Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

chyba mozesz na miejscu zalozyc sobie konto...
  • Anonim

to moze ja swoje 3 grosze dorzuce. Widze ze temat wyjazdu na rok do USa jest dośc popularny. Zatem pomyslcie sobie o takim wyjeżdzie jak Au Pair.

Uwazam ze fajna opcja i rok w USA a nawet 2 lata mozna spedzic, uczyc sie dorywczo w szkole i fanie spedzić czas.
    Nie trzeba byc studentem a być miedzy 18 a 26 r.ż.

I teraz do 31.05 jest fajna opcja bo cały koszt wyjazdu pokrywa rodzina goszczaca. I program kosztuje 0 zł !!!! Depozyt 100EURO zwracany po uzuskaniu wizy.

Naprawde zachęcam, zajrzyjcie sobie na stronke http://www.aupair.aifs.pl

a jak coś to odpowiem na wasze pytanka- to piszcie na prv

Pozdrawiam
    =)
  • Wrona

A mozecie mi powiedziec jak wyglda tam dizen? (w sensie lekcje, jak dostaje sie do szkoly i czy mnie zbudza i kto chodzi na moje "wywiadowki"?
  • RogaLL™

tutaj jest kompletnie inny system edukacji( mniej chaosu, dostęp do wszystkich potrzebnych materiałów edukacyjnych, no powiedzmy tak...mają kase na edukacje;]), do szkoły dojeżdza jak i wraca się busem ( tak ten żółty jak na filmach;p ) no chyba że rodzina ma czas i Cię będzie woziła;]....budzić? hehehe....bez przesady, to już jest Twój problem; ] z każdej szkoły przychodzą co jakiś czas Report Cards z Twoimi wypocinami , jak Twoja host mama chce pogadać z nauczycielami to może wybrać się na specjalnie wyznaczony dzień....

• RogaLL™

>♥ Aneta ♥ napisała:
    >A to jest tak że ta rodzina zabiera ze sobą na jakieś
    >dłuższe wycieczki, kupuje ubrania czy daje kieszonkowe?
    >bo nie wiem jak z tym jest bo np. kiedy rodzinka wyjezdza to
    >zostaje się samemu w domu?? :D:D:D

no bądźmy poważni....wycieczki to jasne , z mojego doświadczenia i rozmów z innymi studentami z innych krajów , wynika że amerykanie bardzo lubią pokazywać swój kraj i z chęcią zabierają nas na jakieś wypady:)))

ubrania, kieszonkowe....a co Ty w jaskini mieszkasz? masz rodziców to Ci kase dadzą i jak coś to sobie kupisz jakiś ciuszek;] napewno nie licz na jakieś milionowe wydatki host rodziny z Twojego powodu;] co prawda dostaniesz pewnie jakiś prezencik i na tym się skończy;)

• Anonim

Czesc,
    mam zamiar w sierpniu wyjechac na rok do Stanów. Jutro jade do Almaturu, ale nie jestem pewien, czy spełniam wszystkie wymagania (tzn nie spełniam i jestem ciekaw jakie mam szanse żeby mnie 'zaakceptowali').

Moja średnia ocen z ostatnich 3 lat (najwiekszy klopot) to : 2gim - 3,9; 3gim - 4,44; 1lo - 2,85

5 lutego skończyłem osiemnaście lat - podobno można wyjechac maksymalnie 6 miesiecy po 18 urodzinach - sierpień bedzie siódmym po moich.

Angielskiego ucze się 11 lat, skończyłem szkołę Metodystów, więc z tym nie powinno byc problemu.

Z szkoły dostane pozytywną opinię, bo jestem wyjątkowo aktywny społecznie.

