obowiązkowo jeżdżą lewym pasem?!?!?

WRAŻENIA ESTETYCZNE; )
    Wawa: reklama na reklamie, miasto kiczu, hehe nawet starówka wcale nie jest stara
    Łomża: Uważam Łomża za naprawdę Ładne miasto, tylko by dostrzec jej urodę należy spojrzeć na nią z pewnego dystansu. Niektóre Łomżyńskie podwórka to prawdziwe perełki
    Białystok: blok na bloku + "wersal podlasia" ogólnie nie ciekawie

ROZRYWKA:
    Wawa: Jak masz kase to tańczysz
    Łomża" Poza Yamem brak miejsc godnych uwagi, generalnie nie ciekawie, no może jeszcze 54 jeśli ktoś lubi bilard
    Białystok: Jest ok, ceny umiarkowane, sympatyczne towarzystwo na dyskotekach, no i naprawdę świetny klub metro

ŻYCIE STUDENCKIE:
    Wawa: nie wiem
    Łomża: nie zauważyłem
    Białystok: Kilka dużych uczelni czyni Białystok w znacznej mierze miastem studenckim, umiarkowane ceny sprawiają, że źycie studenckie w Białymstoku kwitnie

ŻYCIE KULTURALNE:
    Wawa: warszawka; )
    Łomża: dwie podrzędne galerie, podobno dobry teatr lalek, lecz moim zdaniem próżno w tym mieście szukać jakiś niesamowitych przeżyć kulturalnych
    Białystok: Myśle, że życie kulturalne w tym mieście jest na wysokim poziomie, osobiście cenie sobie galerie Arsenał. Generalnie myśle że osoba mająca ochotę zafundować sobie starawe dla duszy nie będzie miała problemu z odnalezieniem ciekawej imprezy

PERSPEKTYWY:
    Wawa: wiadomo
    Łomża: szkoda słów
    Białystok: to samo co Łomża

reasumując:
    urodziłem się w Warszawie, wychowałem w Łomży, mieszkam w Białymstoku, jeśli ktoś mnie pyta skąd jestem bez wahania odpowiadam że z Łomży

A co wy myślicie na temat tych i innych miast?
  • maciek

ciekawe ciekawe. widzę, że napisałeś to trzy lata temu. kawał czasu. jeśli Twoje miejsce zamieszkania się nie zmieniło to jestem ciekaw co byś teraz napisał o tych miastach: szczególnie ciekawi mnie odniesienie do perspektyw rozwoju (Białegostoku i Łomży).

PERSPEKTYWY:
    Wawa: wiadomo
    Łomża: szkoda słów
    Białystok: to samo co Łomża

jak te trzy lata wykorzystał Białystok a jak Łomża?
| |

Grono osób pochodzacych z Łomży

Miejsca grona (0)