ClassicCars [35]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Polecam filmy:

Le Mans (1971) z Steve`m McQueen`em

"Na słynnym francuskim torze wyścigów samochodowych w Le Mans trwają eliminacje do mistrzostw świata Formuły 1. Jednym z uczestników tego dramatycznego współzawodnictwa o miano najlepszego kierowcy na świecie jest Michael Delaney. Dosłownie wszystko: praca jego samochodu, sprawność mechaników z jego teamu i jego życie osobiste musi być podporządkowane jednej myśli - wygrać za wszelką cenę. "

- Zostal doskonale sfilmowany, jest to jedno z arcydziel moim zdaniem. Doskonale zdjecia samochodow, wypadki, dzwiek silnikow...
    WARTO OBEJRZEĆ mimo że film ma swoje lata.
    http://www.filmweb.pl/Le,Mans,(1971...
    ============================== ===

American Graffiti (1973)

- Film pokazuje szalenstwo nastolatkow w ameryce, ktorzy zyja w tamtych pieknych latach, podrywajac kobiety, szalejac nocami i scigajac sie pieknymi amerykanskimi autami

http://www.filmweb.pl/Film?id=3822
    ============================== ===
  • Piotrek

Ja polecam, szczególnie miłośnikom Capri, film TuliPANY. W kinach od 04.03.05. Fajny klimacik. Więcej o filmie tutaj: http://www.tulipany.spinka.pl/
  • Anonim

Duzo tam bedzie Caprikow?:)
  • Piotrek

W sumie 3 sztuki. Ale Caprik jest właściwie jednym z głównych wątków wokół którego kręci sie akcja. Nie widac ich tam zbyt dużo ale jedna ze scen z dwoma Cparikami jest naprawdę klimatyczna.
  • Anonim

to pojde do kina w takim razie:) Dzienks za info i czekam na kolejne ciekawe filmiki.
  • ili

film tulipany super :)

nie tylko ze względu na ślicznie zrobione capriki ale też sama fabuła jest po prostu super!!!

na film poszłam w ramach festivalu warszawskiego - marudziłam mojemu mężczyźnie że chce pójść na choć jeden film z festiwalu to mnie zabrał... ale chyba tylko dlatego, że tam właśnie były Cpari :P

dziś przyszła do mnie w końcu płyta z muzyką z tego filmu- naprawdę polecam! jest baaaaardzo chilloutowa i jednocześnie oldschoolowa :)

jak tylko capri mojego "męża" wyjdzie z remontu to myśle że muzyka z tulipanów będzie idealna do powolnych cruzingów w kierunku mazur i dębek :D
  • Lesio

Gone in 60 seconds, ale to stare - nie nowe.
    The Junkman.

To podstawa dla kazdego, kto lubi ogladac starsze samochody, glownie amerykanskie, a do tego rozbijane w duzych ilosciach:)
  • Anonim

tak, obejrzalem ten film i glowny watek jest podobny do tej nowszej wersji, najsmieszniejsza jest scena poscigu gdzie koles przeskakuje na samochodami rozsypuje sie bo widac jak mu kolo sie kladzie ale jest nowa klatka i ten samochod jedzie dalej:D komedia a autka zajebiste:)
  • Radosław K.

chyba nie mozna pominąć Bullitt'a
  • Lesio

Oj tam, wszyscy ciagle tylko gadaja o jakis amerykanskich popluczynach, gdzie same mustangi w kolko smigaja. A tyle jest ladnych filmow polskich:
    "Ostatni kurs" - kryminal z PRL ze Stanislawem Mikulskim.
    "Dzieciol" - gdzie w tle tyle ladnych samochodow mozna zobaczyc.
    "Nie lubie poniedzialkow" - festiwal samochodow.
    "Do zobaczenia w Monte Carlo" - nie widzialem, ale z opisu wynika ze jest idealny.
    "Kochajmy syrenki" - klasyk
    "Kapitan Sowa na tropie", gdzie wystepuje mrozacy krew w zylakach poscig Syreny i Wartburga.
    "Milion za Laure" - z Fiatem 500 na przyklad.

Zreszta, co wam bede gadal - sami wiecie lepiej.
  • Mateusz

nie lubię poniedziałku Lesiu :)
    widziałem "do zobczenia w monte carlo", rzeczywiście jest idealny. Szkoda tylko, że polska załoga nie jedze syreną 102, tylko renault
  • Lesio

Krolu kochany, nie masz tego filmu na jakims nosniku?
    Wiem, ze film byl na jakims KinoPolska, ale ja tego nie mam w telewizorze, tylko snieg jakis.

Jesli mozesz mi to jakos pozyczyc, to zaplace piec zlotych albo nawet piec siedemdziesiat!
  • Mateusz

nie lubię poniedziału gdzieś mam na vhs. poszukam i jakoś przez Bubu przekaże
  • Sikor

nie lubie poniedziałku mam na avi. Tego drugiego poszukam.
  • Lesio

>Mateusz napisał
    >nie lubię poniedziału gdzieś mam na vhs.
    >poszukam i jakoś przez Bubu przekaże

Nie, nie, mi chodzi o Monte Carlo!

• Arturro

Ja polecam Film 'Wyjście Awaryjne' w którym pani Naczelnik jeżdzi żółtą Syrenką 105L :)
| |

Miejsce dla fanów programów o samochodach klasycznych. Motorwizja Classic, Legendy PRL, 5th Gear ...

Miejsca grona (0)