Jak mi wróżycie? Może lepiej próbowac w Perfect?
  • Mateusz Gugałka

ktoś się orientuje czy przywiązują bardzo dużą wagę do części wypełnianej przez lekarza? Bo ja przez pewną chorobę jak byłem mały nie miałem chyba szczepienia na gruźlice i jeszcze jakiś dwóch innych i prawdopodobnie nie będę mógł mieć zrobionych.
  • Anonim

Ja jechalam z Almaturu i moja rada to po prostu idz i sam sprawdz - bo sam wybor CIEE z wlasnego dosw moge powiedziec ze jest dobry!:) A reszta formalnosci to juz kwestia kombinowania i szczescia! Zycze Ci powodzenia w kazdym razie :)

No i jeszcze u mnie przywiazywali duza wage do szczepien - musialam ta forme poprawiac, uzupelniac i zmieniac chyba z 4 razy! Ale tez nie mialam jakiegos tam szczepienia, mialam je zrobic jeszcze przed wyjazdem, moj lekarz mi zaufal i wpisal, ze je mam, a wkoncu nie mialam czasu zeby go zrobic! I jestem w USA tak czy inaczej. Da sie wszystko obejsc !:)

Ja Wam tak zazdroszcze ze macie to wszystko przed soba jeszcze!:) Ja juz tylko patrze jak mi dni uciekaja tutaj i co - za troche ponad 3 miesiace wracam.. :( :( :(
  • Mateusz Gugałka

dzięki; ) mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę z tym; ) załamałbym sie jakbym nie pojechał. Planuję studia w stanach a potem tam zostać (mam obywatelstwo :D ) ale jakieś znajomości się przydadzą, chociaż jakaś pomoc przy np wyborze studiów; )
  • Anonim

>*Fiflak with Attitude* napisał
    >Czesc,
    >mam zamiar w sierpniu wyjechac na rok do Stanów. Jutro jade
    >do Almaturu, ale nie jestem pewien, czy spełniam wszystkie
    >wymagania (tzn nie spełniam i jestem ciekaw jakie mam
    >szanse żeby mnie 'zaakceptowali').
    >
    >Moja średnia ocen z ostatnich 3 lat (najwiekszy klopot) to
    >: 2gim - 3,9; 3gim - 4,44; 1lo - 2,85
    >
    >5 lutego skończyłem osiemnaście lat - podobno można
    >wyjechac maksymalnie 6 miesiecy po 18 urodzinach - sierpień
    >bedzie siódmym po moich.
    >
    >Angielskiego ucze się 11 lat, skończyłem szkołę
    >Metodystów, więc z tym nie powinno byc problemu.
    >
    >Z szkoły dostane pozytywną opinię, bo jestem wyjątkowo
    >aktywny społecznie.
    >
    >Jak mi wróżycie? Może lepiej próbowac w Perfect?

najlepiej próbować wszędzie gdzie się da :)
    gorzej z tym, że będziesz miał więcej niż 18.5 roku... ale może przymkną oko, kto wie; ) powodzenia!
  • Anonim

no i chyba nie pojade, bo jestem miesiąc za stary :/
  • Mateusz Gugałka

nie poddawaj się; ) znajdziesz coś
  • Anonim

szukam, szukam i szukam i wszedzie te same zasady :/
  • Sebastian

Kurcze , a ja juz mam dosyc tego czekania na odpowiedz :P Ja bym chcial wiedziec juz czy mnie tam chca czy nie. Aplikacje oddalem w polowie stycznia i jeszcze braaak informacji. Kicha :P
  • Ewa

Jak przypuszczam, trochę sobie jeszcze poczekasz...
  • Anonim

>*Fiflak with Attitude* napisał
    >szukam, szukam i szukam i wszedzie te same zasady :/

no to skontaktuj sie z ludźmi z tych biur, bo zasady zasadami ale moze da sie je troche nagiąc..
  • Anonim

>.Stan. napisał
    >Kurcze , a ja juz mam dosyc tego czekania na odpowiedz :P Ja
    >bym chcial wiedziec juz czy mnie tam chca czy nie. Aplikacje
    >oddalem w polowie stycznia i jeszcze braaak informacji.
    >Kicha :P

ja swoją aplikacje jeszcze w grudniu oddałam,
    w tym tygodniu skontaktowała się ze mną moja koordynatorka:)
    powinni dać Ci maila do Twoje koordynatora, żebyś chociaż wiedział do jakiego stanu Cię wyślą, albo się upomnij; )
  • Sebastian

ale chodzi o to , ze ja jeszcze czekam na akceptacje. :P
  • Anonim

a w Anglii ktoś był. ?
  • Anonim

iha, mam akceptacje. czekam na rodzinee
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)